Ο Σταμάτης Τσίλιας άνοιξε το πρώτο του εστιατόριο!

Σε λίγο το πρώτο εστιατόριο του σεφ Σταμάτη Τσίλια θα ανοίξει τις πόρτες του και καθώς περιμένουμε να γνωρίσουμε το εγχείρημα του εκείνος μας αποκαλύπτει αποκλειστικά το όνομά του.

mayan

Σε λίγο το πρώτο εστιατόριο του σεφ Σταμάτη Τσίλια θα ανοίξει τις πόρτες του και καθώς περιμένουμε να γνωρίσουμε το εγχείρημα του εκείνος μας κάνει μια αποκλειστική αποκάλυψη το όνομά του. Έτσι, το "Mayan" πριν καν ανοίξει έχει καταφέρει να γίνει το νέο talk of the town. H επιλογή του ονόματος δεν είναι καθόλου τυχαία, ο Σταμάτης έχει μετρήσει χιλιόμετρα σε κουζίνες εδραιώνοντας τα εγχώρια θεμέλια της Nikkei φιλοσοφίας και εξελίσσοντας τα πιάτα και της τεχνικές της. Την Nikkei κουζίνα την αγαπάει πολύ και τα μενού του πάντα εμπνέονται από διάφορους πολιτισμούς, όπως των Μάγιας και μας ταξιδεύουν με την πρωτοτυπία και το φινίρισμα της παράδοσης.

Δεν θα μπορούσε λοιπόν στο δικό του χώρο, που τον ονειρευόταν από παιδί, όταν ξύπναγε με τις μυρωδιές της κανέλας και του γαρύφαλλου από την κουζίνα της γιαγιάς του, να μην πρωταγωνιστούν οι γεύσεις της Άπω Ανατολής και της Λατινικής Αμερικής. Στον πρώτο του κατάλογο κεντάει συνταγές που αφομοιώνουν και αναβαθμίζουν στοιχεία της Ελληνικής, Ιαπωνικής και Περουβιανής κουλτούρας και εμπλουτίζονται με γευστικές πινελιές από ένα πρόσφορο γαστρονομικό κομμάτι του Εκουαδόρ, της Βολιβίας και του Περού. Οι δόσεις που συμμετέχουν οι διάφορες κουζίνες σε κάθε πιάτο είναι έκπληξη και πρόκληση κάτι που ο σεφ το συνηθίζει με επιτυχία στις συνεργασίες του.

Σε κάθε εγχείρημα θέλεις να επιλέγεις σωστά τους συνεργάτες σου. Στο "Mayan" o Σταμάτης έχει για συνοδοιπόρο τον Δημήτρη Ζήση και συνεργάτες τον Παναγιώτη Μπάφη για την κατασκευή του χώρου, τον Άρη Χατζηαντωνίου για την σύνθεση της λίστας των cocktails και των κρασιών και τον Θανάση Τσαγκλιώτη για την επιμέλεια των γλυκών. Από τις πρώτες ενδείξεις που έχουμε η ομάδα έχει ταιριάξει απόλυτα και δένει με τον undergroung χώρο του εστιατορίου στον Κεραμεικό.

Σύντομα θα επανέλθουμε με αναλυτικές λεπτομέρειες για τα πιάτα, καθώς θα τα δοκιμάσουμε ένα προς ένα.

Μεγάλου Αλεξάνδρου 114, Κεραμεικός

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Γιορτάζουμε την αλλαγή του χρόνου στο Zappa με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο

Παραμονή Πρωτοχρονιάς διασκεδάζουμε και υποδεχόμαστε το 2026 στον νέο χώρο της Αίγλης Ζαππείου, το Zappa, με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/12/2025

Τι μας σερβίρουν αυτές τις γιορτές τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία της Αθήνας

Για κάθε γούστο και budget, μία λίστα με τα προσεγμένα μενού που ετοιμάζουν τα εστιατόρια της Αθήνας για τα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Αυτό το αρχοντικό εστιατόριο της Κηφισιάς άνοιξε πριν δυο χρόνια αλλά μοιάζει να ήταν πάντα εδώ

Στο γοητευτικό bistro - steakhouse, ο σεφ Δημήτρης Σταμούδης αντλεί από classics της μπιστρό παράδοσης για να συνθέσει καλοφαγική πρόταση με κύρια συστατικά την απλότητα και την απλόχερη νοστιμιά – εκείνη που δεν τσιγκουνεύεται την πληθωρικότητα ούτε σε γεύσεις, ούτε σε υλικά, ούτε και σε θερμίδες.

Το 'Αναψυκτήριο' φέρνει διαφορετική γεύση στη Γλυφάδα

Το νέο εστιατόριο των ΝΠ έχει νοσταλγική εσάνς, πανέμορφο χώρο και πιάτα γεμάτα οικεία νοστιμιά.

Rick's

Το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της Κηφισιάς αντλεί έμπνευση από τα νεοϋορκέζικα steakhouses και τα μπολιάζει με πληθωρικές εκδοχές κλασικών της γαλλικής μπιστρό παράδοσης, σε ένα καλοφαγικό μιξ που γοητεύει με την θέρμη και την ατμόσφαιρά του.

Η ορδή των micro-bakeries …και το τέλος της μπαγκέτας;

Νεο-αρτοποιοί γεμίζουν τα ράφια με ζυμάρια μακράς ωρίμανσης και οργανικά αλεύρια, αφήνοντας τη μπαγκέτα εκτός παιχνιδιού, οι νέοι δεν αγοράζουν ψωμί καθημερινά, και το προκάτ sliced bread κερδίζει έδαφος.

Το Πιάτο της Εβδομάδας: Χταπόδι alla Luciana στο Mercato

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.