
Κάθε φορά που λαχταράμε να απολαύσουμε δημιουργικές γεύσεις θάλασσας, το μυαλό μας πάει στον «Αστερία». Αυτή είναι μια επιτυχία που πιστώνεται στο κομψό θαλασσινό ρεστοράν του Περιστερίου, που κατάφερε σε πολύ λίγο χρόνο βρει τη θέση του στην ατζέντα των απαιτητικών ψαροφάγων της πόλης. Παρά το γεγονός πως βρίσκεται δυο βήματα από την Πλατεία Μπουρναζίου, η ατμόσφαιρα μας ταξιδεύει δίπλα στη θάλασσα. Η σάλα είναι ντυμένη στα λευκά και τα γαλάζια, τα στιλάτα ναυτικά μοτίβα στη διακόσμηση προσθέτουν πόντους, ενώ η κουζίνα στέλνει κύματα από ερεθιστικές ιωδιούχες σπεσιαλιτέ. Διόλου περίεργο αυτό το τελευταίο, μια και ο νέος σεφ του εστιατορίου Στέλιος Αλεξανδρόπουλος έχει δημιουργήσει ένα πολύ ιδιαίτερο μενού, που αναδεικνύει την άριστη και ποιοτική πρώτη ύλη και παρουσιάζει τις πολλές και διαφορετικές όψεις της ψαροφαγίας.

Είτε επιθυμείτε ξεχωριστούς μεζέδες για το ουζάκι σας είτε να βουτήξετε σε πιο βαθιά νερά, με γεύσεις πιο μοντέρνες και ολόφρεσκο ψάρι, εδώ θα βρείτε αυτό που ταιριάζει στη διάθεσή σας: μπρουσκέτα σκορδάτης γαρίδας με μους τυροκαυτερής, τηγανητό καλαμάρι με βασιλικό και μοσχολέμονο, αχνιστά μύδια με μουστάρδα πάπρικας και σκορδομαϊντανό αλλά και μια πολύ ιδιαίτερη εκδοχή της Αθηναϊκής με ψάρι ποσέ και χειροποίητη μαγιονέζα. Αξίζει ακόμη να χαρείτε τα πολύ ξεχωριστά ταρτάρ και σεβίτσε που ετοιμάζονται la minute στο raw bar, ποντάροντας για τη συνέχεια σε θαυμάσιες κύριες προτάσεις, όπως το ριζότο γαρίδας με βούτυρο αστακού, το φαγκρί μπουρδέτο με λαχανικά και καπαρόμηλα καθώς και σπέσιαλ σφυρίδα στη σχάρα με τσιγαριαστά χόρτα και σάλτσα κακαβιάς. Η λίστα κρασιών προσφέρει την ιδανική συνοδεία στις γεύσεις με καλοδιαλεγμένες ετικέτες του ελληνικού αμπελώνα, αλλά και μια εκλεκτή συλλογή από ούζα, τσίπουρα και άλλα αποστάγματα.