Το «Il Pioppo» σήκωσε αυλαία στο Γαλάτσι

Την κλασική και comfort όψη της ιταλικής κουζίνας υπηρετεί το καινούργιο στέκι που άνοιξε σε σημείο κέντρο-απόκεντρο του Γαλατσίου.

Το «Il Pioppo» σήκωσε αυλαία στο Γαλάτσι

Δεν έχει πολλές ημέρες που άνοιξε τις πόρτες του το ολοκαίνουργιο ιταλικό «Il Pioppo», σε σημείο κέντρο-απόκεντρο του Γαλατσίου. Υπό την επίβλεψη του όπως πάντα δραστήριου Τάσου Ντούμα που γνωρίζουμε από τις γειτονικές «Λεύκες» (αυτό σημαίνει άλλωστε και το όνομα του μαγαζιού στα ιταλικά), οι νεαροί σεφ Θανάσης Πετρόπουλος και Ανδριανός Τριανταφύλλου φτιάχνουν το δικό τους ζυμάρι για ναπολιτάνικη πίτσα, παρασκευάζουν χειροποίητα ζυμαρικά και προτείνουν μια σειρά από πιάτα που υπηρετούν την κλασική και comfort όψη της ιταλικής κουζίνας.

Την αρχή κάνουν για παράδειγμα arancini με κολοκύθα και γκοργκοντζόλα ή μια πολέντα με λουκάνικο salsiccia, στα ζυμαρικά θα βρείτε μια μπολονέζ με κιμά κομμένο στο χέρι όπως και καρμπονάρα με καπνιστή πανσέτα και crumble σκόρδου, ενώ η ώρα της pizza φέρνει στο τραπέζι ιδέες κλασικές αλλά και πιο ιδιαίτερες όπως η pistachio με κρέμα παρμεζάνας ενισχυμένη με φιστίκι Αιγίνης, μοτσαρέλα fior di latte, μορταδέλα και βαλεριάνα. Περισσότερα θα σας πούμε σύντομα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η cool αθηναϊκή πίτσα που παίζει ανάμεσα σε Νάπολη και Ρώμη

Ντελικάτη και τραγανή, συνδυάζοντας επιρροές, γράφει χιλιόμετρα στη ζυμαρένια γεύση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΕΩΡΓΙΑ ΑΝΔΡΩΝΗ
06/11/2025

Τα microbakeries της Αθήνας που φουρνίζουν και 'ποτίζουν'

Σάντουιτς, ζύμες, pastries αλλά και ποτά, πίτσες και μουσικές στους new age φούρνους της Αθήνας.

Το κοσμοπολίτικο fusion του αθηναϊκού κέντρου

Ο πολυβραβευμένος σεφ Παναγιώτης Γιακαλής μιξάρει Μεσόγειο και Ασία, στην πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση του 'Okio'.

Νέος Wine Director στο Makris Athens ο Γιάννης Καρακάσης MW

Ένα νέο κεφάλαιο στο food & wine fine dining εγκαινιάζει το βραβευμένο εστιατόριο.

Okio

Ένα κοσμοπολίτικο fusion Ελλάδας, Μεσογείου και Ιαπωνίας με την επιμέλεια του βραβευμένου Παναγιώτη Γιακαλή στην καρδιά της πόλης.

Μήπως αυτά είναι τα καλύτερα παϊδάκια της Αθήνας;

Είναι από αρνάκι γάλακτος που έρχεται εδώ από το Αγρίνιο ή τη Βόνιτσα, είναι τρυφερά κι εκφραστικά, κι έχουν σάρκα αέρινη και βαθιά κρεάτινη, χάρη στη σωστή ισορροπία ελαφρού dry aging, μαστόρικου σχαρίσματος και μετρημένου αρτύματος με αλατορίγανη και τίποτε άλλο.

Ο Γιάννης Μαρινόπουλος νέος Executive Chef στο 5άστερο Vathi Cove της Θάσου

Ο βραβευμένος σεφ αλλάζει έδρα αλλά συνεχίζει στα γνώριμα, δημιουργικά και νόστιμα, μονοπάτια, πάντοτε στο νησί του.