Πήραμε μια πρώτη γεύση από το ανανεωμένο «Pelagos» στο Four Seasons

Μπορεί η περσινή σεζόν να μας στέρησε τη δυνατότητα να το χαρούμε, το «Pelagos» ωστόσο ανοίγει εκ νέου τις πόρτες του, έχοντας στο τιμόνι της κουζίνας του τον ταλαντούχο σεφ Luca Piscazzi.

Πήραμε μια πρώτη γεύση από το ανανεωμένο «Pelagos» στο Four Seasons

Μπορεί η περσινή σεζόν να μας στέρησε τη δυνατότητα να το χαρούμε, το «Pelagos» ωστόσο ανοίγει στις 13/5 εκ νέου τις πόρτες του, έχοντας στο τιμόνι της κουζίνας του τον ταλαντούχο σεφ Luca Piscazzi. Είχα την ευκαιρία να πάρω μια πρώτη γεύση από τις μοντέρνες θαλασσινές γεύσεις του λίγες ημέρες νωρίτερα, και το μυαλό μου δεν μπόρεσε να μην γυρίσει πίσω στην πρώτη μας γνωριμία ένα χρόνο περίπου πριν, όταν, άρτι αφιχθείς από το διάστερο «La Dame de Pic» της πολυβραβευμένης και άκρως επιδραστικής σεφ Anne Sophie Pic στο Λονδίνο, παρουσίασε ένα πρώτο δείγμα της μαγειρικής του φιλοσοφίας στο «Mercato», το ιταλικό εστιατόριο του πολυτελούς συγκροτήματος στον Αστέρα.

Πήραμε μια πρώτη γεύση από το ανανεωμένο «Pelagos» στο Four Seasons - εικόνα 1

«Είμαι υπέρμαχος της λιτής φιλοσοφίας του less is more, με λίγα υλικά σε κάθε πιάτο που αποδίδουν το maximum της γεύσης» μου είχε πει τότε, και με αυτό το σκεπτικό φαίνεται πως είναι δομημένο το ολοκαίνουργιο και πιο επίσημο μενού του «Pelagos». Αυτό είναι κάτι που το καταλαβαίνεις ήδη από το καλωσόρισμα, όπου κλέβει την παράσταση η ιδιαίτερα φίνα σαρδέλα μαρινέ σε βάση από κράκερ ελιάς με φέτα και καρπούζι, αλλά το συνειδητοποιείς περισσότερο ακόμα και στις πιο ανατρεπτικές του προτάσεις όπως η χειροποίητη κρύα pasta με χαβιάρι και κρέμα από αμύγδαλο ή το μυλοκόπι crudo που κάθεται πάνω σε ένα λεπτό στρώμα από μοτσαρέλα burrata και περιχύνεται με λεπτεπίλεπτη σος αρωματισμένη με ούζο.

Σε αυτήν την πρώτη επαφή με το ανανεωμένο εστιατόριο θα ξεχωρίσω ακόμα το πολύ ιδιαίτερο καλαμάρι με τόνο, λαρδί και το πλοκάμι του σε σεβίτσε παντζαριού, όπως και το φουλ των αρωμάτων λαβράκι με αγκινάρα και αυγοτάραχο που ακολουθεί την τεχνική του dry aging και έρχεται τυλιγμένο σε ένα λεπτό φιλμ από μαστίχα Χίου, το οποίο θρυμματίζουν μπροστά σου. Στα γλυκά, η σφαίρα σοκολάτας αρωματισμένη με μπίρα Mikonu είναι λίγο βαριά για το στιλ της κουζίνας και της χρειάζεται το ωραίο χειροποίητο παγωτό καλέντουλα που τη συνοδεύει, υπάρχει όμως και ο αέρινος αφρός βανίλιας επάνω σε πορτοκαλόπιτα αρωματισμένη με ρούμι που αξίζει να δοκιμάσετε.

Πήραμε μια πρώτη γεύση από το ανανεωμένο «Pelagos» στο Four Seasons - εικόνα 2

Μιλώντας ασφαλώς για το «Four Seasons» δεν γίνεται να μην κάνουμε μια ιδιαίτερη αναφορά στην ξεχωριστή του ατμόσφαιρα, από τις εντυπωσιακές δάδες που καίνε στην είσοδο του «Pelagos», σαν να εξαγνίζουν την ψυχή μας από την μαυρίλα των τελευταίων μηνών, ως το επαγγελματικό σέρβις και φυσικά, το ηλιοβασίλεμα, ένα από τα ωραιότερα που μπορεί να απολαύσει κανείς κατά μήκος της αθηναϊκής ακτογραμμής.

Περισσότερες πληροφορίες

Pelagos

Ξεν. «Four Seasons Astir Palace Hotel Athens», Απόλλωνος 40, Βουλιαγμένη
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η cool αθηναϊκή πίτσα που παίζει ανάμεσα σε Νάπολη και Ρώμη

Ντελικάτη και τραγανή, συνδυάζοντας επιρροές, γράφει χιλιόμετρα στη ζυμαρένια γεύση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΕΩΡΓΙΑ ΑΝΔΡΩΝΗ
06/11/2025

Τα microbakeries της Αθήνας που φουρνίζουν και 'ποτίζουν'

Σάντουιτς, ζύμες, pastries αλλά και ποτά, πίτσες και μουσικές στους new age φούρνους της Αθήνας.

Το κοσμοπολίτικο fusion του αθηναϊκού κέντρου

Ο πολυβραβευμένος σεφ Παναγιώτης Γιακαλής μιξάρει Μεσόγειο και Ασία, στην πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση του 'Okio'.

Νέος Wine Director στο Makris Athens ο Γιάννης Καρακάσης MW

Ένα νέο κεφάλαιο στο food & wine fine dining εγκαινιάζει το βραβευμένο εστιατόριο.

Okio

Ένα κοσμοπολίτικο fusion Ελλάδας, Μεσογείου και Ιαπωνίας με την επιμέλεια του βραβευμένου Παναγιώτη Γιακαλή στην καρδιά της πόλης.

Μήπως αυτά είναι τα καλύτερα παϊδάκια της Αθήνας;

Είναι από αρνάκι γάλακτος που έρχεται εδώ από το Αγρίνιο ή τη Βόνιτσα, είναι τρυφερά κι εκφραστικά, κι έχουν σάρκα αέρινη και βαθιά κρεάτινη, χάρη στη σωστή ισορροπία ελαφρού dry aging, μαστόρικου σχαρίσματος και μετρημένου αρτύματος με αλατορίγανη και τίποτε άλλο.

Ο Γιάννης Μαρινόπουλος νέος Executive Chef στο 5άστερο Vathi Cove της Θάσου

Ο βραβευμένος σεφ αλλάζει έδρα αλλά συνεχίζει στα γνώριμα, δημιουργικά και νόστιμα, μονοπάτια, πάντοτε στο νησί του.