Το «Amaya Itameshi Cuisine» αριβάρει στο Μικρολίμανο

Ανοίγει οσονούπω, στρέφοντας τους προβολείς στην ανερχόμενη ιταλογιαπωνέζικη κουζίνα.

Το «Amaya Itameshi Cuisine» αριβάρει στο Μικρολίμανο

Στην τελική ευθεία βρίσκεται το εστιατόριο «Amaya» που ανοίγει επίσημα τις πόρτες του στις 26/11 στο Μικρολίμανο. Πρόκειται για τη νέα πρόταση της οικογένειας των ιταλικών εστιατορίων «Al Pino» με τη μακρά ιστορία στο Παλαιό Φάληρο και το Χαλάνδρι, που θα εστιάζει στην κουζίνα itameshi ή αλλιώς το όλο και πιο δημοφιλές σε ολόκληρο τον κόσμο πάντρεμα των ιταλικών γεύσεων με τις ιαπωνικές. Μαύρη καρμπονάρα με μελάνι σουπιάς, καπνιστή πανσέτα, λευκή miso, αυγό ποσέ και πούδρα από φύκια nori αλλά και bucatini με μοσχαρίσια στηθοπλευρά, παρμεζάνα, φρέσκια ντομάτα και kimchi είναι κάποιες από τις προτάσεις του γνωστού σεφ Χρύσανθου Μανωλόπουλου, ο οποίος επιμελείται το μεσημεριανό και το βραδινό μενού του εστιατορίου, ενώ την λίστα των κοκτέιλ που έχουν και αυτά αρώματα Ιταλίας και Ιαπωνίας, υπογράφει ο βραβευμένος bartender Τεό Σπυρόπουλος. Περισσότερα θα σας πούμε σύντομα.

Το «Amaya Itameshi Cuisine» αριβάρει στο Μικρολίμανο - εικόνα 1

Ακτή Δηλαβέρη 1, Μικρολίμανο, 210 4100127

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα microbakeries της Αθήνας που φουρνίζουν και 'ποτίζουν'

Σάντουιτς, ζύμες, pastries αλλά και ποτά, πίτσες και μουσικές στους new age φούρνους της Αθήνας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΡΙΣΤΥ ΠΕΡΡΗ
06/11/2025

Το κοσμοπολίτικο fusion του αθηναϊκού κέντρου

Ο πολυβραβευμένος σεφ Παναγιώτης Γιακαλής μιξάρει Μεσόγειο και Ασία, στην πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση του 'Okio'.

Νέος Wine Director στο Makris Athens ο Γιάννης Καρακάσης MW

Ένα νέο κεφάλαιο στο food & wine fine dining εγκαινιάζει το βραβευμένο εστιατόριο.

Okio

Ένα κοσμοπολίτικο fusion Ελλάδας, Μεσογείου και Ιαπωνίας με την επιμέλεια του βραβευμένου Παναγιώτη Γιακαλή στην καρδιά της πόλης.

Μήπως αυτά είναι τα καλύτερα παϊδάκια της Αθήνας;

Είναι από αρνάκι γάλακτος που έρχεται εδώ από το Αγρίνιο ή τη Βόνιτσα, είναι τρυφερά κι εκφραστικά, κι έχουν σάρκα αέρινη και βαθιά κρεάτινη, χάρη στη σωστή ισορροπία ελαφρού dry aging, μαστόρικου σχαρίσματος και μετρημένου αρτύματος με αλατορίγανη και τίποτε άλλο.

Ο Γιάννης Μαρινόπουλος νέος Executive Chef στο 5άστερο Vathi Cove της Θάσου

Ο βραβευμένος σεφ αλλάζει έδρα αλλά συνεχίζει στα γνώριμα, δημιουργικά και νόστιμα, μονοπάτια, πάντοτε στο νησί του.

Πού τρώμε στη Θεσσαλονίκη του Φεστιβάλ;

Όλα τα πριν και τα μετά των προβολών, για να περάσετε τις ημέρες του 66ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης σαν πραγματικοί σταρ.