Τα 50 κορυφαία εστιατόρια του κόσμου σε ένα infographic

Κάποια πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία για τους ναούς της παγκόσμιας γαστρονομίας.

Κορυφαία εστιατόρια του κόσμου

Έχουν περάσει σχεδόν τρεις μήνες από τη στιγμή που ανακοινώθηκαν τα 50 κορυφαία εστιατόρια του κόσμο για το 2021, σύμφωνα με τον φημισμένο θεσμό World’s 50 Best Restaurants (που βρήκε το Noma του Rene Redzepi στο Έβερεστ του γευστικού Σύμπαντος). Αλλά ας είμαστε ειλικρινείς, οι ναοί της γεύσης του μάταιου τούτου κόσμου είναι πάντοτε επίκαιροι και πολλά μπορούν να ειπωθούν για εκείνα τα μέρη που δείχνουν το δρόμο που θα ακολουθήσει η παγκόσμια γαστρονομία.

Όλα τα παραπάνω πρέπει να ήταν στο μυαλό του Nidal Barake και των συνεργατών του στην Gluttonomy.

Η τελευταία είναι μία διαφημιστική εταιρεία / digital agency με focus στον κόσμο των εστιατορίων και του φαγητού. Γι' αυτό και δημιούργησαν ένα έξοχο infographic με κάποιες πολύ χρήσιμες πληροφορίες για την πιο πρόσφατη λίστα. 

Να πέσει το infographic:

Ινφογκράφικ 50 κορυφαία εστιατόρια

Τα 50 κορυφαία εστιατόρια του κόσμου σε ένα infographicGluttonomy

Πιο αναλυτικά:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Gluttonomy (@gluttonomy)

H λίστα του top-6:

ΙΝΦΟΓΚΡΑΦΙΚ ΓΙΑ ΤΑ 50 ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ 2021 7

Η αλλαγή στις θέσεις και την κατάταξη:

ΙΝΦΟΓΚΡΑΦΙΚ ΓΙΑ ΤΑ 50 ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ 2021 6

Ο χάρτης της αμερικανικής ηπείρου:

ΙΝΦΟΓΚΡΑΦΙΚ ΓΙΑ ΤΑ 50 ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ 2021 9

Ο χάρτης της Ευρώπης, της Αφρικής και της Ασίας:

ΙΝΦΟΓΚΡΑΦΙΚ ΓΙΑ ΤΑ 50 ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ 2021 8

Η γεωγραφική κατανομή των εστιατορίων: 

ΙΝΦΟΓΚΡΑΦΙΚ ΓΙΑ ΤΑ 50 ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ 2021 3

Ο διαχωρισμός ανά χώρα:

ΙΝΦΟΓΚΡΑΦΙΚ ΓΙΑ ΤΑ 50 ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ 2021 5

Η κατανομή των σεφ/ιδιοκτητών ανά φύλο:

ΙΝΦΟΓΚΡΑΦΙΚ ΓΙΑ ΤΑ 50 ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ 2021 2

Η ηλικιακή κατηγοριοποίηση:

ΙΝΦΟΓΚΡΑΦΙΚ ΓΙΑ ΤΑ 50 ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ 2021 4

Πηγή: esquire.com.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Στο Κουκάκι, για την ελληνική κουζίνα μιας άλλης εποχής

Με νοσταλγική διάθεση και σε ένα θεατρικό σκηνικό, δοκιμάζεις πιάτα με μνήμη και οικειότητα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΟΔΥΣΣΕΑς ΤΣΑΚΟς
24/11/2025

Το Simul γίνεται 10 ετών και ετοιμάζεται να το γιορτάσει

Το εστιατόριο του Νίκου Θωμά σβήνει δέκα κεράκια στην τούρτα της ζωής του και μεριμνά για γεύση και πάρτι, με δυο ξεχωριστά events, στις 2 και 9 Δεκεμβρίου.

Το εστιατόριο-ναυαρχίδα των ελληνικών θαλασσών εξακολουθεί να πλέει στα γαλήνια πελάγη της νοστιμιάς

Και ξεχωρίζει, για όλους τους σωστούς λόγους, πάντοτε με έναν ικανότατο καπετάνιο στο πηδάλιο της κουζίνας του.

Τι γεύση μας αφήνει η 'Ντίβα' του Κολωνακίου

Το σέξι και ατμοσφαιρικό μπιστρό της Πατριάρχου Ιωακείμ φέρει τη μαγειρική σφραγίδα του σεφ Δημήτρη Κατσάνου και σερβίρει νόστιμα ποτά της Bar Etiquette.

Προσκύνημα στο 'Sushimou', τον omakase ναό της Σκούφου

Στο sui generis εστιατόριο του Αντώνη Δρακουλαράκου, τα ψάρια εξακολουθούν να τραγουδούν, σε δείπνα ευστρόφως λιτά, οριακά τελετουργικά και βαθιά συγκινητικά.

"Libertine Drinkery": Ένα αυθεντικό urban στέκι

Στην καρδιά της Νέας Φιλαδέλφειας βρίσκεται ένα στέκι με καλό φαγητό, προσεγμένα cocktails και μια ατμόσφαιρα που κάνει τις καθημερινές να μοιάζουν λίγο καλύτερες.

Θωμάς Μάτσας και Αριστοτέλης Ζέρβας μαγειρεύουν για τον ένα χρόνο της 'Strigglaς'

Ο Θωμάς Μάτσας προσκαλεί στο Μαρούσι και την κουζίνα του τον σεφ Αριστοτέλη Ζέρβα, για μια δημιουργική βραδιά, με ένα 4 hands dinner και αρκετές εκπλήξεις.