«Dal Professore»: Άριστη μετακόμιση στην Κηφισιά

Μια νέα εποχή ξεκίνησε για μία από τις πλέον διαχρονικές πρεσβείες της αυθεντικής ιταλικής κουζίνας στην Αθήνα.

«Dal Professore»: Άριστη μετακόμιση στην Κηφισιά

Μια νέα εποχή ξεκίνησε για μία από τις πλέον διαχρονικές πρεσβείες της αυθεντικής ιταλικής κουζίνας στην Αθήνα. Το «Dal Professore» έφυγε πρόσφατα από το γνώριμο πόστο του στο Μαρούσι και μεταφέρθηκε λίγο πιο ψηλά, στην ήρεμη Πλατεία Αγίου Δημητρίου στην Κηφισιά. Αυτή η μετακόμιση φέρνει μαζί της και μια αλλαγή στη γενικότερη πλεύση του εστιατορίου, μια και ο νέος χώρος έδωσε την έμπνευση στον σεφ και ιδιοκτήτη Νίκο Δημητροκάλη να δημιουργήσει εκ νέου μια τρατορία του ιταλικού Βορρά σε στιλ rustico-elegante. Αυτήν την εποχή βέβαια τα τραπέζια στρώνονται έξω, στην καταπράσινη αυλή του εστιατορίου, που επιτρέπει στο γευστικό ταξίδι να ξεδιπλωθεί al fresco.

Οι ολοκαίνουργιες προτάσεις του σεφ εκφράζουν την προσωπική του περιπλάνηση στα μονοπάτια της cucina casalinga, της σπιτικής δηλαδή μαγειρικής της Ιταλίας, την οποία παρουσιάζει σε μια αναβαθμισμένη εκδοχή, με ιδιαίτερη έμφαση στα αρίστης ποιότητας υλικά και στις καθαρές γεύσεις. Αν νομίζατε λ.χ. πως ξέρετε τα πάντα για την πίτσα, αρκεί να δοκιμάσετε αυτήν που φτιάχνουν εδώ με το signature ζυμάρι του «Dal Professore» και σίγουρα θα αναθεωρήσετε. Είναι πολύ ιδιαίτερη, αέρινη, τραγανή κι εξαιρετικά εύπεπτη, και θα τη χαρείτε σε πολλούς και διαφορετικούς συνδυασμούς υλικών, από κλασικούς μέχρι φευγάτους και δημιουργικούς.

«Dal Professore»: Άριστη μετακόμιση στην Κηφισιά - εικόνα 1

Δίπλα της θα βάλετε οπωσδήποτε χειροποίητη pasta (ραβιόλια, ταλιολίνια, νιόκι, strozzapreti – είναι όλα δικά τους) και ζυμαρικά αργής ξήρανσης της φίρμας Rumo, που σερβίρονται με σάλτσες που φτιάχνονται αποκλειστικά στην κουζίνα. Εκεί βέβαια που η φαντασία του… καθηγητή αφήνεται ελεύθερη να μας εντυπωσιάσει είναι στα πιάτα ημέρας, μεγάλο ατού του μαγαζιού. Με ό,τι καλύτερο βρεθεί καθημερινά στην αγορά και την έμπνευση της στιγμής, αυτή η ενότητα του καταλόγου περιλαμβάνει από paccheri με μπαρμπούνι, άγριες κανθαρέλες και ντοματίνια κονφί μέχρι spaghettoni με σκορπίνα, αβγοτάραχο και ξύσμα λεμονιού, ακόμη και κάποιο καλό κομμάτι κρέας, τέλεια ψημένο, με λίγο ανθό αλατιού και καλό ελαιόλαδο.

Περισσότερες πληροφορίες

Dal Professore

Πλατεία Αγίου Δημητρίου 17, Κηφισιά
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Πώς λένε, αλήθεια, το brunch στα κρητικά;

Απαντήσεις δίνει ο Μιχάλης Χάσικος στο Go Brunch του Hyatt Regency Thessaloniki και στο εστιατόριο Αμβροσία, στις 18 Μαΐου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
16/05/2025

Στη Μεταμόρφωση υπάρχει μια αντισυμβατική χασαποταβέρνα

Διόλου τυχαία, έχει χτίσει φανατικό καρνιβορικό κοινό από κάθε γωνιά της Αθήνας.

Ρετρό: Τα εστιατόρια και οι σεφ που σημάδεψαν τα αθηναϊκά 90s

Η επανάσταση της ελληνικής κουζίνας, οι Χρυσοί Σκούφοι και τα πρώτα αστέρια Michelin, οι ήρωες-γευσιπλάστες και όλα όσα έκαναν σημαντική τη δεκαετία του 1990 στα ευ τρώγειν δρώμενα.