Μια «Κεντρίνα» τσίμπησε το Χαλάνδρι

Το ατμοσφαιρικό pizza bistro εμπνέεται από τις μέλισσες του Ιονίου και παρουσιάζει το αγαπημένο όλων έδεσμα σε μια ποιοτική εκδοχή του.

Μια «Κεντρίνα» τσίμπησε το Χαλάνδρι

«Κεντρίνα» στο Ιόνιο λένε τη μέλισσα, στην Αθήνα ωστόσο, και πιο συγκεκριμένα στο Χαλάνδρι, εννοούμε το ατμοσφαιρικό pizza bistro που ξεκίνησε πριν λίγο καιρό τη λειτουργία του σε απόσταση αναπνοής από το πηγαινέλα της Λεωφόρου Κηφισίας. Στον πυρήνα της φιλοσοφίας του έχει ασφαλώς το αγαπημένο όλων έδεσμα που εδώ όμως φτιάχνεται αποκλειστικά με προζύμι και ένα σπέσιαλ αλεύρι υψηλής θρεπτικής αξίας που φέρνουν από τη Βόρεια Ιταλία.

Η απουσία μαγιάς σε συνδυασμό με την υψηλή υγρασία κάνουν την πίτσα στην «Κεντρίνα» πολύ εύπεπτη, και μπορείτε να τη χαρείτε σε πολλές διαφορετικές παραλλαγές, πάντα με έμφαση στα υλικά που δίνει η κάθε εποχή, από μικρούς παραγωγούς της Ελλάδας και από το εξωτερικό. Στο ανανεωμένο καλοκαιρινό μενού θα βρείτε επιλογές σαν τη «Mafiosa» με πεκορίνο, κρέμα αντσούγιας, ροζ πιπέρι και φασκόμηλο, την πολύ ιδιαίτερη «Negroni» με γκοργκοντζόλα, σπεκ, πράσινο μήλο, μέλι, μαυροσούσαμο και φινόκιο μαριναρισμένο σε χυμό πορτοκάλι, καθώς και την signature πια «Βurratina» με φρέσκια burrata, χειροποίητο pesto, κουκουνάρι, ντοματίνια κονφί και φρέσκα.

Η δράση στα τραπέζια που βγαίνουν στο πεζοδρόμιο ξεκινά από τις 12 το μεσημέρι και συνεχίζεται ως το βράδυ, παρέα ακόμα με πολύ ενδιαφέρουσες σαλάτες, πρωτότυπα σάντουιτς με ψωμί που φτιάχνουν οι ίδιοι, αλλά και aperitivi, κοκτέιλ και κρασιά από μικρούς παραγωγούς της Ιταλίας, της Γαλλίας και της Ελλάδας.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η cool αθηναϊκή πίτσα που παίζει ανάμεσα σε Νάπολη και Ρώμη

Ντελικάτη και τραγανή, συνδυάζοντας επιρροές, γράφει χιλιόμετρα στη ζυμαρένια γεύση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΕΩΡΓΙΑ ΑΝΔΡΩΝΗ
06/11/2025

Τα microbakeries της Αθήνας που φουρνίζουν και 'ποτίζουν'

Σάντουιτς, ζύμες, pastries αλλά και ποτά, πίτσες και μουσικές στους new age φούρνους της Αθήνας.

Το κοσμοπολίτικο fusion του αθηναϊκού κέντρου

Ο πολυβραβευμένος σεφ Παναγιώτης Γιακαλής μιξάρει Μεσόγειο και Ασία, στην πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση του 'Okio'.

Νέος Wine Director στο Makris Athens ο Γιάννης Καρακάσης MW

Ένα νέο κεφάλαιο στο food & wine fine dining εγκαινιάζει το βραβευμένο εστιατόριο.

Okio

Ένα κοσμοπολίτικο fusion Ελλάδας, Μεσογείου και Ιαπωνίας με την επιμέλεια του βραβευμένου Παναγιώτη Γιακαλή στην καρδιά της πόλης.

Μήπως αυτά είναι τα καλύτερα παϊδάκια της Αθήνας;

Είναι από αρνάκι γάλακτος που έρχεται εδώ από το Αγρίνιο ή τη Βόνιτσα, είναι τρυφερά κι εκφραστικά, κι έχουν σάρκα αέρινη και βαθιά κρεάτινη, χάρη στη σωστή ισορροπία ελαφρού dry aging, μαστόρικου σχαρίσματος και μετρημένου αρτύματος με αλατορίγανη και τίποτε άλλο.

Ο Γιάννης Μαρινόπουλος νέος Executive Chef στο 5άστερο Vathi Cove της Θάσου

Ο βραβευμένος σεφ αλλάζει έδρα αλλά συνεχίζει στα γνώριμα, δημιουργικά και νόστιμα, μονοπάτια, πάντοτε στο νησί του.