Ανεβασμένη ψαροφαγία στην «Ιωλκό»

Μας συστήθηκε ως ψαρομάγαζο με νοστιμιές στη λογική του βολιώτικου μεζέ, όμως επανεφευρίσκει τον εαυτό του ως casual στέκι ανεβασμένης ψαροφαγίας.

Ανεβασμένη ψαροφαγία στην «Ιωλκό»

Εκανε όνομα στη Γλυφάδα για την ποικιλία του στα αποστάγματα, αλλά και τα ταιριάσματά τους με μεζέδες εκλεκτούς και παιχνιδιάρικους, πάντα ταυτισμένους με το ιώδιο της θάλασσας. Με γεύση και ένταση τέτοια, ώστε σύντομα να μπει στο ραντάρ θαμώνων όχι μόνο από τη γειτονιά, αλλά και από όλη την Αθήνα, η «Ιωλκός» σκαρφάλωσε στην κορυφή των προτιμήσεων όσων θέλουν να νιώσουν λίγη από την τσαχπινιά του βολιώτικου τσιπουράδικου στα ήσυχα των νοτίων προαστίων. Όμως, πέρα απ’ τη φιλοσοφία του μεζέ, καταλύτης για την εδραίωσή της στις συνήθειες των μερακλήδων της θαλασσοφαγίας ήταν πρώτα και κύρια η φρεσκάδα των πρώτων υλών, με εκλεκτούς θησαυρούς των ελληνικών νερών να φέρνουν στην ψαριέρα της μια νοστιμιά αδιαπραγμάτευτα ελληνική.

Ανεβασμένη ψαροφαγία στην «Ιωλκό» - εικόνα 1

Σήμερα, ετοιμάζοντας μια νέα φάση που έχει αρχίσει να «γράφει» όμορφα στην ανανεωμένη, πιο ζεστή και σπιτίσια σάλα της, η «Ιωλκός» ρίχνει το βάρος της ακριβώς σ’ αυτό που την έβαλε στην καρδιά των καλοφαγάδων: τις εξαιρετικές της ψαριές, με αστέρια όπως το γαριδάκι της Σύμης, οι καραβίδες του Ευβοϊκού, αλλά και τα εντυπωσιακά μεγάλα ψάρια απ’ την Κάλυμνο και τα νησιά του Αιγαίου. Και το κάνει με νέο καπετάνιο τον εξαιρετικό σεφ Μιχάλη Ντουνέτα, ο οποίος ανέλαβε να χαράξει τη ρότα της από την επανέναρξη της εστίασης, σχεδιάζοντας ένα βελούδινο πέρασμα στην καινούργια εποχή.

Ανεβασμένη ψαροφαγία στην «Ιωλκό» - εικόνα 2

Φυσικά, η νέα προσέγγιση δεν αφήνει πίσω τα ταιριάσματα των θαλασσινών με αποστάγματα και με τις ετικέτες της προσεγμένης λίστας κρασιών, αφού ωμοφαγικά πιάτα, όπως το ταρτάρ καραβιδοουράς σε πουρέ λεμονάτου αβοκάντο, με κάππαρη και λιαστή ντομάτα, ή μαρινάτα, σαν τη βουτυρένια λακέρδα από παλαμίδα, κρατάνε ψηλά τις εντάσεις, με στόχο να τις αγκαλιάσει το συνοδευτικό τσιπουράκι. Απ’ την άλλη, όμως, comfort μαγειρέματα σαν τα αφράτα κι αρωματικά σουτζουκάκια θαλασσινών, που έρχονται ξαπλωμένα πάνω σ’ έναν ρουστίκ πουρέ από πεντανόστιμη φάβα, με τη ζουμερή γαρίδα τους να δίνει τον τόνο στη γεύση, δείχνουν το δρόμο για την πιο εστιατορική θαλασσοφαγία που θέλει να ξεδιπλώσει ο σεφ στο τραπέζι, κρατώντας παράλληλα τον προβολέα στα μεγάλα ψάρια. Αν λάβουμε ως ένδειξη το μαύρο ριζότο με το αρωματικό και τρυφερό καλαμαράκι από πάνω, η κουζίνα έχει τα φόντα να τα μετατρέψει σε βασιλικά head to tail γεύματα, ξεκινώντας από σεβίτσε και ταρτάρ και περνώντας σε φρέσκες tailor made πάστες, προτού καταλήξει σε σοτέ φιλέτα και ψητά κεφάλια – στην επόμενη επίσκεψή μας, πάντως, εμείς σίγουρα προς τα εκεί θα κινηθούμε…

Τιμή: € 25-35.

Περισσότερες πληροφορίες

Ιωλκός

Ζέππου 15, Γλυφάδα
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το Abra Ovata υποδέχεται τους Yucatan για μια αξέχαστη βραδιά στη Λίμνη Βουλιαγμένης

Μουσική, διακριτικό ambient φωτισμό και ποτό με finger food, για μια ολοκληρωμένη αισθητηριακή εμπειρία στη φύση.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
17/09/2025

Γιατί όλοι μιλούν για το 'Batard' στο Παγκράτι

Το μάλλον πιο πολυσυζητημένο microbakery της πόλης τελευταία, πιάνει πόστο στο Παγκράτι και φέρει την υπογραφή των σεφ Δήμου Μπαλόπουλου και Γιώργου Κηρύκου.

Κωνσταντίνε Δαγριτζίκο, τι ετοιμάζεις στην Ομόνοια;

Ο πολυπράγμων hit maker του αθηναϊκού Κέντρου ετοιμάζει τη δική του εκδοχή της σύγχρονης ελληνικής ταβέρνας εκεί που κάποτε βρίσκαμε το "Αθήναιον", και μας λέει τι θα περιμένουμε στα πιάτα, τα ποτήρια και τις μουσικές του, όταν ανοίξει αργότερα στη σεζόν.

Ένα από τα κορυφαία burgers της Αθήνας ανοίγει (και) στο Κολωνάκι

Αλήθεια, πόσοι Χρυσοί Σκούφοι χωρούν ανάμεσα σε ένα ψωμάκι;

Σπύρο Πεδιαδιτάκη, τι τρώμε στο ολοκαίνουριο "Orbital";

Η ομάδα πίσω από τα "Άκρα", δηλαδή το δίδυμο Γιάννης Λουκάκης – Σπύρος Πεδιαδιτάκης, παρέα με τον Βασίλη Κότσικα έχουν ήδη βάλει μπρος έναν μοντέρνο γαστρονομικό πολυχώρο, που θα ξεδιπλώσει όλα του τα πρόσωπα τις επόμενες εβδομάδες και θα συζητηθεί πολύ.

Kedros Athens

Λίγο καλοκαίρι ακόμα με ελληνικούς μεζέδες διά χειρός Γιάννη Παρίκου στη Λυκόβρυση.

Luca Piscazzi, τι τρώμε στο καινούριο σου "Pino" στη Γλυφάδα;

Ο ιταλός σεφ του βραβευμένου με Χρυσό Σκούφο "Pelagos" έκανε το πρώτο, ολόδικό του επιχειρηματικό βήμα με το "Pino" στη Γλυφάδα: μια μοντέρνα τρατορία αφιερωμένη στις γεύσεις της Ρώμης, και μας μιλά για όλα τα νόστιμα που δοκιμάζουμε εκεί.