Μοντέρνα ελληνικά διά χειρός Στυλιανουδάκη στο «Maraveal»

Σε νέα και πολύ ωραία φάση μπαίνει το εστιατόριο του «Glyfada Riviera», με τον βραβευμένο Γιώργο Στυλιανουδάκη στο τιμόνι μιας γοητευτικής και σύγχρονης ελληνικής κουζίνας με ευδιάκριτο το προσωπικό του αποτύπωμα.

Μοντέρνα ελληνικά διά χειρός Στυλιανουδάκη στο «Maraveal»

Από τις εποχές που κρατούσε το τιμόνι στις κουζίνες του «Πεντελικόν» είχε να μαγειρέψει στην Αθήνα ο Γιώργος Στυλιανουδάκης. Από το καλοκαίρι που μας πέρασε, ωστόσο, ο πολύ ταλαντούχος σεφ έχει αναλάβει χρέη executive chef στο πολυτελές ξενοδοχείο «Glyfada Riviera», δίνοντας ένα πρώτο δείγμα γραφής στο all-day εστιατόριο «Atoll» και ανάβοντας πλήρως τις μηχανές εδώ και λίγες ημέρες στο επίσημο εστιατόριο «Maraveal».

Μοντέρνα ελληνικά διά χειρός Στυλιανουδάκη στο «Maraveal» - εικόνα 1

Δοκίμασα αρκετά πιάτα το βράδυ που το επισκέφτηκα, τόσο από τον αλά καρτ κατάλογο όσο και από το μενού dégustation των 7 σταδίων (€ 95), και χάρηκα για ακόμα μία φορά αυτή τη γοητευτική ισορροπία που έχει επιτύχει ο Στυλιανουδάκης ανάμεσα στη βαθιά αγάπη που τρέφει για την ιδιαίτερη πατρίδα του, την Κρήτη, και από την άλλη για τις μοντέρνες μαγειρικές τεχνικές, με τις οποίες έχει μια σχέση σχεδόν αλχημιστική. Η ντομάτα σε όσμωση που γεμίζεται με βοτανικό ταρτάρ ντομάτας είναι πιάτο που εκπλήσσει, καθώς σου δίνει την εντύπωση πως η χωριάτικη τρύπωσε μέσα στην τρυφερή σάρκα του φυτού και κατέλαβε την καρδιά του. Το δημιουργικό παιχνίδισμα συνεχίζεται με το φρικασέ. Μπροστά σου έρχεται χλιαρό ταρτάρ από Wagyu, συνοδεία λεμονάτου αγιολί και emulsion από άνηθο, αλλά δοκιμάζοντάς το έχεις όλη την αίσθηση ενός κλασικού φρικασέ, εκλεπτυσμένου όμως, και με ωραίο κρεμμύδι σε πίκλα να χαρίζει γλύκα που του ταιριάζει.

Σε αυτήν τη σφαίρα της «επικαιροποιημένης» παράδοσης παίζουν ακόμα δυνατά μια ταπεινή λεμονάτη ρεβυθάδα που αποκτά άλλη χάρη, καθώς ντύνεται με καπνιστό χέλι και χαβιάρι, η υπέροχη μελιτζάνα με σφαιροποιημένη μυζήθρα και καμμένο ντοματίνι κονφί για βαθιά και γλυκιά πίκρα που διαρκεί, καθώς και η upside down χανιώτικη κρεατότουρτα που τυλίγεται σε αραχνοΰφαντο φύλλο πατάτας. Από την άλλη ένα παλιό στιφάδο του Ηρακλείου, με πετιμέζι και τσικουδιά, δίνει την έμπνευση στον σεφ για ένα φανταστικό κουνελάκι που μαγειρεύει με διάφορους τρόπους – το καρέ στη σχάρα, τη σέλα μπρεζέ μαζί με τα κρεμμύδια, τα ποδαράκια τηγανητά μέσα σε εξαίσια κροκέτα καλαμποκάλευρου.

Μοντέρνα ελληνικά διά χειρός Στυλιανουδάκη στο «Maraveal» - εικόνα 2

Το συγκεκριμένο πιάτο, μαζί με τις ταλιατέλες σουπιάς που «αγκιστρώνουν» έναν στιβαρό ντολμά γεμισμένο με μπλε καβούρι, είναι από τα highlights του μενού που αξίζει να ανακαλύψετε, μαζί με κάποιες σπεσιαλιτέ-προίκα του σεφ, όπως η περίφημη κακαβιά της Αγίας Γαλήνης ή το αφοπλιστικά νόστιμο αβγό κονφί σε καπνιστό ελαιόλαδο, με κρέμα στάκας και χαβιάρι. Το γλυκό φινάλε από τη σταθερή συνεργάτιδα του σεφ Νικολέτα Τσαλίκη φέρνει πειραγμένο γλυκό ντάκο με ντοματίνια κονφί πάνω σε σαμπλέ αρωματισμένο με τόνκα.

Περισσότερες πληροφορίες

Maraveal

«Glyfada Riviera Hotel», Λεωφ. Ποσειδώνος 40, Γλυφάδα
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ξενοδοχείο "King George": Γιορτάζουμε σαν βασιλιάδες

Το πολυβραβευμένο εστιατόριο στο rooftop του King George ενισχύει τον γιορτινό του χαρακτήρα με εορταστικά μενού και ένα λαμπερό σκηνικό στο νέο George, The Lobby Bar.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/12/2025

Το Zappa γιορτάζει την άφιξή του με ένα εκρηκτικό εορταστικό πρόγραμμα

Το Zappa συστήνεται στο κοινό τις ημέρες των γιορτών με ενέργεια, σύγχρονη αισθητική και μια εμπειρία που ενώνει γεύση, ρυθμό και ατμόσφαιρα.

Γιορτινές Γαστρονομικές Εμπειρίες στο "SENSE Restaurant"

Σε μια από τις πιο εμβληματικές τοποθεσίες της Αθήνας, με πανοραμική θέα στην Ακρόπολη, το "SENSE Restaurant" προσφέρει μια ολοκληρωμένη, υψηλού επιπέδου γιορτινή εμπειρία.

Καφέ El Greco τώρα και στην Κατεχάκη!

Το Ψυχικό αποκτά ένα φρέσκο κατάστημα της οικογένειας El Greco που θα γίνει σίγουρα το νέο σου στέκι για καφέ.

Εσύ ακόμη να πας στο 'Ex Machina' του Άνταμ Κοντοβά;

Όλα όσα καθιστούν το εστιατόριο του χαρισματικού γευσιπλάστη, σημείο αναφοράς για την αθηναϊκή γεύση.

Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά στο "Amber", με στιλ λονδρέζικου μπιστρό

Κομψές γεύσεις, αστική ατμόσφαιρα και γιορτινά μενού που δίνουν ρυθμό στις νύχτες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς στο κέντρο της Αθήνας.

Το "Brisk" προτείνει ελληνική δημιουργική κουζίνα

Σοφιστικέ comfort dining με επτανησιακό χρώμα από τον chef patron Σπύρο Βαραγγούλη.