«Ακροβόλι»: Πιο καλοκαίρι δεν γίνεται!

Κάθε φορά που πιάνουμε τραπέζι στο «Ακροβόλι», σε ένα από τα πιο όμορφα και ζωντανά πόστα στη Βούλα, στον πεζόδρομο της Ποσειδώνος, νιώθουμε σαν να έχουμε τη θάλασσα στα πόδια μας.

«Ακροβόλι»: Πιο καλοκαίρι δεν γίνεται!

Κάθε φορά που πιάνουμε τραπέζι στο «Ακροβόλι», σε ένα από τα πιο όμορφα και ζωντανά πόστα στη Βούλα, στον πεζόδρομο της Ποσειδώνος, νιώθουμε σαν να έχουμε τη θάλασσα στα πόδια μας. Αυτήν η αίσθηση καλοκαιρινής ανεμελιάς, που μας δημιουργεί το όμορφο μπαλκόνι του εστιατορίου με τις αναπαυτικές καρέκλες και τα άνετα τραπέζια, τα οποία σημειωτέον στρώνονται μπροστά μας, ενισχύεται ασφαλώς από τις πολύ ξεχωριστές θαλασσινές γεύσεις που δημιουργούν ο σεφ και συνιοδιοκτήτης Ξενοφώντας Κατσιμαγκλής μαζί με τον για χρόνια στενό του συνεργάτη Μιλτιάδη Γιάννου και τον ταλαντούχο Παναγιώτη Λιατόπουλο. Παραμένοντας πολυσυλλεκτικό, το ολοκαίνουργιο καλοκαιρινό μενού μοσχοβολά ιώδιο και μας προκαλεί να ανακαλύψουμε θαυμάσιες νέες σπεσιαλιτέ: τηγανητή ντομάτα με βασιλικό, γαρίδα και πέστο από πιπεριά Φλωρίνης, σαλάτα με φρέσκια αλμύρα, αφράτη burrata και γαύρο μαρινάτο, baby καλαμάρι με μαύρη μαγιονέζα, εκλεκτό sushi αλλά και φιλέτο ψαριού με άγρια χόρτα ή λινγκουίνι με ντοματίνια κονφί και γαρίδες.

«Ακροβόλι»: Πιο καλοκαίρι δεν γίνεται! - εικόνα 1

Δύσκολη η επιλογή όπως καταλαβαίνετε, γι’ αυτό και μπορούμε να συμβουλευτούμε την κουζίνα που αγαπά να αυτοσχεδιάζει ανάλογα με την ψαριά της ημέρας και να κάνει προτάσεις κομμένες και ραμμένες στα μέτρα μας. Ούτως ή άλλως, το ψυγείο του μαγαζιού γεμίζει καθημερινά με ολόφρεσκα ψάρια από την Εύβοια και τη Μάνη που προτείνονται στη σχάρα, στο τηγάνι και, τα μεγαλύτερα από αυτά, ψημένα σε κρούστα αλατιού ή μαγειρεμένα με τέσσερις διαφορετικούς τρόπους. Στο κλείσιμο, η λεμονόπιτα –καινούργια προσθήκη στο μενού– με ιταλική μαρέγκα και φρέσκα μύρτιλα προσφέρει την ιδανική νότα γλυκιάς φρεσκάδας που χρειαζόμαστε μετά την ψαροφαγία. Εναλλακτικά μπορείτε να διαλέξετε ανάμεσα σε εκμέκ κανταΐφι με παγωτό καϊμάκι ή ένα πολύ αρωματικό σεμιφρέντο σοκολάτας με σάλτσα εσπρέσο και φρούτα του δάσους.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τι είναι το 'Son Athens' που έρχεται σύντομα στην Ηλιούπολη

Ένα ιστορικό μαγαζί φεύγει, ένα σημαντικό new entry καταφθάνει για μια από τις πιο ζωντανές γειτονιές των ΝΠ.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
10/09/2025

Izakaya Sundays στο 'Mayan'

Τα κυριακάτικα μεσημέρια στο εστιατόριο του Σταμάτη Τσίλια έχουν γεύση ιαπωνικής "ταβέρνας".

Groovy Mango, το ταϊλανδέζικο του Νέου Κόσμου έχει την προσοχή μας

Φρέσκο και εξωτικά ενδιαφέρον, φέρνει εδώ και λίγους μήνες thai αέρα στη δραστήρια το τελευταίο διάστημα γειτονιά.

Το 'Cash' στην εποχή του Θάνου Στασινού

Aνανεωμένη αυλή και νέο γευστικό αφήγημα για το δημοφιλές bar restaurant των ΒΠ.

Το πρώτο Athens Asian Food Festival έρχεται στην Κυψέλη

Γεύσεις και εμπειρίες από Ιαπωνία, Κίνα, Κορέα, Ταϊλάνδη και άλλα μέρη, μαζί με DJ sets καταφθάνουν τον Οκτώβριο στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης.

Στο high end bistro που δε 'συμπαθεί' τους ντόπιους, τρως μενού με €49

Το αιωρούμενο -όπως αυτοαποκαλείται- μπιστρό "Monsieur Claude" σε (προ)καλεί να πετάξεις πάνω από υψηλές επιδόσεις γαστριμαργικής ευφυΐας, με πιλότο έναν τολμηρό μισελενάτο σεφ.

Piraeus Taste Festival: Ο Πειραιάς γιορτάζει τη γαστρονομία

Το 4ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ του Δήμου Πειραιά καταφθάνει στα τέλη Σεπτεμβρίου.