Πού να σταματήσετε για τις πιο νόστιμες μπουκιές πριν το Ηρώδειο

Τώρα που οι γευστικές μας έξοδοι θα πρέπει να προηγούνται των θεαμάτων, σημειώνουμε γευστικές στάσεις στα πέριξ του Ηρωδείου, για γαστρονομικό ζέσταμα πριν από την παράσταση.

Πού να σταματήσετε για τις πιο νόστιμες μπουκιές πριν το Ηρώδειο

Τώρα που οι γευστικές μας έξοδοι θα πρέπει να προηγούνται των θεαμάτων, σημειώνουμε γευστικές στάσεις στα πέριξ του Ηρωδείου, για γαστρονομικό ζέσταμα πριν από την παράσταση.

«Tuk Tuk Thai» για έθνικ νότες

Πού να σταματήσετε για τις πιο νόστιμες μπουκιές πριν το Ηρώδειο - εικόνα 1

Μικρό στο μάτι αλλά... μεγάλο στο γουόκ, το αγαπημένο ταϊλανδέζικο του Κουκακίου γεμίζει τη γειτονιά με μυρωδιές από κάρι, νουντλς και ντάμπλινγκ σχεδιασμένα για τη «μέση» των μόλις τεσσάρων τραπεζιών του, όμως η γευστική του βεντάλια είναι αρκετά δυναμική ώστε να μετατρέπει τη μικροσκοπική του σάλα σε εξωτικό προορισμό. Δοκιμάστε το μενού των aahaan jaan diaw (ελληνιστί πιάτα του εργαζομένου) και φύγατε για Μπανγκόκ.

«Αρκαδία» για αυθεντική παράδοση

Πού να σταματήσετε για τις πιο νόστιμες μπουκιές πριν το Ηρώδειο - εικόνα 2

Ακριβώς απέναντι από το Μουσείο Ακρόπολης και σε απόσταση αναπνοής από τον Ιερό Βράχο, η «Αρκαδία» έχει κερδίσει τη μάχη με την επέλαση του τουριστικού κουλέρ λοκάλ, επενδύοντας σε αληθινές γεύσεις Ελλάδας, μαγειρεμένες με μεράκι και πίστη στις παραδοσιακές συνταγές, τις οποίες δεν φοβάται να ανανεώσει όπου χρειάζεται. Το κατσικάκι φρικασέ, λ.χ., συμπυκνώνει τη μοσχοβολιστή «γαλανόλευκη» ιδιαιτερότητα ενός αβγολέμονου σε λίγο διαφορετική εκδοχή, ενώ οι κρεμμυδοντολμάδες με κιμά, τραχανά και κεφαλοτύρι έχουν φανατικούς θαυμαστές.

«Φάμπρικα του Ευφρόσυνου» για bistronomy αξιώσεων

Πού να σταματήσετε για τις πιο νόστιμες μπουκιές πριν το Ηρώδειο - εικόνα 3

Κάτι ανάμεσα σε γκαλερί και ταβερνάκι, η φάμπρικα του προστάτη αγίου των μαγείρων σερβίρει νεανική ενέργεια σε σκηνικό πειραγμένου νεο-καφενείου, αλλά και με κουζίνα που προσεγγίζει έννοιες όπως η εντοπιότητα, η εποχικότητα και η αυθεντικότητα, με ευσέβεια αντίστοιχη της θητείας του ιδιοκτήτη στο Άγιον Όρος. Ροκ άποψη επικρατεί στα ευρηματικά πιάτα, που αψηφούν τους περιορισμούς ενός σταθερού μενού, ενώ μια εξαιρετικά ενημερωμένη κάβα ολοκληρώνει την εμπειρία ενός sui generis γευστικού σποτ.

«Kuzina» για γεύσεις με θέα

Πού να σταματήσετε για τις πιο νόστιμες μπουκιές πριν το Ηρώδειο - εικόνα 4

Με το ναό του Ηφαίστου, το βράχο του Άρειου Πάγου, τις φρεσκαρισμένες γραμμές του ηλεκτρικού, αλλά και την αιώνια κομψότητα της Ακρόπολης να χαράσσουν το πανόραμα του σαγηνευτικού της ορίζοντα, η φινετσάτη ταράτσα του «Kuzina» είναι ένας από τους πιο γοητευτικούς προορισμούς του ιστορικού κέντρου, χάρη στην κουζίνα του Άρη Τσανακλίδη ο οποίος, με το γνωστό προσωπικό του στιλ, προσεγγίζει τις γεύσεις της Ελλάδας από κοσμοπολίτικη σκοπιά, πλέκοντας τον δικό του εκφραστικό μίτο.

Περισσότερες πληροφορίες

Kuzina

Αδριανού 9, Θησείο
  • Εστιατόρια

Αρκαδία

Μακρυγιάννη 27, Ακρόπολη
  • Εστιατόρια

Tuk Tuk Thai Street Food

Βεΐκου 40, Κουκάκι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η ορδή των micro-bakeries …και το τέλος της μπαγκέτας;

Νεο-αρτοποιοί γεμίζουν τα ράφια με ζυμάρια μακράς ωρίμανσης και οργανικά αλεύρια, αφήνοντας τη μπαγκέτα εκτός παιχνιδιού, οι νέοι δεν αγοράζουν ψωμί καθημερινά, και το προκάτ sliced bread κερδίζει έδαφος.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
22/12/2025

Το Πιάτο της Εβδομάδας: Χταπόδι alla Luciana στο Mercato

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.

Η Ιρλανδία του σεφ Angelo Vagiotis

Ο μεγαλωμένος στη Λιβαδειά αλλά ξενιτεμένος στην Ιρλανδία σεφ του "The Pullman Restaurant", που στεγάζεται σε δύο βαγόνια του Orient Express στο "Glenlo Abbey Hotel & Estate" του Galway, μας ξεναγεί στη θετή πατρίδα του.

La Pasteria & Make-A-Wish: Η ιταλική γεύση συναντά τη δύναμη της ευχής

Μια από τις πιο δημοφιλείς αλυσίδες ιταλικής κουζίνας στην Ελλάδα συνεχίζει τη συνεργασία της με το Make-A-Wish (Κάνε Μια Ευχή Ελλάδος) συνδυάζοντας την απόλαυση μιας απλής εξόδου για φαγητό με την προσφορά.

"Ydoron": τι γεύση έχει το μοναδικό steak house ψαριού της Αθήνας;

Μια διαφορετική πρόταση κάνει ο ταλαντούχος σεφ Νίκος Αποστολάκης, στεγάζοντας την κουλτούρα της ωρίμανσης των ψαριών σε ένα ατμοσφαιρικό οίκημα επί της Ερμού στο Μοναστηράκι.

Εορταστικά μενού, απογευματινό τσάι και βραδιές όπερας με την υπογραφή της Μεγάλης Βρεταννίας

Με μια παλέτα εμπειριών που συνδυάζουν υψηλή γαστρονομία, μουσική και διαχρονική πολυτέλεια, η Μεγάλη Βρεταννία μετατρέπει τις γιορτές σε μια εμπειρία που μένει αξέχαστη.

Λαμπερές γιορτές στο εστιατόριο "Colonial"

Ο πιο λαμπερός μήνας της χρονιάς μάς οδηγεί προς τα νότια, για να γιορτάσουμε μοναδικά τις φωτεινές μέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς στον στολισμένο χώρο του εστιατορίου στο Golf Γλυφάδας.