Βιετναμέζικο ή fusion; 4 νέα εστιατόρια για κάθε διάθεση

Η φθινοπωρινή σεζόν φέρνει καινούργιους στόχους, μεταξύ αυτών και το να δοκιμάσουμε τα ολόφρεσκα καλοφαγικά σποτ της Αθήνας.

Βιετναμέζικο ή fusion; 4 νέα εστιατόρια για κάθε διάθεση

Η φθινοπωρινή σεζόν φέρνει καινούργιους στόχους σε όλα τα επίπεδα, μεταξύ αυτών και το να δοκιμάσουμε όλα εκείνα τα ολόφρεσκα καλοφαγικά σποτ που βλέπαμε να ξεφυτρώνουν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού στην Αθήνα.

East Coast

Βιετναμέζικο ή fusion; 4 νέα εστιατόρια για κάθε διάθεση - εικόνα 1

Το όνομα παραπέμπει στις εξωτικές ακτές των surfers, η έδρα του όμως είναι στην καρδιά του Πειραιά. Καφές από την αθηναϊκή microroastery Area 51, all-day brunch, κοκτέιλ και bar pizza συνδυάζονται με concept shopping. Το brand της ομάδας, KVD2137, έχει workshop δίπλα στην μπάρα, και η στάμπα του μαρκάρει αξεσουάρ και είδη ένδυσης, με υφάσματα από 100% οργανικό βαμβάκι και χρώματα με βάση το νερό.

Hanoi

Βιετναμέζικο ή fusion; 4 νέα εστιατόρια για κάθε διάθεση - εικόνα 2

Την αυθεντική γεύση του Βιετνάμ έχει φέρει στο κέντρο της Αθήνας το «Hanoi», που βρήκε τη θέση του στην οδό Πετράκη. Ένας απλός χώρος με λίγα τραπέζια αφήνει τη νοστιμιά μιας από τις πιο ενδιαφέρουσες κουζίνες της Ασίας να πάρει το λόγο. Οι σούπες Pho αναμένεται να γίνουν φθινοπωρινό σουξέ, ο vegan πλούτος συστήνεται μέσα από salad bowls γεμάτα εξωτικά φρούτα, τόφου και ξηρούς καρπούς, ενώ bao buns και dumplings ευνοούν το τσιμπολόγημα συνοδεία της βιετναμέζικης μπύρας.

Okio

Βιετναμέζικο ή fusion; 4 νέα εστιατόρια για κάθε διάθεση - εικόνα 3
© Xristos Drazos

Στέκι στο κέντρο έχει βρει ο Παναγιώτης Γιακαλής, γνωστός μας από τις εξαιρετικές δουλειές του στα νότια («The Margi Hotel», «Akti»). Το «Okio» εμφανίστηκε στον παλιό χώρο του «Mr. Pug» του Γιώργου Βενιέρη, πιάνει το ασιατικό νήμα και το συνδέει με τη Μεσόγειο, σε ένα Asian-Med fusion μενού. Με head chef τον νεαρό Βαγγέλη Δαγδελένη, το μοσχαρίσιο συκώτι συνοδεύεται από χουρμά με πραλίνα φουντουκιού, χαμομήλι και φρέσκα σύκα, οι μπάμιες κάνουν παρέα με μανιτάρια shiitake και καψαλισμένο καλαμπόκι σε ζωμό μπέικον, και το καλαμάρι ξαπλώνει σε σάλτσα μπουγιαμπέσας με βασιλικό.

Carnivorus

Βιετναμέζικο ή fusion; 4 νέα εστιατόρια για κάθε διάθεση - εικόνα 4

Την ελληνική πρώτη ύλη φέρνει στο προσκήνιο το νέο πρότζεκτ του Ανδρέα Άγριου («Meatropoleos 3»), ένα κρεατοφαγικό σποτ στη Νέα Ιωνία, που παραπέμπει σε upgraded εκδοχή χασάπικου, με το λευκό πλακάκι να αντανακλά την αρχοντιά του παλιού μωσαϊκού. Στο μαζεμένο κατάλογο, βουβαλίσιες μπριζόλες ψήνονται στην εντέλεια και καλαμάκια κοτόπουλου, χοιρινού, ή λαχανικών τυλίγονται σε αφράτες πίτες, με ψητές γλυκοπατάτες, μανιτάρια με πετιμέζι ή ψητά σπαράγγια.

Περισσότερες πληροφορίες

Okio Restaurant

Νίκης 33 & Ναυάρχου Νικοδήμου 3, κέντρο
  • Εστιατόρια

East Coast

Παλαιολόγου 9, Πειραιάς
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα Taco Bell πάνε και Πανόρμου

Από την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2025, το νέο κατάστημα στην οδό Λουίζης Ριανκούρ 73 ξεκινά τη λειτουργία του, φέρνοντας την αναγνωρίσιμη αισθητική και το μενού του brand σε μία ακόμη γειτονιά της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΟΔΥΣΣΕΑς ΤΣΑΚΟς
15/12/2025

Sunday Brunch στο "ORA": Η πιο εκλεπτυσμένη Κυριακάτικη συνήθεια της Αθηναϊκής Ριβιέρας

Στο "One&Only Aesthesis", εκεί όπου η θάλασσα γίνεται καμβάς πολυτέλειας, οι Κυριακές αποκτούν δικό τους ρυθμό.

"Focal": Ρεβεγιόν με φόντο την Ακρόπολη

Για τα ρεβεγιόν των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, το κομψό rooftop εστιατόριο του ριζικά ανανεωμένου ξενοδοχείου "Electra Rhythm Athens", του ομίλου "Electra Hotels and Resorts", ανοίγει τις πόρτες του προσφέροντας ραφιναρισμένες γεύσεις με τη φινέτσα που αρμόζει στο πνεύμα των ημερών.

Στο Libertine Drinkery ζει ο μικρόκοσμος μιας γειτονιάς

Στην καρδιά της Νέας Φιλαδέλφειας βρίσκεται ένα στέκι που μας μαθαίνει τι σημαίνει all-day φιλοξενία.

"Meliá Athens": Ρεβεγιόν με γαστρονομία πολλών αστέρων

Σε "Sky Lounge Rooftop Bar" του "Meliá Athens", ο πολυβραβευμένο σεφ Έκτορας Μποτρίνι υπογράφει δύο εορταστικά μενού που υμνούν τη χειμερινή εποχή με γήινες πινελιές, γευστική φινέτσα και τεχνική αρτιότητα.

"Humain": Εκεί όπου η θεατρικότητα συναντά το γιορτινό dégustation

Κατά τη διάρκεια των εορτών, το "Humain" παρουσιάζει ένα festive dégustation menu που σερβίρεται καθημερινά από τις 23/12 έως τις 3/1, μια χειμωνιάτικη αφήγηση σε πράξεις.

Τι ετοιμάζει για τις γιορτές το Vezené

Παραμονή και Ημέρα Χριστουγέννων καθώς και Παραμονή Πρωτοχρονιάς με γιορτινά μενού στο δημοφιλές εστιατόριο.