«Αστερίας»... εις τον αφρόν του Περιστερίου

Κάθε φορά που λαχταράμε να απολαύσουμε δημιουργικές γεύσεις θάλασσας, το μυαλό μας πάει στον «Αστερία».

«Αστερίας»... εις τον αφρόν του Περιστερίου

Κάθε φορά που λαχταράμε να απολαύσουμε δημιουργικές γεύσεις θάλασσας, το μυαλό μας πάει στον «Αστερία». Αυτή είναι μια επιτυχία που πιστώνεται στο κομψό θαλασσινό ρεστοράν του Περιστερίου, που κατάφερε σε πολύ λίγο χρόνο βρει τη θέση του στην ατζέντα των απαιτητικών ψαροφάγων της πόλης. Παρά το γεγονός πως βρίσκεται δυο βήματα από την Πλατεία Μπουρναζίου, η ατμόσφαιρα μας ταξιδεύει δίπλα στη θάλασσα. Η σάλα είναι ντυμένη στα λευκά και τα γαλάζια, τα στιλάτα ναυτικά μοτίβα στη διακόσμηση προσθέτουν πόντους, ενώ η κουζίνα στέλνει κύματα από ερεθιστικές ιωδιούχες σπεσιαλιτέ. Διόλου περίεργο αυτό το τελευταίο, μια και ο νέος σεφ του εστιατορίου Στέλιος Αλεξανδρόπουλος έχει δημιουργήσει ένα πολύ ιδιαίτερο μενού, που αναδεικνύει την άριστη και ποιοτική πρώτη ύλη και παρουσιάζει τις πολλές και διαφορετικές όψεις της ψαροφαγίας.

«Αστερίας»... εις τον αφρόν του Περιστερίου - εικόνα 1

Είτε επιθυμείτε ξεχωριστούς μεζέδες για το ουζάκι σας είτε να βουτήξετε σε πιο βαθιά νερά, με γεύσεις πιο μοντέρνες και ολόφρεσκο ψάρι, εδώ θα βρείτε αυτό που ταιριάζει στη διάθεσή σας: μπρουσκέτα σκορδάτης γαρίδας με μους τυροκαυτερής, τηγανητό καλαμάρι με βασιλικό και μοσχολέμονο, αχνιστά μύδια με μουστάρδα πάπρικας και σκορδομαϊντανό αλλά και μια πολύ ιδιαίτερη εκδοχή της Αθηναϊκής με ψάρι ποσέ και χειροποίητη μαγιονέζα. Αξίζει ακόμη να χαρείτε τα πολύ ξεχωριστά ταρτάρ και σεβίτσε που ετοιμάζονται la minute στο raw bar, ποντάροντας για τη συνέχεια σε θαυμάσιες κύριες προτάσεις, όπως το ριζότο γαρίδας με βούτυρο αστακού, το φαγκρί μπουρδέτο με λαχανικά και καπαρόμηλα καθώς και σπέσιαλ σφυρίδα στη σχάρα με τσιγαριαστά χόρτα και σάλτσα κακαβιάς. Η λίστα κρασιών προσφέρει την ιδανική συνοδεία στις γεύσεις με καλοδιαλεγμένες ετικέτες του ελληνικού αμπελώνα, αλλά και μια εκλεκτή συλλογή από ούζα, τσίπουρα και άλλα αποστάγματα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τι είναι το 'Son Athens' που έρχεται σύντομα στην Ηλιούπολη

Ένα ιστορικό μαγαζί φεύγει, ένα σημαντικό new entry καταφθάνει για μια από τις πιο ζωντανές γειτονιές των ΝΠ.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
10/09/2025

Izakaya Sundays στο 'Mayan'

Τα κυριακάτικα μεσημέρια στο εστιατόριο του Σταμάτη Τσίλια έχουν γεύση ιαπωνικής "ταβέρνας".

Groovy Mango, το ταϊλανδέζικο του Νέου Κόσμου έχει την προσοχή μας

Φρέσκο και εξωτικά ενδιαφέρον, φέρνει εδώ και λίγους μήνες thai αέρα στη δραστήρια το τελευταίο διάστημα γειτονιά.

Το 'Cash' στην εποχή του Θάνου Στασινού

Aνανεωμένη αυλή και νέο γευστικό αφήγημα για το δημοφιλές bar restaurant των ΒΠ.

Το πρώτο Athens Asian Food Festival έρχεται στην Κυψέλη

Γεύσεις και εμπειρίες από Ιαπωνία, Κίνα, Κορέα, Ταϊλάνδη και άλλα μέρη, μαζί με DJ sets καταφθάνουν τον Οκτώβριο στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης.

Στο high end bistro που δε 'συμπαθεί' τους ντόπιους, τρως μενού με €49

Το αιωρούμενο -όπως αυτοαποκαλείται- μπιστρό "Monsieur Claude" σε (προ)καλεί να πετάξεις πάνω από υψηλές επιδόσεις γαστριμαργικής ευφυΐας, με πιλότο έναν τολμηρό μισελενάτο σεφ.

Piraeus Taste Festival: Ο Πειραιάς γιορτάζει τη γαστρονομία

Το 4ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ του Δήμου Πειραιά καταφθάνει στα τέλη Σεπτεμβρίου.