Μπαλκόνι στις Κυκλάδες: Η καλύτερη θάλασσα είναι στο βουνό

Ερχόμαστε ξανά και ξανά στο πολύ όμορφο «Μπαλκόνι στις Κυκλάδες» στα ψηλά του Καρέα, και η συνταρακτική θέα σε ολόκληρο το αττικό τοπίο και τον Αργοσαρωνικό είναι πάντα το πρώτο πιάτο που απολαμβάνουμε εδώ

Μπαλκόνι στις Κυκλάδες: Η καλύτερη θάλασσα είναι στο βουνό

Ερχόμαστε ξανά και ξανά στο πολύ όμορφο «Μπαλκόνι στις Κυκλάδες» στα ψηλά του Καρέα, και η συνταρακτική θέα σε ολόκληρο το αττικό τοπίο και τον Αργοσαρωνικό είναι πάντα το πρώτο πιάτο που απολαμβάνουμε εδώ, ιδανικά με τα μαγικά χρώματα του ηλιοβασιλέματος. Η συνέχεια βέβαια στο θαλασσινό αυτό ρεστοράν που δημιούργησε η οικογένεια Κωβαίου, και συγκαταλέγεται στα αγαπημένα των ψαροφάγων της πόλης, γράφεται με τις πολύ ωραίες σπεσιαλιτέ που προτείνει η ταλαντούχα σεφ Φιλίτσα Καραμανλή.

Μπαλκόνι στις Κυκλάδες: Η καλύτερη θάλασσα είναι στο βουνό - εικόνα 1

Στο ανανεωμένο καλοκαιρινό μενού βρίσκουμε ένα ιδιαίτερα φίνο καρπάτσιο από λαβράκι, μαριναρισμένο σε λάιμ και ραπανάκι, τη διάσημη αθηναϊκή σαλάτα σε ένα ανατρεπτικό αμπαλάζ από μαρούλι της θάλασσας και την πολύ ενδιαφέρουσα γεμιστή σουπιά με αρωματικό ρύζι και σάλτσα miso, ανάμεσα σε άλλα πολλά και ευφάνταστα πιάτα που δίνουν το στίγμα μιας μοντέρνας θαλασσινής κουζίνας με άποψη και προσωπικότητα. Τα ολόφρεσκα θαλασσινά και ψάρια, από τα πιο μικρά και ταπεινά έως τα πρώτης κατηγορίας, είναι άλλωστε ένα από τα δια χρονικά ατού του εστιατορίου που προμηθεύεται καθημερινά ό,τι πιο εκλεκτό από επιλεγμένους ψαρότοπους της Τζιας, της Κύθνου, της Άνδρου, της Σχοινούσας και των Κουφονησίων. Το ψάρι της αρεσκείας σας θα το χαρείτε ψημένο στην εντέλεια στη σχάρα και το τηγάνι, μπορείτε όμως να το απολαύσετε και μαγειρεμένο με διαφορετικούς τρόπους που θα σας προτείνει το πολύ εξυπηρετικό και ενημερωμένο σέρβις του μαγαζιού.

Περισσότερες πληροφορίες

Μπαλκόνι στις Κυκλάδες

Παύλου Μελά 13, Βύρωνας
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Λένε πως αυτό είναι το καλύτερο μενού που μπορείς να φας εν πλω στις ελληνικές θάλασσες

Νέες καλοκαιρινές γεύσεις, βασισμένες στην εποχικότητα και τις φρέσκες πρώτες ύλες αποκλειστικά στα εστιατόρια των πλοίων Festos Palace και Knossos Palace της Minoan Lines.

ΓΡΑΦΕΙ: ΟΔΥΣΣΕΑς ΤΣΑΚΟς
01/08/2025

Sani Gourmet 2025: Πώς ο #1 σεφ της Ασίας ρόκαρε τη Χαλκιδική

Το πρόγραμμα ήταν σαφές: το δείπνο θα ξεκινούσε στις 8 και θα μετρούσε 15 πιάτα από το μενού του εστιατορίου "Gaggan", στη Μπανγκόκ της Ταϊλάνδης. Όμως, ο αιρετικός Gaggan Anand, σεφ του #1 εστιατορίου της Ασίας, δεν κινείται βάση προγράμματος: δύο ώρες πριν το σέρβις, μπήκε στην κουζίνα και άλλαξε τα πάντα, υπογράφοντας μια γευστική εμπειρία που ταρακούνησε το Sani Gourmet 2025 σε punk rock ρυθμούς.

Στο Μικρολίμανο, για ένα (σχεδόν) αιωνόβιο εστιατόριο ψαριού

Με ιστορία που κρατά περίπου 100 χρόνια, αποτελεί σημείο αναφοράς για αυθεντική ψαροφαγία με φόντο τη θάλασσα.

Καπάδικο

Ο Μιχάλης Μάρθας βάζει την Κάλυμνο στη γαστρονομική σκακιέρα της χώρας, υπογράφοντας ένα εστιατόριο – φόρο τιμής στη γαστρονομική παράδοση της ιδιαίτερης πατρίδας του, αλλά και φάρο της δικής του δημιουργικής προσέγγισης στη σύγχρονη θαλασσοφαγία.

Στη Λαχαναγορά του Ρέντη συναντάς ένα τα κορυφαία ψαρομάγαζα της Αθήνας

Με τοπ πρώτη ύλη σε μερακλίδικη διαχείριση, το εν λόγω σημείο έχει εξελιχθεί σε μια απ’ τις πιο νόστιμες (και value for money) προτάσεις, ως μαγαζί όχι μόνο για, αλλά και από καλοφαγάδες - πράγμα ιδιαίτερα δυσεύρετο στις μέρες μας.

Για κρασιά στην κρυφή αυλή του κέντρου

Το (περίπου) speakeasy σποτ μια ανάσα από το Σύνταγμα ενδείκνυται για κάθε θερινή περίσταση, από ένα after-work κρασί και σαν ανάπαυλα μετά τα ψώνια έως μια πλήρη έξοδο για οίνο και φαγητό.

Το Medouli στην Αργυρούπολη είναι ό,τι λέει το όνομά του

Αν είσαι λάτρης του καλού κρέατος και ψάχνεις το επόμενο στέκι σου, το Medouli Chop House είναι ο προορισμός που πρέπει να δοκιμάσεις.