«Cupola»: Από την Ιταλία στο πιάτο

Είμαστε όντως στο Παγκράτι ή μήπως σε κάποια τρατορία της Μπότας; Αυτό αναρωτηθήκαμε όταν πρωτοβρεθήκαμε εδώ, κι αυτήν ακριβώς την αίσθηση έχουμε κάθε φορά που επισκεπτόμαστε το «Cupola».

«Cupola»: Από την Ιταλία στο πιάτο

Είμαστε όντως στο Παγκράτι ή μήπως σε κάποια τρατορία της Μπότας; Αυτό αναρωτηθήκαμε όταν πρωτοβρεθήκαμε εδώ, κι αυτήν ακριβώς την αίσθηση έχουμε κάθε φορά που επισκεπτόμαστε το «Cupola». Ειδικά τώρα το καλοκαίρι, το πολύ στιλάτο ιταλικό εστιατόριο είναι στα καλύτερά του, μια και το σενάριο της απόλαυσης ξεδιπλώνεται al fresco, με παγωμένα κρασιά στο ποτήρι, κομψά στρωμένα τραπέζια στον ατμοσφαιρικό πεζόδρομο της Ευφορίωνος ή στην ανανεωμένη σάλα με τις ορθάνοιχτες τζαμαρίες και, φυσικά, νέες και υπέροχες σπεσιαλιτέ στον κατάλογο που μας ταξιδεύουν πιρουνιά-πιρουνιά στην αυθεντική cucina italiana.

«Cupola»: Από την Ιταλία στο πιάτο - εικόνα 1

Υπέροχα strozzapreti με πέστο φιστικιού, ένα λιτό αλλά βαθιά νόστιμο ριζότο με μπρόκολο, και ακόμα ένα με μελάνι σουπιάς, baby καλαμάρι και passion fruit είναι κάποια από τα καινούργια πιάτα, που συντονίζονται στο ρυθμό της εποχής και μας προσκαλούν να τα δοκιμάσουμε, παρέα ασφαλώς με τις μοναδικές λευκές και κόκκινες πίτσες του «Cupola», που ψήνονται σε ειδικό φούρνο με την αυθεντική ναπολιτάνικη ζύμη και είναι ένα κεφάλαιο από μόνες τους. Στα πιάτα ημέρας μάς περιμένει πάντα κάποιο καλό κρέας ή φρέσκο ψάρι, όπως ας πούμε τόνος ταρτάρ ή ψητός στη σχάρα με πουρέ από παστινάκι, ενώ το γλυκό φινάλε έρχεται με φανταστικό τιραμισού και ονειρεμένο μιλφέιγ με φράουλες και φρούτα του δάσους. Όλα αυτά τα ωραία και υπέροχα θα τα ταιριάξουμε με καλοδιαλεγμένα κρασιά από τον αμπελώνα της γείτονος, αλλά και με νέα δροσερά κοκτέιλ, ασφαλώς με ιταλικό χρώμα.

Περισσότερες πληροφορίες

Cupola

Ευφορίωνος 13, Παγκράτι
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Izakaya Sundays στο 'Mayan'

Τα κυριακάτικα μεσημέρια στο εστιατόριο του Σταμάτη Τσίλια έχουν γεύση ιαπωνικής "ταβέρνας".

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
09/09/2025

Groovy Mango, το ταϊλανδέζικο του Νέου Κόσμου έχει την προσοχή μας

Φρέσκο και εξωτικά ενδιαφέρον, φέρνει εδώ και λίγους μήνες thai αέρα στη δραστήρια το τελευταίο διάστημα γειτονιά.

Το 'Cash' στην εποχή του Θάνου Στασινού

Aνανεωμένη αυλή και νέο γευστικό αφήγημα για το δημοφιλές bar restaurant των ΒΠ.

Το πρώτο Athens Asian Food Festival έρχεται στην Κυψέλη

Γεύσεις και εμπειρίες από Ιαπωνία, Κίνα, Κορέα, Ταϊλάνδη και άλλα μέρη, μαζί με DJ sets καταφθάνουν τον Οκτώβριο στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης.

Στο high end bistro που δε 'συμπαθεί' τους ντόπιους, τρως μενού με €49

Το αιωρούμενο -όπως αυτοαποκαλείται- μπιστρό "Monsieur Claude" σε (προ)καλεί να πετάξεις πάνω από υψηλές επιδόσεις γαστριμαργικής ευφυΐας, με πιλότο έναν τολμηρό μισελενάτο σεφ.

Piraeus Taste Festival: Ο Πειραιάς γιορτάζει τη γαστρονομία

Το 4ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ του Δήμου Πειραιά καταφθάνει στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Διόλου τυχαία, αυτή η αυλή του Θησείου έχει εξελιχθεί σε ένα αθηναϊκό χιτ

Μάλλον γνωρίζεις ήδη για ποιο μεζεδοπωλείο-σουξέ μιλάμε.