«Noma»: Επιτέλους πήρε το 3ο αστέρι Michelin

Η είδηση κάνει το γύρο του κόσμου, και είναι αλήθεια ότι πολλοί γκουρμέ νιώθουν ανακούφιση για τη διόρθωση μιας ανεξήγητης αδικίας.

«Noma»: Επιτέλους πήρε το 3ο αστέρι Michelin

Η είδηση κάνει το γύρο του κόσμου, και είναι αλήθεια ότι πολλοί γκουρμέ νιώθουν ανακούφιση για τη διόρθωση μιας ανεξήγητης αδικίας, που είχε καθηλώσει το τέσσερις φορές ανακηρυγμένο καλύτερο εστιατόριο του κόσμου στα 2 αστέρια.

Η είδηση κάνει το γύρο του κόσμου, και είναι αλήθεια ότι πολλοί γκουρμέ νιώθουν ανακούφιση για τη διόρθωση ενός κολλήματος, μιας ανεξήγητης αδικίας που είχε καθηλώσει το 4 φορές ανακηρυγμένο καλύτερο εστιατόριο του κόσμου στα 2 αστέρια από το κόκκινο ευαγγέλιο της παγκόσμιας γαστρονομίας. Επιτέλους το «Noma» στην Κοπεγχάγη κέρδισε το πολυπόθητο 3ο αστέρι Michelin. «Έχει πολύ δυνατή σύνδεση με τη φύση, και η πολυδιάστατη προσέγγισή του προβάλει εντελώς ασυνήθιστα προϊόντα σε δημιουργικά πολύπλοκα πιάτα». Το palmares του «Noma» συμπληρώθηκε πολύ δυνατά, αφού ο δημιουργός του σεφ René Redzepi τιμήθηκε με το Michelin Chef Mentor Award σε αναγνώριση της τεράστιας επιρροής του σε σεφ όλου του πλανήτη πολλοί εκ των οποίων δούλεψαν στις κουζίνες του. «Ακόμη δεν μπορώ να το πιστέψω» δήλωσε ο Redzepi «έχω εκπλαγεί, και δεν ξέρω τι να πω. Έχουμε πολύ υπομονή αλλά μετά από 14 ολόκληρα χρόνια αναμονής, πιστεύαμε ότι δεν θα συμβεί ποτέ!», δήλωσε με νόημα.

Στην υπόλοιπη Σκανδιναβία, τώρα, το «Maaemo» ξαναπήρε το 3ο αστέρι, και τα «Geranium» και «Frantzen»παραμένουν θριαμβευτικά 3άστερα. Το ατμοσφαιρικό «Kong Hans Kælder» πήρε 2ο αστέρι , ενώ 9 ακόμη εστιατόρια κέρδισαν αστέρι: «Finnjävel Salonki» (Ελσίνκι) , 4 στη Σουηδία, δηλαδή τα «Aira» (Στοκχόλμη), « Project» (Γκέτεμποργκ), «ÄNG» (Tvååker) και «Hotell Borgholm» (νησί Öland ) αλλά και 4 στη Δανία, τα «The Samuel (Κοπεγχάγη), «Substans» (Aarhus), «LYST» (Vejle) και «Syttende» (Sønderborg). Εννιά εστιατόρια επίσης κέρδισαν το πράσινο τριφύλλι της αειφορίας: «Gron» (Ελσίνκι), «Maaemo» (Oslo), «ÄNG»( Tvååker), «Ark», «Brace» και «Tèrra» στην Κοπεγχάγη, «Domestic» (Aarhus), «Henne Kirkeby Kro» (Henne) και « LYST» (Vejle).

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η cool αθηναϊκή πίτσα που παίζει ανάμεσα σε Νάπολη και Ρώμη

Ντελικάτη και τραγανή, συνδυάζοντας επιρροές, γράφει χιλιόμετρα στη ζυμαρένια γεύση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΕΩΡΓΙΑ ΑΝΔΡΩΝΗ
06/11/2025

Τα microbakeries της Αθήνας που φουρνίζουν και 'ποτίζουν'

Σάντουιτς, ζύμες, pastries αλλά και ποτά, πίτσες και μουσικές στους new age φούρνους της Αθήνας.

Το κοσμοπολίτικο fusion του αθηναϊκού κέντρου

Ο πολυβραβευμένος σεφ Παναγιώτης Γιακαλής μιξάρει Μεσόγειο και Ασία, στην πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση του 'Okio'.

Νέος Wine Director στο Makris Athens ο Γιάννης Καρακάσης MW

Ένα νέο κεφάλαιο στο food & wine fine dining εγκαινιάζει το βραβευμένο εστιατόριο.

Okio

Ένα κοσμοπολίτικο fusion Ελλάδας, Μεσογείου και Ιαπωνίας με την επιμέλεια του βραβευμένου Παναγιώτη Γιακαλή στην καρδιά της πόλης.

Μήπως αυτά είναι τα καλύτερα παϊδάκια της Αθήνας;

Είναι από αρνάκι γάλακτος που έρχεται εδώ από το Αγρίνιο ή τη Βόνιτσα, είναι τρυφερά κι εκφραστικά, κι έχουν σάρκα αέρινη και βαθιά κρεάτινη, χάρη στη σωστή ισορροπία ελαφρού dry aging, μαστόρικου σχαρίσματος και μετρημένου αρτύματος με αλατορίγανη και τίποτε άλλο.

Ο Γιάννης Μαρινόπουλος νέος Executive Chef στο 5άστερο Vathi Cove της Θάσου

Ο βραβευμένος σεφ αλλάζει έδρα αλλά συνεχίζει στα γνώριμα, δημιουργικά και νόστιμα, μονοπάτια, πάντοτε στο νησί του.