«Noma»: Επιτέλους πήρε το 3ο αστέρι Michelin

Η είδηση κάνει το γύρο του κόσμου, και είναι αλήθεια ότι πολλοί γκουρμέ νιώθουν ανακούφιση για τη διόρθωση μιας ανεξήγητης αδικίας.

«Noma»: Επιτέλους πήρε το 3ο αστέρι Michelin

Η είδηση κάνει το γύρο του κόσμου, και είναι αλήθεια ότι πολλοί γκουρμέ νιώθουν ανακούφιση για τη διόρθωση μιας ανεξήγητης αδικίας, που είχε καθηλώσει το τέσσερις φορές ανακηρυγμένο καλύτερο εστιατόριο του κόσμου στα 2 αστέρια.

Η είδηση κάνει το γύρο του κόσμου, και είναι αλήθεια ότι πολλοί γκουρμέ νιώθουν ανακούφιση για τη διόρθωση ενός κολλήματος, μιας ανεξήγητης αδικίας που είχε καθηλώσει το 4 φορές ανακηρυγμένο καλύτερο εστιατόριο του κόσμου στα 2 αστέρια από το κόκκινο ευαγγέλιο της παγκόσμιας γαστρονομίας. Επιτέλους το «Noma» στην Κοπεγχάγη κέρδισε το πολυπόθητο 3ο αστέρι Michelin. «Έχει πολύ δυνατή σύνδεση με τη φύση, και η πολυδιάστατη προσέγγισή του προβάλει εντελώς ασυνήθιστα προϊόντα σε δημιουργικά πολύπλοκα πιάτα». Το palmares του «Noma» συμπληρώθηκε πολύ δυνατά, αφού ο δημιουργός του σεφ René Redzepi τιμήθηκε με το Michelin Chef Mentor Award σε αναγνώριση της τεράστιας επιρροής του σε σεφ όλου του πλανήτη πολλοί εκ των οποίων δούλεψαν στις κουζίνες του. «Ακόμη δεν μπορώ να το πιστέψω» δήλωσε ο Redzepi «έχω εκπλαγεί, και δεν ξέρω τι να πω. Έχουμε πολύ υπομονή αλλά μετά από 14 ολόκληρα χρόνια αναμονής, πιστεύαμε ότι δεν θα συμβεί ποτέ!», δήλωσε με νόημα.

Στην υπόλοιπη Σκανδιναβία, τώρα, το «Maaemo» ξαναπήρε το 3ο αστέρι, και τα «Geranium» και «Frantzen»παραμένουν θριαμβευτικά 3άστερα. Το ατμοσφαιρικό «Kong Hans Kælder» πήρε 2ο αστέρι , ενώ 9 ακόμη εστιατόρια κέρδισαν αστέρι: «Finnjävel Salonki» (Ελσίνκι) , 4 στη Σουηδία, δηλαδή τα «Aira» (Στοκχόλμη), « Project» (Γκέτεμποργκ), «ÄNG» (Tvååker) και «Hotell Borgholm» (νησί Öland ) αλλά και 4 στη Δανία, τα «The Samuel (Κοπεγχάγη), «Substans» (Aarhus), «LYST» (Vejle) και «Syttende» (Sønderborg). Εννιά εστιατόρια επίσης κέρδισαν το πράσινο τριφύλλι της αειφορίας: «Gron» (Ελσίνκι), «Maaemo» (Oslo), «ÄNG»( Tvååker), «Ark», «Brace» και «Tèrra» στην Κοπεγχάγη, «Domestic» (Aarhus), «Henne Kirkeby Kro» (Henne) και « LYST» (Vejle).

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Θωμάς Μάτσας και Αριστοτέλης Ζέρβας μαγειρεύουν για τον ένα χρόνο της 'Strigglaς'

Ο Θωμάς Μάτσας προσκαλεί στο Μαρούσι και την κουζίνα του τον σεφ Αριστοτέλη Ζέρβα, για μια δημιουργική βραδιά, με ένα 4 hands dinner και αρκετές εκπλήξεις.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
21/11/2025

Στου Ψυρρή για new age ελληνικότητα και πιάτα με ιδιαίτερο άγγιγμα

To εστιατόριο που έχει αποθεωθεί από το TripAdvisor, ξεχωρίζει για την πολύ ξεχωριστή ελληνική του κουζίνα.

Ντίβα

Ένα παλιό, χρόνια κλειστό μαγέρικο στην Πατριάρχου Ιωακείμ βρίσκει νέα ζωή, με τον σεφ Δημήτρη Κατσάνο στο πρώτο εστιατορικό του πάτημα στην Αθήνα, να υπογράφει γεύσεις ιαπωνικού – σκανδιναβικού fusion σε sexy bistro περιβάλλον.

Η επόμενη πίστα του "Βασίλαινας"

Το ιστορικό εστιατόριο διατηρεί τα ατού του και επενδύει ακόμη περισσότερο στα βάθη της εκλεκτής θαλασσοφαγίας.

4 καφενεία για κάθε γούστο στο αθηναϊκό κέντρο

Κάθε ένα με το δικό του ξεχωριστό στυλ και ιστορία.

Ένα από τα πιο φημισμένα μπιστρό του Λονδίνου έρχεται στο Παγκράτι

Το Ex Machina υποδέχεται το Bistro Freddie στις 29 Νοεμβρίου, για μια μοναδική βραδιά γεύσης.

Στο Ελ. Βενιζέλος, για ένα εστιατόριο-έκπληξη

Γνώριζες πώς μπορείς να απολαύσεις πιάτα που αντλούν έμπνευση από την ελληνική παράδοση, μέσα από μια σύγχρονη, εκλεπτυσμένη ματιά, παρατηρώντας αεροπλάνα να πηγαινοέρχονται;