Μια βραδιά στο ολοκαίνουργιο «Cove» της Μυκόνου

Ο Γιώργος Στυλιανουδάκης μιλά μοντέρνα ελληνικά με κρητικό αξάν στο ατμοσφαιρικό εστιατόριο του καινούργιου μυκονιάτικου ξενοδοχείου «Aeonic».

Μια βραδιά στο ολοκαίνουργιο «Cove» της Μυκόνου

Ο χώρος

Το πολύ όμορφο εστιατόριο «Cove» αποτελεί κομμάτι, αλλά με δική του αυτόνομη προσωπικότητα και ξεχωριστή είσοδο, του ολοκαίνουργιου πολυτελούς ξενοδοχείου Aeonic στην περιοχή του Τούρλου. Στην κομψή σάλα κυριαρχούν τα ανοιχτά χρώματα και τα φυσικά υλικά, που «ζεσταίνονται» με πολύ ατμοσφαιρικό, κρυφό και φανερό, φωτισμό.

Highlight

Μια βραδιά στο ολοκαίνουργιο «Cove» της Μυκόνου - εικόνα 1

Η βεράντα του εστιατορίου, που επιτρέπει στο μάτι να περιπλανηθεί πάνω από την πανέμορφη πισίνα με το φωτισμένο βυθό και να γίνει ένα με το μυκονιάτικο ορίζοντα. Τα πολύ αναπαυτικά daybeds προσφέρονται για ένα κοκτέιλ πριν ή μετά το φαγητό.

O σεφ

Μια βραδιά στο ολοκαίνουργιο «Cove» της Μυκόνου - εικόνα 2

Τα ηνία της κουζίνας κρατά ο βραβευμένος σεφ Γιώργος Στυλιανουδάκης, ο οποίος βρίσκει στο «Cove» ένα πρόσφορο έδαφος για να συνεχίσει την προσωπική του περιπλάνηση στο παλλόμενο τερέν της μοντέρνας ελληνικής κουζίνας. Φυσικά παρούσες είναι οι ταιριαστές πινελιές από την κουζίνα της ιδιαίτερης πατρίδας του, της Κρήτης, με την οποία αγαπά να πειραματίζεται δημιουργικά.

Το μενού

Μια βραδιά στο ολοκαίνουργιο «Cove» της Μυκόνου - εικόνα 3

Χωρίς να λείπουν οι signature σπεσιαλιτέ του, όπως η κακαβιά της Αγίας Γαλήνης και το περίφημο στιφάδο με Wagyu, ο σεφ συνθέτει μια ανανεωμένη «γαλανόλευκη» πρόταση, περνώντας την παράδοση μέσα από το προσωπικό του φίλτρο αλλά και αξιοποιώντας με σύνεση τις μοντέρνες τεχνικές της κουζίνας. Πέρα από το αλά καρτ, υπάρχει επίσης ένα degustation menu 9 σταδίων (€ 180 κατ’άτομο), για όσους επιθυμούν να βουτήξουν στα βαθιά νερά της γευστικής του πρότασης.

Ξεχωρίσαμε

Μια βραδιά στο ολοκαίνουργιο «Cove» της Μυκόνου - εικόνα 4

Την πολύ ιδιαίτερη εκδοχή της Αθηναϊκής, που έχει στην καρδιά της ένα ταρτάρ σφυρίδας με όλα τα υλικά του κλασικού εδέσματος, το πληθωρικό αρνί en croute που φέρνει τη χανιώτικη κρεατότουρτα σε ένα ευφάνταστο τετ α τετ με τη γαλλική κουζίνα τυλίγοντας αρνίσιο καρέ με γαλομυζήθρα, φουαγκρά και σπανάκι σε φύλλο κρούστας, αλλά και την σχεδόν συγκινητική μες την απλότητα της καραβίδα με πουρέ από αγκινάρες λεμονάτες και sticks τηγανητής αγκινάρας σε μπισκ αρωματισμένη με εσπεριδοειδή και γλυκάνισο.

Σημειώστε ακόμα

… πως ο σεφ ανοίγει αυτές τις ημέρες δικό του εστιατόριο στην Τήνο που θα ονομάζεται «Kalopsia» και θα ρίχνει γευστικές άγκυρες ανάμεσα στα εξαιρετικά προϊόντα του νησιού και την πλούσια κρητική παράδοση.

«Cove», ξεν. Aeonic Suites & Spa, Τούρλος Μυκόνου, 2289440500

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα microbakeries της Αθήνας που φουρνίζουν και 'ποτίζουν'

Σάντουιτς, ζύμες, pastries αλλά και ποτά, πίτσες και μουσικές στους new age φούρνους της Αθήνας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΡΙΣΤΥ ΠΕΡΡΗ
06/11/2025

Το κοσμοπολίτικο fusion του αθηναϊκού κέντρου

Ο πολυβραβευμένος σεφ Παναγιώτης Γιακαλής μιξάρει Μεσόγειο και Ασία, στην πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση του 'Okio'.

Νέος Wine Director στο Makris Athens ο Γιάννης Καρακάσης MW

Ένα νέο κεφάλαιο στο food & wine fine dining εγκαινιάζει το βραβευμένο εστιατόριο.

Okio

Ένα κοσμοπολίτικο fusion Ελλάδας, Μεσογείου και Ιαπωνίας με την επιμέλεια του βραβευμένου Παναγιώτη Γιακαλή στην καρδιά της πόλης.

Μήπως αυτά είναι τα καλύτερα παϊδάκια της Αθήνας;

Είναι από αρνάκι γάλακτος που έρχεται εδώ από το Αγρίνιο ή τη Βόνιτσα, είναι τρυφερά κι εκφραστικά, κι έχουν σάρκα αέρινη και βαθιά κρεάτινη, χάρη στη σωστή ισορροπία ελαφρού dry aging, μαστόρικου σχαρίσματος και μετρημένου αρτύματος με αλατορίγανη και τίποτε άλλο.

Ο Γιάννης Μαρινόπουλος νέος Executive Chef στο 5άστερο Vathi Cove της Θάσου

Ο βραβευμένος σεφ αλλάζει έδρα αλλά συνεχίζει στα γνώριμα, δημιουργικά και νόστιμα, μονοπάτια, πάντοτε στο νησί του.

Πού τρώμε στη Θεσσαλονίκη του Φεστιβάλ;

Όλα τα πριν και τα μετά των προβολών, για να περάσετε τις ημέρες του 66ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης σαν πραγματικοί σταρ.