Ανατρεπτικές γεύσεις αλά «Σχίνος»

Ανανεωμένο επέστρεψε από τις καλοκαιρινές του διακοπές το μοντέρνο ελληνικό μπιστρό που ξεκίνησε πριν λίγο καιρό την πορεία του στον γευστικό χάρτη του Περιστερίου.

Ανατρεπτικές γεύσεις αλά «Σχίνος»

Ανανεωμένο επέστρεψε από τις καλοκαιρινές του διακοπές το μοντέρνο ελληνικό μπιστρό «Σχίνος» που ξεκίνησε πριν λίγο καιρό την πορεία του στον γευστικό χάρτη του Περιστερίου.

Ο head chef Μηνάς Ανδρέου και η ομάδα του, με επικεφαλής τον Αλέξανδρο Γρηγοριάδη, συνεχίζουν να βαδίζουν στα χνάρια μιας πρωτότυπης κουζίνας με ελληνικό χρώμα και ανατρεπτική διάθεση, η οποία ενσωματώνει συχνά διεθνείς πινελιές. Μιλάμε για προτάσεις σαν τη ρεγκοσαλάτα του Σχίνου με churros από γίγαντα, τα arancini balls που γεμίζονται με τρία είδη μανιταριών, το καπνιστό σκουμπρί με κρέμα φασολάδας αλλά και ένα αλλιώτικο Pad Thai με τραγανό γαριδάκι Σύμης.

Ανατρεπτικές γεύσεις αλά «Σχίνος» - εικόνα 1

Ανατρεπτικές γεύσεις αλά «Σχίνος» - εικόνα 2

Καθώς η φιλοσοφία του μαγαζιού είναι πως το φαγητό είναι καλύτερο όταν το μοιράζεσαι, τα πιάτα προορίζονται κυρίως για τη μέση του τραπεζιού, και πλάι τους μπορείτε να βάλετε μια δροσιστική μπίρα Chios (υπάρχει ιδιαίτερη αγάπη για το μεγάλο νησί του Ανατολικού Αιγαίου και πολλές πρώτες ύλες έρχονται από εκεί) ή κάποιο κρασί του ελληνικού αμπελώνα.

i Μεγάλου Αλεξάνδρου 88, Περιστέρι | 2105742768

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η cool αθηναϊκή πίτσα που παίζει ανάμεσα σε Νάπολη και Ρώμη

Ντελικάτη και τραγανή, συνδυάζοντας επιρροές, γράφει χιλιόμετρα στη ζυμαρένια γεύση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΕΩΡΓΙΑ ΑΝΔΡΩΝΗ
06/11/2025

Τα microbakeries της Αθήνας που φουρνίζουν και 'ποτίζουν'

Σάντουιτς, ζύμες, pastries αλλά και ποτά, πίτσες και μουσικές στους new age φούρνους της Αθήνας.

Το κοσμοπολίτικο fusion του αθηναϊκού κέντρου

Ο πολυβραβευμένος σεφ Παναγιώτης Γιακαλής μιξάρει Μεσόγειο και Ασία, στην πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση του 'Okio'.

Νέος Wine Director στο Makris Athens ο Γιάννης Καρακάσης MW

Ένα νέο κεφάλαιο στο food & wine fine dining εγκαινιάζει το βραβευμένο εστιατόριο.

Okio

Ένα κοσμοπολίτικο fusion Ελλάδας, Μεσογείου και Ιαπωνίας με την επιμέλεια του βραβευμένου Παναγιώτη Γιακαλή στην καρδιά της πόλης.

Μήπως αυτά είναι τα καλύτερα παϊδάκια της Αθήνας;

Είναι από αρνάκι γάλακτος που έρχεται εδώ από το Αγρίνιο ή τη Βόνιτσα, είναι τρυφερά κι εκφραστικά, κι έχουν σάρκα αέρινη και βαθιά κρεάτινη, χάρη στη σωστή ισορροπία ελαφρού dry aging, μαστόρικου σχαρίσματος και μετρημένου αρτύματος με αλατορίγανη και τίποτε άλλο.

Ο Γιάννης Μαρινόπουλος νέος Executive Chef στο 5άστερο Vathi Cove της Θάσου

Ο βραβευμένος σεφ αλλάζει έδρα αλλά συνεχίζει στα γνώριμα, δημιουργικά και νόστιμα, μονοπάτια, πάντοτε στο νησί του.