«Noma»: Επιτέλους πήρε το 3ο αστέρι Michelin

Η είδηση κάνει το γύρο του κόσμου, και είναι αλήθεια ότι πολλοί γκουρμέ νιώθουν ανακούφιση για τη διόρθωση μιας ανεξήγητης αδικίας.

«Noma»: Επιτέλους πήρε το 3ο αστέρι Michelin

Η είδηση κάνει το γύρο του κόσμου, και είναι αλήθεια ότι πολλοί γκουρμέ νιώθουν ανακούφιση για τη διόρθωση μιας ανεξήγητης αδικίας, που είχε καθηλώσει το τέσσερις φορές ανακηρυγμένο καλύτερο εστιατόριο του κόσμου στα 2 αστέρια.

Η είδηση κάνει το γύρο του κόσμου, και είναι αλήθεια ότι πολλοί γκουρμέ νιώθουν ανακούφιση για τη διόρθωση ενός κολλήματος, μιας ανεξήγητης αδικίας που είχε καθηλώσει το 4 φορές ανακηρυγμένο καλύτερο εστιατόριο του κόσμου στα 2 αστέρια από το κόκκινο ευαγγέλιο της παγκόσμιας γαστρονομίας. Επιτέλους το «Noma» στην Κοπεγχάγη κέρδισε το πολυπόθητο 3ο αστέρι Michelin. «Έχει πολύ δυνατή σύνδεση με τη φύση, και η πολυδιάστατη προσέγγισή του προβάλει εντελώς ασυνήθιστα προϊόντα σε δημιουργικά πολύπλοκα πιάτα». Το palmares του «Noma» συμπληρώθηκε πολύ δυνατά, αφού ο δημιουργός του σεφ René Redzepi τιμήθηκε με το Michelin Chef Mentor Award σε αναγνώριση της τεράστιας επιρροής του σε σεφ όλου του πλανήτη πολλοί εκ των οποίων δούλεψαν στις κουζίνες του. «Ακόμη δεν μπορώ να το πιστέψω» δήλωσε ο Redzepi «έχω εκπλαγεί, και δεν ξέρω τι να πω. Έχουμε πολύ υπομονή αλλά μετά από 14 ολόκληρα χρόνια αναμονής, πιστεύαμε ότι δεν θα συμβεί ποτέ!», δήλωσε με νόημα.

Στην υπόλοιπη Σκανδιναβία, τώρα, το «Maaemo» ξαναπήρε το 3ο αστέρι, και τα «Geranium» και «Frantzen»παραμένουν θριαμβευτικά 3άστερα. Το ατμοσφαιρικό «Kong Hans Kælder» πήρε 2ο αστέρι , ενώ 9 ακόμη εστιατόρια κέρδισαν αστέρι: «Finnjävel Salonki» (Ελσίνκι) , 4 στη Σουηδία, δηλαδή τα «Aira» (Στοκχόλμη), « Project» (Γκέτεμποργκ), «ÄNG» (Tvååker) και «Hotell Borgholm» (νησί Öland ) αλλά και 4 στη Δανία, τα «The Samuel (Κοπεγχάγη), «Substans» (Aarhus), «LYST» (Vejle) και «Syttende» (Sønderborg). Εννιά εστιατόρια επίσης κέρδισαν το πράσινο τριφύλλι της αειφορίας: «Gron» (Ελσίνκι), «Maaemo» (Oslo), «ÄNG»( Tvååker), «Ark», «Brace» και «Tèrra» στην Κοπεγχάγη, «Domestic» (Aarhus), «Henne Kirkeby Kro» (Henne) και « LYST» (Vejle).

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το 'Αναψυκτήριο' φέρνει διαφορετική γεύση στη Γλυφάδα

Το νέο εστιατόριο των ΝΠ έχει νοσταλγική εσάνς, πανέμορφο χώρο και πιάτα γεμάτα οικεία νοστιμιά.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
22/12/2025

Rick's

Το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της Κηφισιάς αντλεί έμπνευση από τα νεοϋορκέζικα steakhouses και τα μπολιάζει με πληθωρικές εκδοχές κλασικών της γαλλικής μπιστρό παράδοσης, σε ένα καλοφαγικό μιξ που γοητεύει με την θέρμη και την ατμόσφαιρά του.

Η ορδή των micro-bakeries …και το τέλος της μπαγκέτας;

Νεο-αρτοποιοί γεμίζουν τα ράφια με ζυμάρια μακράς ωρίμανσης και οργανικά αλεύρια, αφήνοντας τη μπαγκέτα εκτός παιχνιδιού, οι νέοι δεν αγοράζουν ψωμί καθημερινά, και το προκάτ sliced bread κερδίζει έδαφος.

Το Πιάτο της Εβδομάδας: Χταπόδι alla Luciana στο Mercato

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.

Η Ιρλανδία του σεφ Angelo Vagiotis

Ο μεγαλωμένος στη Λιβαδειά αλλά ξενιτεμένος στην Ιρλανδία σεφ του "The Pullman Restaurant", που στεγάζεται σε δύο βαγόνια του Orient Express στο "Glenlo Abbey Hotel & Estate" του Galway, μας ξεναγεί στη θετή πατρίδα του.

La Pasteria & Make-A-Wish: Η ιταλική γεύση συναντά τη δύναμη της ευχής

Μια από τις πιο δημοφιλείς αλυσίδες ιταλικής κουζίνας στην Ελλάδα συνεχίζει τη συνεργασία της με το Make-A-Wish (Κάνε Μια Ευχή Ελλάδος) συνδυάζοντας την απόλαυση μιας απλής εξόδου για φαγητό με την προσφορά.

"Ydoron": τι γεύση έχει το μοναδικό steak house ψαριού της Αθήνας;

Μια διαφορετική πρόταση κάνει ο ταλαντούχος σεφ Νίκος Αποστολάκης, στεγάζοντας την κουλτούρα της ωρίμανσης των ψαριών σε ένα ατμοσφαιρικό οίκημα επί της Ερμού στο Μοναστηράκι.