Το «Ψαροχώρι» φροντίζει το φθινόπωρό μας να μυρίζει θάλασσα

Ντυμένο στα λευκά, με το ξανθό ξύλο να σκορπάει ζεστασιά και τη διακόσμηση να μαρτυρά τη θαλασσινή του κλίσει, το αγαπημένο μας ψαροστέκι στους Αμπελόκηπους επαναφέρει τα ιωδιούχα αρώματα στις συνήθειές μας.

Το «Ψαροχώρι» φροντίζει το φθινόπωρό μας να μυρίζει θάλασσα

Τα πρωτοβρόχια μπορεί να απειλούν να μας κλείσουν στο σπίτι, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι η θάλασσα δεν βρίσκει τον τρόπο να τρυπώσει στη μέρα μας, ιδίως όταν σκορπά τις μυρωδιές της στα όμορφα τραπέζια που στρώνει το «Ψαροχώρι». Ψαροστέκι αγαπημένο στα πέριξ της πλατείας Μαβίλη, έχει καλές άκρες για φρέσκο ψάρι, που καταφτάνει κυρίως από την Κάλυμνο και το Πόρτο Χέλι, για να σερβιριστεί σε πλείστες όσες εκδοχές, με το ψήσιμο στο αλάτι να αποτελεί θεαματική σπεσιαλιτέ, αλλά και μοντέρνες προτάσεις, ωμοφαγικές και μη, να δικαιούνται της δικής τους προσοχής.

Το «Ψαροχώρι» φροντίζει το φθινόπωρό μας να μυρίζει θάλασσα - εικόνα 1

Ο τόνος τατάκι με σουσάμι και σόγια, το σεβίτσε τσιπούρας σε χυμό εσπεριδοειδών και η παραλλαγή τους στην αθηναϊκή σαλάτα είναι μερικά μονάχα από τα σπιρτόζικα πιάτα που θα δοκιμάσετε, μην αμελήσετε όμως να βάλετε στη μέση και το καπνιστό χέλι με τον πουρέ παντζάρι, που φέρνει στο τραπέζι φινέτσα, νοστιμιά και εκλεκτά υλικά, όλα σε μια μπουκιά. Και για το φινάλε, σπιτικό σορμπέ, ένα αλλιώτικο γαλακτομπούρεκο σε στιλ μιλφέιγ, αλλά και θαυμάσιο προφιτερόλ με πεντανόστιμα σουδάκια.

Περισσότερες πληροφορίες

Ψαροχώρι

Τσόχα 21, Αμπελόκηποι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Γιορτάζουμε την αλλαγή του χρόνου στο Zappa με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο

Παραμονή Πρωτοχρονιάς διασκεδάζουμε και υποδεχόμαστε το 2026 στον νέο χώρο της Αίγλης Ζαππείου, το Zappa, με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/12/2025

Τι μας σερβίρουν αυτές τις γιορτές τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία της Αθήνας

Για κάθε γούστο και budget, μία λίστα με τα προσεγμένα μενού που ετοιμάζουν τα εστιατόρια της Αθήνας για τα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Αυτό το αρχοντικό εστιατόριο της Κηφισιάς άνοιξε πριν δυο χρόνια αλλά μοιάζει να ήταν πάντα εδώ

Στο γοητευτικό bistro - steakhouse, ο σεφ Δημήτρης Σταμούδης αντλεί από classics της μπιστρό παράδοσης για να συνθέσει καλοφαγική πρόταση με κύρια συστατικά την απλότητα και την απλόχερη νοστιμιά – εκείνη που δεν τσιγκουνεύεται την πληθωρικότητα ούτε σε γεύσεις, ούτε σε υλικά, ούτε και σε θερμίδες.

Το 'Αναψυκτήριο' φέρνει διαφορετική γεύση στη Γλυφάδα

Το νέο εστιατόριο των ΝΠ έχει νοσταλγική εσάνς, πανέμορφο χώρο και πιάτα γεμάτα οικεία νοστιμιά.

Rick's

Το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της Κηφισιάς αντλεί έμπνευση από τα νεοϋορκέζικα steakhouses και τα μπολιάζει με πληθωρικές εκδοχές κλασικών της γαλλικής μπιστρό παράδοσης, σε ένα καλοφαγικό μιξ που γοητεύει με την θέρμη και την ατμόσφαιρά του.

Η ορδή των micro-bakeries …και το τέλος της μπαγκέτας;

Νεο-αρτοποιοί γεμίζουν τα ράφια με ζυμάρια μακράς ωρίμανσης και οργανικά αλεύρια, αφήνοντας τη μπαγκέτα εκτός παιχνιδιού, οι νέοι δεν αγοράζουν ψωμί καθημερινά, και το προκάτ sliced bread κερδίζει έδαφος.

Το Πιάτο της Εβδομάδας: Χταπόδι alla Luciana στο Mercato

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.