Μοντέρνα ελληνικά διά χειρός Στυλιανουδάκη στο «Maraveal»

Σε νέα και πολύ ωραία φάση μπαίνει το εστιατόριο του «Glyfada Riviera», με τον βραβευμένο Γιώργο Στυλιανουδάκη στο τιμόνι μιας γοητευτικής και σύγχρονης ελληνικής κουζίνας με ευδιάκριτο το προσωπικό του αποτύπωμα.

Μοντέρνα ελληνικά διά χειρός Στυλιανουδάκη στο «Maraveal»

Από τις εποχές που κρατούσε το τιμόνι στις κουζίνες του «Πεντελικόν» είχε να μαγειρέψει στην Αθήνα ο Γιώργος Στυλιανουδάκης. Από το καλοκαίρι που μας πέρασε, ωστόσο, ο πολύ ταλαντούχος σεφ έχει αναλάβει χρέη executive chef στο πολυτελές ξενοδοχείο «Glyfada Riviera», δίνοντας ένα πρώτο δείγμα γραφής στο all-day εστιατόριο «Atoll» και ανάβοντας πλήρως τις μηχανές εδώ και λίγες ημέρες στο επίσημο εστιατόριο «Maraveal».

Μοντέρνα ελληνικά διά χειρός Στυλιανουδάκη στο «Maraveal» - εικόνα 1

Δοκίμασα αρκετά πιάτα το βράδυ που το επισκέφτηκα, τόσο από τον αλά καρτ κατάλογο όσο και από το μενού dégustation των 7 σταδίων (€ 95), και χάρηκα για ακόμα μία φορά αυτή τη γοητευτική ισορροπία που έχει επιτύχει ο Στυλιανουδάκης ανάμεσα στη βαθιά αγάπη που τρέφει για την ιδιαίτερη πατρίδα του, την Κρήτη, και από την άλλη για τις μοντέρνες μαγειρικές τεχνικές, με τις οποίες έχει μια σχέση σχεδόν αλχημιστική. Η ντομάτα σε όσμωση που γεμίζεται με βοτανικό ταρτάρ ντομάτας είναι πιάτο που εκπλήσσει, καθώς σου δίνει την εντύπωση πως η χωριάτικη τρύπωσε μέσα στην τρυφερή σάρκα του φυτού και κατέλαβε την καρδιά του. Το δημιουργικό παιχνίδισμα συνεχίζεται με το φρικασέ. Μπροστά σου έρχεται χλιαρό ταρτάρ από Wagyu, συνοδεία λεμονάτου αγιολί και emulsion από άνηθο, αλλά δοκιμάζοντάς το έχεις όλη την αίσθηση ενός κλασικού φρικασέ, εκλεπτυσμένου όμως, και με ωραίο κρεμμύδι σε πίκλα να χαρίζει γλύκα που του ταιριάζει.

Σε αυτήν τη σφαίρα της «επικαιροποιημένης» παράδοσης παίζουν ακόμα δυνατά μια ταπεινή λεμονάτη ρεβυθάδα που αποκτά άλλη χάρη, καθώς ντύνεται με καπνιστό χέλι και χαβιάρι, η υπέροχη μελιτζάνα με σφαιροποιημένη μυζήθρα και καμμένο ντοματίνι κονφί για βαθιά και γλυκιά πίκρα που διαρκεί, καθώς και η upside down χανιώτικη κρεατότουρτα που τυλίγεται σε αραχνοΰφαντο φύλλο πατάτας. Από την άλλη ένα παλιό στιφάδο του Ηρακλείου, με πετιμέζι και τσικουδιά, δίνει την έμπνευση στον σεφ για ένα φανταστικό κουνελάκι που μαγειρεύει με διάφορους τρόπους – το καρέ στη σχάρα, τη σέλα μπρεζέ μαζί με τα κρεμμύδια, τα ποδαράκια τηγανητά μέσα σε εξαίσια κροκέτα καλαμποκάλευρου.

Μοντέρνα ελληνικά διά χειρός Στυλιανουδάκη στο «Maraveal» - εικόνα 2

Το συγκεκριμένο πιάτο, μαζί με τις ταλιατέλες σουπιάς που «αγκιστρώνουν» έναν στιβαρό ντολμά γεμισμένο με μπλε καβούρι, είναι από τα highlights του μενού που αξίζει να ανακαλύψετε, μαζί με κάποιες σπεσιαλιτέ-προίκα του σεφ, όπως η περίφημη κακαβιά της Αγίας Γαλήνης ή το αφοπλιστικά νόστιμο αβγό κονφί σε καπνιστό ελαιόλαδο, με κρέμα στάκας και χαβιάρι. Το γλυκό φινάλε από τη σταθερή συνεργάτιδα του σεφ Νικολέτα Τσαλίκη φέρνει πειραγμένο γλυκό ντάκο με ντοματίνια κονφί πάνω σε σαμπλέ αρωματισμένο με τόνκα.

Περισσότερες πληροφορίες

Maraveal

«Glyfada Riviera Hotel», Λεωφ. Ποσειδώνος 40, Γλυφάδα
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ο Rasmus Munk είναι -και πάλι- ο καλύτερος σεφ του κόσμου

Ο Σκανδιναβός γευσιπλάστης βρέθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά στην κορυφή των The Best Chef Awards.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
03/10/2025

Fine Mess

Το σοφιστικέ smokehouse του Κολωνακίου διευρύνει τους μαγειρικούς ορίζοντές του, εντάσσοντας ένα δημιουργικό μενού γευσιγνωσίας στη βεντάλια των επιλογών του, όμως κλου της γευστικής του πρότασης παραμένουν οι σημαιοφόροι της επιτυχίας του, ήτοι τα low & slow μαγειρέματα "δύσκολων" κοπών.

Στο ιστορικό κτήριο 'Κωστής Παλαμάς' του ΕΚΠΑ, υπάρχει πια ένα εστιατόριο ελληνικής κουζίνας

Έχεις δοκιμάσει ποτέ κασσιώτικα ντολμαδάκια και αρνί φρικασέ σε ακαδημαϊκό περιβάλλον;

'Pino': Σπιρτάδα ρωμαϊκής τρατορίας και ωραία πίτσα στη Γλυφάδα

Πήραμε μια πρώτη γεύση από το τι ακριβώς μαγειρεύει ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin Luca Piscazzi στο νέο εστιατόριό του, στα ΝΠ.

Στη Νέα Πεντέλη για το νέο burger spot 'Both Burgers and Buns'

Xειροποίητα ψωμάκια και ζουμερά μπιφτέκια, signature cocktails και hot-dogs, λουκουμάδες και feelgood vibes στα ΒΠ.

Ένα κεράκι στην τούρτα για το Sea Satin Athens

Το σημαντικό brand της Μυκόνου γιορτάζει 1 χρόνο παρουσίας στην Αθηναϊκή Ριβιέρα, το Σάββατο 4 Οκτωβρίου.

Πώς θα βρεθείς στα καλύτερα εστιατόρια της Μυκόνου και θα φας σε σούπερ τιμές

Το πιο δημοφιλές γαστρονομικό event της χρονιάς είναι εδώ, και μας καλεί να ζήσουμε κορυφαίες γαστρονομικές συγκινήσεις σε εξαιρετικές τιμές – ιδανική για ένα γαστρονομικό ταξίδι εξπρές στα κορυφαία εστιατόρια της Μυκόνου.