Το Ξινόμαυρο γιορτάζει στο «Salonica»

Ο εμβληματικός οίνος της Νάουσας έχει την τιμητική του στο βραβευμένο εστιατόριο του «Makedonia Palace». 

Το Ξινόμαυρο γιορτάζει στο «Salonica»

Τα συνηθίζει τα ενδιαφέροντα γευστικά αφιερώματα το βραβευμένο εστιατόριο του πολυτελούς ξενοδοχείου «Makedonia Palace» στη Θεσσαλονίκη. Πρόσφατα την τιμητική τους είχαν τα κάθε λογής αυγά όπως και ο αγαπημένος των μερακλήδων πατσάς, στις 31/10 ωστόσο η ημέρα είναι αφιερωμένη στο Ξινόμαυρο. Με επίτιμο προσκεκλημένο το εμβληματικό Κτήμα Κυρ-Γιάννη από το Γιαννακοχώρι, ο πολυβραβευμένος σεφ του «Salonica» Σωτήρης Ευαγγέλου έχει δημιουργήσει ένα σπέσιαλ μενού που παντρεύει την τοπική κουζίνα της Νάουσας με την πλέον διάσημη οινική ποικιλία της. Από τη μάντζα, τους σαρμάδες και τον φασουλονταβά, μέχρι το κουρμπάνι και το ψητό γουρουνάκι γάλακτος με κάστανα και πορτοκάλι, κάθε στάδιο του ιδιαιτέρως πλούσιου μενού, βρίσκει το ταίρι του στις εκλεκτές ετικέτες του κτήματος, που αποκαλύπτουν τα πολλά και διαφορετικά πρόσωπα του Ξινόμαυρου με τις τονισμένες οξύτητες, τα σύνθετα αρώματα και τις πλούσιες τανίνες. Αν σχεδιάζετε απόδραση στη Θεσσαλονίκη αυτές τις ημέρες που η πόλη γιορτάζει, αξίζει να το έχετε στα υπόψιν.

Δείτε αναλυτικά το μενού εδώ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η cool αθηναϊκή πίτσα που παίζει ανάμεσα σε Νάπολη και Ρώμη

Ντελικάτη και τραγανή, συνδυάζοντας επιρροές, γράφει χιλιόμετρα στη ζυμαρένια γεύση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΕΩΡΓΙΑ ΑΝΔΡΩΝΗ
06/11/2025

Τα microbakeries της Αθήνας που φουρνίζουν και 'ποτίζουν'

Σάντουιτς, ζύμες, pastries αλλά και ποτά, πίτσες και μουσικές στους new age φούρνους της Αθήνας.

Το κοσμοπολίτικο fusion του αθηναϊκού κέντρου

Ο πολυβραβευμένος σεφ Παναγιώτης Γιακαλής μιξάρει Μεσόγειο και Ασία, στην πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση του 'Okio'.

Νέος Wine Director στο Makris Athens ο Γιάννης Καρακάσης MW

Ένα νέο κεφάλαιο στο food & wine fine dining εγκαινιάζει το βραβευμένο εστιατόριο.

Okio

Ένα κοσμοπολίτικο fusion Ελλάδας, Μεσογείου και Ιαπωνίας με την επιμέλεια του βραβευμένου Παναγιώτη Γιακαλή στην καρδιά της πόλης.

Μήπως αυτά είναι τα καλύτερα παϊδάκια της Αθήνας;

Είναι από αρνάκι γάλακτος που έρχεται εδώ από το Αγρίνιο ή τη Βόνιτσα, είναι τρυφερά κι εκφραστικά, κι έχουν σάρκα αέρινη και βαθιά κρεάτινη, χάρη στη σωστή ισορροπία ελαφρού dry aging, μαστόρικου σχαρίσματος και μετρημένου αρτύματος με αλατορίγανη και τίποτε άλλο.

Ο Γιάννης Μαρινόπουλος νέος Executive Chef στο 5άστερο Vathi Cove της Θάσου

Ο βραβευμένος σεφ αλλάζει έδρα αλλά συνεχίζει στα γνώριμα, δημιουργικά και νόστιμα, μονοπάτια, πάντοτε στο νησί του.