Το φαγητό συναντά το κρασί στο "Hill Athens"

Μια σειρά από ειδικές food & wine pairing βραδιές ξεκινά το κομψό εστιατόριο του Θησείου.

hill

Αν και βρίσκεται σε μια από τις πλέον τουριστικές περαντζάδες της πόλης, το "Hill Athens" το έχουμε ξεχωρίσει τόσο για την πανοραμική του θέα στο αρχαίο κάλλος της Αθήνας όσο και για τις μοντέρνες ελληνικές γεύσεις που επιμελείται ο βραβευμένος σεφ Δημήτρης Δημητριάδης και εκτελεί ο Γιώργος Νεστορίδης. Εδώ και λίγο καιρό μάλιστα, χρέη Restaurant & Wine Director του εστιατορίου έχει αναλάβει ο έμπειρος Γιώργος Σπύρου, γεγονός που εμπνέει την ομάδα για μια σειρά από ξεχωριστές food & wine pairing βραδιές. Ειδικά λοιπόν για την περίσταση, δημιουργείται ένα menu degustation έξι σταδίων, καθένα εκ των οποίων σερβίρεται σε αρμονία με επιλεγμένες ετικέτες από τον ελληνικό και τον διεθνή αμπελώνα. Το επόμενο ραντεβού είναι για την Παρασκευή 4/3 και το ειδικό μενού της βραδιάς (€ 55 κατ’άτομο) θα ανοίξει το μοσχαρίσιο carpaccio με πίκλα κρεμμυδιού, μαγιονέζα τρούφας και παλαιωμένη γραβιέρα συνοδεία από το Βουδόματο του Γαβαλά, που αναβιώνει την ομώνυμη ξεχασμένη ποικιλία του σαντορινιού αμπελώνα. 

Περισσότερες πληροφορίες

Hill

Αποστόλου Παύλου 27, Θησείο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Γιορτάζουμε την αλλαγή του χρόνου στο Zappa με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο

Παραμονή Πρωτοχρονιάς διασκεδάζουμε και υποδεχόμαστε το 2026 στον νέο χώρο της Αίγλης Ζαππείου, το Zappa, με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/12/2025

Τι μας σερβίρουν αυτές τις γιορτές τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία της Αθήνας

Για κάθε γούστο και budget, μία λίστα με τα προσεγμένα μενού που ετοιμάζουν τα εστιατόρια της Αθήνας για τα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Αυτό το αρχοντικό εστιατόριο της Κηφισιάς άνοιξε πριν δυο χρόνια αλλά μοιάζει να ήταν πάντα εδώ

Στο γοητευτικό bistro - steakhouse, ο σεφ Δημήτρης Σταμούδης αντλεί από classics της μπιστρό παράδοσης για να συνθέσει καλοφαγική πρόταση με κύρια συστατικά την απλότητα και την απλόχερη νοστιμιά – εκείνη που δεν τσιγκουνεύεται την πληθωρικότητα ούτε σε γεύσεις, ούτε σε υλικά, ούτε και σε θερμίδες.

Το 'Αναψυκτήριο' φέρνει διαφορετική γεύση στη Γλυφάδα

Το νέο εστιατόριο των ΝΠ έχει νοσταλγική εσάνς, πανέμορφο χώρο και πιάτα γεμάτα οικεία νοστιμιά.

Rick's

Το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της Κηφισιάς αντλεί έμπνευση από τα νεοϋορκέζικα steakhouses και τα μπολιάζει με πληθωρικές εκδοχές κλασικών της γαλλικής μπιστρό παράδοσης, σε ένα καλοφαγικό μιξ που γοητεύει με την θέρμη και την ατμόσφαιρά του.

Η ορδή των micro-bakeries …και το τέλος της μπαγκέτας;

Νεο-αρτοποιοί γεμίζουν τα ράφια με ζυμάρια μακράς ωρίμανσης και οργανικά αλεύρια, αφήνοντας τη μπαγκέτα εκτός παιχνιδιού, οι νέοι δεν αγοράζουν ψωμί καθημερινά, και το προκάτ sliced bread κερδίζει έδαφος.

Το Πιάτο της Εβδομάδας: Χταπόδι alla Luciana στο Mercato

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.