Ο Σταμάτης Τσίλιας άνοιξε το πρώτο του εστιατόριο!

Σε λίγο το πρώτο εστιατόριο του σεφ Σταμάτη Τσίλια θα ανοίξει τις πόρτες του και καθώς περιμένουμε να γνωρίσουμε το εγχείρημα του εκείνος μας αποκαλύπτει αποκλειστικά το όνομά του.

mayan

Σε λίγο το πρώτο εστιατόριο του σεφ Σταμάτη Τσίλια θα ανοίξει τις πόρτες του και καθώς περιμένουμε να γνωρίσουμε το εγχείρημα του εκείνος μας κάνει μια αποκλειστική αποκάλυψη το όνομά του. Έτσι, το "Mayan" πριν καν ανοίξει έχει καταφέρει να γίνει το νέο talk of the town. H επιλογή του ονόματος δεν είναι καθόλου τυχαία, ο Σταμάτης έχει μετρήσει χιλιόμετρα σε κουζίνες εδραιώνοντας τα εγχώρια θεμέλια της Nikkei φιλοσοφίας και εξελίσσοντας τα πιάτα και της τεχνικές της. Την Nikkei κουζίνα την αγαπάει πολύ και τα μενού του πάντα εμπνέονται από διάφορους πολιτισμούς, όπως των Μάγιας και μας ταξιδεύουν με την πρωτοτυπία και το φινίρισμα της παράδοσης.

Δεν θα μπορούσε λοιπόν στο δικό του χώρο, που τον ονειρευόταν από παιδί, όταν ξύπναγε με τις μυρωδιές της κανέλας και του γαρύφαλλου από την κουζίνα της γιαγιάς του, να μην πρωταγωνιστούν οι γεύσεις της Άπω Ανατολής και της Λατινικής Αμερικής. Στον πρώτο του κατάλογο κεντάει συνταγές που αφομοιώνουν και αναβαθμίζουν στοιχεία της Ελληνικής, Ιαπωνικής και Περουβιανής κουλτούρας και εμπλουτίζονται με γευστικές πινελιές από ένα πρόσφορο γαστρονομικό κομμάτι του Εκουαδόρ, της Βολιβίας και του Περού. Οι δόσεις που συμμετέχουν οι διάφορες κουζίνες σε κάθε πιάτο είναι έκπληξη και πρόκληση κάτι που ο σεφ το συνηθίζει με επιτυχία στις συνεργασίες του.

Σε κάθε εγχείρημα θέλεις να επιλέγεις σωστά τους συνεργάτες σου. Στο "Mayan" o Σταμάτης έχει για συνοδοιπόρο τον Δημήτρη Ζήση και συνεργάτες τον Παναγιώτη Μπάφη για την κατασκευή του χώρου, τον Άρη Χατζηαντωνίου για την σύνθεση της λίστας των cocktails και των κρασιών και τον Θανάση Τσαγκλιώτη για την επιμέλεια των γλυκών. Από τις πρώτες ενδείξεις που έχουμε η ομάδα έχει ταιριάξει απόλυτα και δένει με τον undergroung χώρο του εστιατορίου στον Κεραμεικό.

Σύντομα θα επανέλθουμε με αναλυτικές λεπτομέρειες για τα πιάτα, καθώς θα τα δοκιμάσουμε ένα προς ένα.

Μεγάλου Αλεξάνδρου 114, Κεραμεικός

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Πότε επιστρέφει σε κανονική λειτουργία το Ovio του Πάνου Ιωαννίδη

Η πυρκαγιά μικρής έκτασης και η αποκατάσταση του γνωστού εστιατορίου στο κέντρο της Αθήνας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΡΙΣΤΥ ΠΕΡΡΗ
17/09/2025

Ένα από τα κορυφαία εστιατόρια της Θεσσαλονίκης σερβίρει για ένα βράδυ στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

Μια οινογαστρονομική νύχτα με άρωμα συμπρωτεύουσας σε ένα από τα δημοφιλέστερα σημεία της αθηναϊκής παραλίας.

Το Abra Ovata υποδέχεται τους Yucatan για μια αξέχαστη βραδιά στη Λίμνη Βουλιαγμένης

Μουσική, διακριτικό ambient φωτισμό και ποτό με finger food, για μια ολοκληρωμένη αισθητηριακή εμπειρία στη φύση.

Γιατί όλοι μιλούν για το 'Batard' στο Παγκράτι

Το μάλλον πιο πολυσυζητημένο microbakery της πόλης τελευταία, πιάνει πόστο στο Παγκράτι και φέρει την υπογραφή των σεφ Δήμου Μπαλόπουλου και Γιώργου Κηρύκου.

Κωνσταντίνε Δαγριτζίκο, τι ετοιμάζεις στην Ομόνοια;

Ο πολυπράγμων hit maker του αθηναϊκού Κέντρου ετοιμάζει τη δική του εκδοχή της σύγχρονης ελληνικής ταβέρνας εκεί που κάποτε βρίσκαμε το "Αθήναιον", και μας λέει τι θα περιμένουμε στα πιάτα, τα ποτήρια και τις μουσικές του, όταν ανοίξει αργότερα στη σεζόν.

Ένα από τα κορυφαία burgers της Αθήνας ανοίγει (και) στο Κολωνάκι

Αλήθεια, πόσοι Χρυσοί Σκούφοι χωρούν ανάμεσα σε ένα ψωμάκι;

Σπύρο Πεδιαδιτάκη, τι τρώμε στο ολοκαίνουριο "Orbital";

Η ομάδα πίσω από τα "Άκρα", δηλαδή το δίδυμο Γιάννης Λουκάκης – Σπύρος Πεδιαδιτάκης, παρέα με τον Βασίλη Κότσικα έχουν ήδη βάλει μπρος έναν μοντέρνο γαστρονομικό πολυχώρο, που θα ξεδιπλώσει όλα του τα πρόσωπα τις επόμενες εβδομάδες και θα συζητηθεί πολύ.