4 ελληνικές μπίρες με γαστρονομικό προφίλ

Περιορισμένες εκδόσεις, επετειακές συνταγές και δοκιμασμένες ετικέτες, συνθέτουν το ζωηρό και σταθερά συναρπαστικό σκηνικό της ελληνικής μικροζυθοποιίας, που ανεβάζει συνεχώς στροφές.

4 ελληνικές μπίρες με γαστρονομικό προφίλ

Περιορισμένες εκδόσεις, επετειακές συνταγές και δοκιμασμένες ετικέτες, συνθέτουν το ζωηρό και σταθερά συναρπαστικό σκηνικό της ελληνικής μικροζυθοποιίας, που ανεβάζει συνεχώς στροφές, διεκδικώντας τη θέση της ακόμη και στον γαστρονομικό προβολέα.

Strange Brew Jasmine

4 ελληνικές μπίρες με γαστρονομικό προφίλ - εικόνα 1

Κατηγορία: IPA 6,4% abv
Ενδεικτική τιμή: € 2,90

Gypsy brewers με ιστορία που κρατά από τα τέλη του 2015 και με διαδρομή που από τη Σπάρτη τούς οδήγησε στη Χίο και στην ομώνυμη μικροζυθοποιία για την παραγωγή των συνταγών τους, η ομάδα της Strange Brew έχει ταυτιστεί με τις υψηλής εικαστικής φινέτσας ετικέτες, που πίσω τους κρύβουν φρέσκες και περιπετειώδεις γεύσεις. Πρώτος καρπός του έρωτα αυτής της τριμελούς ομάδας με τις δυνατότητες της ζυθοποιίας, η Jasmine παραμένει εμβληματική: Μελένιες νότες και φυτικά αρώματα επικρατούν στη μύτη, με φινετσάτες φούγκες κίτρου να δημιουργούν μια ευχάριστη, δροσερή και ευκολόπιοτη γουλιά, που ταιριάζει γάντι με ανάλαφρα σαλατικά και καλοκαιρινά απόβραδα.

Kykao Thyme

4 ελληνικές μπίρες με γαστρονομικό προφίλ - εικόνα 2

Κατηγορία: Saison 5,5% abv
Ενδεικτική τιμή: € 3,70

Εμπνευσμένη από τον αρχαιοελληνικό Κυκεώνα, το ποτό που κορύφωνε τα Ελευσίνια μυστήρια, η ομάδα από την Πάτρα έφερε στην ελληνική μικροζυθοποιία την εμπειρία δέκα ετών home brewing - τριβή που φαίνεται χαρακτηριστικά στη γκάμα των saison τους, με τη γαστρονομική δυναμική τους να συμπυκνώνεται ατόφια στην ετικέτα Thyme. Δυναμική, αρωματική και με εμφατικά τα βοτανικά της στοιχεία, που δραπετεύουν από το ποτήρι χάρη στην υψηλή ανθράκωση, θα δώσει νέα πτυχή στα λαδερά και στα μαγειρευτά του καλοκαιριού, ενώ θα σταθεί άξια και πλάι σε πιο πλούσια πιάτα, με έντονο το στοιχείο των μυρωδικών.

Clepsydra Raspberry

4 ελληνικές μπίρες με γαστρονομικό προφίλ - εικόνα 3

Κατηγορία: Florida Weisse 3,8% abv
Ενδεικτική τιμή: € 2,80

Έχοντας αφήσει το στίγμα της επικεντρώνοντας στις φρέσκες, αφιλτράριστες κι απαστερίωτες μπίρες γεμάτες γεύσεις και αρώματα, η ετικέτα που ταυτίστηκε με την έννοια του nomad brewing στην Ελλάδα έρχεται με αυτήν τη συνταγή της να διεκδικήσει με αξιώσεις τη θέση της στο τραπέζι μας. Με ήπια μύτη, παιχνιδιάρικο στόμα και καλή ισορροπία ανάμεσα στη βύνη και το σμέουρο του ονόματός της αλλά και με το χαμηλό αλκοόλ στα ατού της, είναι ιδανικός συνοδός σε απογευματινές φρουτοσαλάτες αλλά και εξαιρετικός σύνδεσμος μεταξύ κυρίως και επιδορπίου.

Alea Pale Ale

4 ελληνικές μπίρες με γαστρονομικό προφίλ - εικόνα 4

Κατηγορία: Pale \Pale Ale 5% abv
Ενδεικτική τιμή: € 2,90

Ήδη στον τρίτο χρόνο λειτουργίας της και με όνομα που έχει καθιερωθεί στο χώρο της ελληνικής μικροζυθοποιίας, χάρη στη σταθερή ποιοτική αξία των προϊόντων της, η Alea Brewing Co. παραμένει ένα από τα πιο δυναμικά labels της ελληνικής σκηνής. Η γευστική της γκάμα εξελίσσεται συνεχώς, με προτάσεις που αντανακλούν τον κεφάτο τρόπο με τον οποίο η ομάδα τριών φίλων που κρύβεται πίσω από την ιδιαίτερης αισθητικής ετικέτα προσεγγίζει την παραγωγή της. Επιμένοντας στην επιλογή του αλουμινένιου κουτιού ως μονόδρομο για εγγυημένη γεύση και χαμηλό οικολογικό αποτύπωμα, με την Pale Ale της παρουσιάζει μια βρετανικής λογικής μπίρα με χαλαρή ανθράκωση και απαλό αλκοόλ, που επιτρέπει στα ανθικά αρώματα και το έντονα λεμονένιο γευστικό υπόβαθρο να συνθέσουν ένα άκρως καλοκαιρινό προφίλ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η ορδή των micro-bakeries …και το τέλος της μπαγκέτας;

Νεο-αρτοποιοί γεμίζουν τα ράφια με ζυμάρια μακράς ωρίμανσης και οργανικά αλεύρια, αφήνοντας τη μπαγκέτα εκτός παιχνιδιού, οι νέοι δεν αγοράζουν ψωμί καθημερινά, και το προκάτ sliced bread κερδίζει έδαφος.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
22/12/2025

Το Πιάτο της Εβδομάδας: Χταπόδι alla Luciana στο Mercato

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.

Η Ιρλανδία του σεφ Angelo Vagiotis

Ο μεγαλωμένος στη Λιβαδειά αλλά ξενιτεμένος στην Ιρλανδία σεφ του "The Pullman Restaurant", που στεγάζεται σε δύο βαγόνια του Orient Express στο "Glenlo Abbey Hotel & Estate" του Galway, μας ξεναγεί στη θετή πατρίδα του.

La Pasteria & Make-A-Wish: Η ιταλική γεύση συναντά τη δύναμη της ευχής

Μια από τις πιο δημοφιλείς αλυσίδες ιταλικής κουζίνας στην Ελλάδα συνεχίζει τη συνεργασία της με το Make-A-Wish (Κάνε Μια Ευχή Ελλάδος) συνδυάζοντας την απόλαυση μιας απλής εξόδου για φαγητό με την προσφορά.

"Ydoron": τι γεύση έχει το μοναδικό steak house ψαριού της Αθήνας;

Μια διαφορετική πρόταση κάνει ο ταλαντούχος σεφ Νίκος Αποστολάκης, στεγάζοντας την κουλτούρα της ωρίμανσης των ψαριών σε ένα ατμοσφαιρικό οίκημα επί της Ερμού στο Μοναστηράκι.

Εορταστικά μενού, απογευματινό τσάι και βραδιές όπερας με την υπογραφή της Μεγάλης Βρεταννίας

Με μια παλέτα εμπειριών που συνδυάζουν υψηλή γαστρονομία, μουσική και διαχρονική πολυτέλεια, η Μεγάλη Βρεταννία μετατρέπει τις γιορτές σε μια εμπειρία που μένει αξέχαστη.

Λαμπερές γιορτές στο εστιατόριο "Colonial"

Ο πιο λαμπερός μήνας της χρονιάς μάς οδηγεί προς τα νότια, για να γιορτάσουμε μοναδικά τις φωτεινές μέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς στον στολισμένο χώρο του εστιατορίου στο Golf Γλυφάδας.