Ο Δήμος Μπαλόπουλος είναι στα «Forte» του

Ο βραβευμένος σεφ δημιουργεί το μενού του νέου εστιατορίου που μόλις άνοιξε στο Κολωνάκι.

Ο Δήμος Μπαλόπουλος είναι στα «Forte» του

Μπορεί να απείχε για κάποιο διάστημα από τα αθηναϊκά πράγματα, ο Δήμος Μπαλόπουλος ωστόσο, δίνει ξανά το «παρών» στην πρωτεύουσα δημιουργώντας το μενού για το ολοκαίνουργιο εστιατόριο «Forte», που άνοιξε πριν λίγες ημέρες στην οδό Χάρητος στο Κολωνάκι, εκεί όπου μέχρι πρότινος βρίσκαμε τις «Harites».

Ακολουθώντας την τάση της εποχής που θέλει τα πιάτα στη μέση του τραπεζιού αλλά και την γενικότερα χαλαρή διάθεση του νέου μαγαζιού, ο βραβευμένος σεφ προτείνει μια σειρά από ενδιαφέρουσες ελληνικές γεύσεις, οι οποίες διανθίζονται με ανατολίτικες πινελιές: πολλές και διαφορετικές αλοιφές, home made πίτες που ψήνονται σε μαντεμένια πλάκα, ντολμαδάκια, κεφτεδάκια, αρνίσια κεμπάπ, μαγειρευτά, μισό κοτόπουλο στη σχάρα με διάφορα μυρωδικά. Το μενού διαμορφώνεται καθημερινά γύρω από έναν βασικό κορμό πιάτων, ενώ τα σαββατοκύριακα στο παιχνίδι μπαίνουν και προτάσεις για πιο μεγάλες παρέες όπως ολόκληρο κοτόπουλο στο φούρνο, μπούτι και χεράκι αρνίσιο γάλακτος από τη Χίο, ψάρια ολόκληρα αχνιστά και στη σχάρα. Περισσότερα θα σας πούμε σύντομα.

Περισσότερες πληροφορίες

Forte

Χάρητος 43, Κολωνάκι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα microbakeries της Αθήνας που φουρνίζουν και 'ποτίζουν'

Σάντουιτς, ζύμες, pastries αλλά και ποτά, πίτσες και μουσικές στους new age φούρνους της Αθήνας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΡΙΣΤΥ ΠΕΡΡΗ
06/11/2025

Το κοσμοπολίτικο fusion του αθηναϊκού κέντρου

Ο πολυβραβευμένος σεφ Παναγιώτης Γιακαλής μιξάρει Μεσόγειο και Ασία, στην πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση του 'Okio'.

Νέος Wine Director στο Makris Athens ο Γιάννης Καρακάσης MW

Ένα νέο κεφάλαιο στο food & wine fine dining εγκαινιάζει το βραβευμένο εστιατόριο.

Okio

Ένα κοσμοπολίτικο fusion Ελλάδας, Μεσογείου και Ιαπωνίας με την επιμέλεια του βραβευμένου Παναγιώτη Γιακαλή στην καρδιά της πόλης.

Μήπως αυτά είναι τα καλύτερα παϊδάκια της Αθήνας;

Είναι από αρνάκι γάλακτος που έρχεται εδώ από το Αγρίνιο ή τη Βόνιτσα, είναι τρυφερά κι εκφραστικά, κι έχουν σάρκα αέρινη και βαθιά κρεάτινη, χάρη στη σωστή ισορροπία ελαφρού dry aging, μαστόρικου σχαρίσματος και μετρημένου αρτύματος με αλατορίγανη και τίποτε άλλο.

Ο Γιάννης Μαρινόπουλος νέος Executive Chef στο 5άστερο Vathi Cove της Θάσου

Ο βραβευμένος σεφ αλλάζει έδρα αλλά συνεχίζει στα γνώριμα, δημιουργικά και νόστιμα, μονοπάτια, πάντοτε στο νησί του.

Πού τρώμε στη Θεσσαλονίκη του Φεστιβάλ;

Όλα τα πριν και τα μετά των προβολών, για να περάσετε τις ημέρες του 66ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης σαν πραγματικοί σταρ.