Η ιδανική εκδοχή του προφιτερόλ σερβίρεται στο Choureal

Το νεότερο «αδερφάκι» του διάσημου Choureal της Θεσσαλονίκης έχει ήδη μυήσει τους Αθηναίους στη μυσταγωγία της παρασκευής του αγαπημένου γαλλικού γλυκού.

Η ιδανική εκδοχή του προφιτερόλ σερβίρεται στο Choureal

Δεν υπάρχουν πολλά γλυκοπωλεία που εξειδικεύονται στο προφιτερόλ και σίγουρα υπάρχουν ακόμη λιγότερα που συναρμολογούν το γλυκό μπροστά σου σε ένα ανοιχτό εργαστήρι. Το νεότερο «αδερφάκι» του διάσημου Choureal της Θεσσαλονίκης έχει ήδη μυήσει τους Αθηναίους στη μυσταγωγία της παρασκευής του αγαπημένου γαλλικού γλυκού. Όλα ξεκινούν από την κρίσιμη απόφαση του μεγέθους του μπολ, ανάμεσα στο ατομικό, το μεσαίο και το οικογενειακό, κι έπειτα εστιάζεις στα εξαιρετικά του σουδάκια, αφράτα και τραγανά όσο χρειάζεται, τα οποία γεμίζεις με παγωτό ή κρέμα πατισερί με βανίλια Μαδαγασκάρης. Η δυσκολία έρχεται στην επιλογή της σοκολάτας που θα «ντύσει» το προφιτερόλ, αφού υπάρχουν δέκα δια­φορετικές εναλλακτικές που βασίζονται στην εκλεκτή παλέτα της Valrhona.

Από αρωματική bitter και πληθωρική πραλίνα φουντουκιού μέχρι την πιο ιδιαίτερη σοκολάτα με γλυκόριζα και ακατέργαστη ζάχαρη, καθεμία έχει το δικό της χαρακτήρα και υφή. Στο πεδίο των toppings μπορείς να παίξεις με αναμενόμενο μπισκότο αλλά και φρέσκα φρούτα ή ακόμη και μαρμελάδα. Στο Choureal θα ανακαλύψεις, τέλος, χειροποίητα γλυκά στο ύφος του προφιτερόλ, όπως paris brest με κρέμα ή σοκολάτα, ατομικά σου αλλά και ποικιλία από ολόφρεσκα εκλέρ.

i Διομείας 2-4 & Ερμού, κέντρο | 2103317883 | Choureal - Choux & Profiterole

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το 'Cash' στην εποχή του Θάνου Στασινού

Aνανεωμένη αυλή και νέο γευστικό αφήγημα για το δημοφιλές bar restaurant των ΒΠ.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
09/09/2025

Το πρώτο Athens Asian Food Festival έρχεται στην Κυψέλη

Γεύσεις και εμπειρίες από Ιαπωνία, Κίνα, Κορέα, Ταϊλάνδη και άλλα μέρη, μαζί με DJ sets καταφθάνουν τον Οκτώβριο στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης.

Στο high end bistro που δε 'συμπαθεί' τους ντόπιους, τρως μενού με €49

Το αιωρούμενο -όπως αυτοαποκαλείται- μπιστρό "Monsieur Claude" σε (προ)καλεί να πετάξεις πάνω από υψηλές επιδόσεις γαστριμαργικής ευφυΐας, με πιλότο έναν τολμηρό μισελενάτο σεφ.

Piraeus Taste Festival: Ο Πειραιάς γιορτάζει τη γαστρονομία

Το 4ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ του Δήμου Πειραιά καταφθάνει στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Διόλου τυχαία, αυτή η αυλή του Θησείου έχει εξελιχθεί σε ένα αθηναϊκό χιτ

Μάλλον γνωρίζεις ήδη για ποιο μεζεδοπωλείο-σουξέ μιλάμε.

Για ψαγμένη κουζίνα στο σχεδόν κρυφό bistro του αθηναϊκού κέντρου

Στην καρδιά της πόλης και σε ένα speakeasy σημείο της, ο Νίκος Ζερβός δημιουργεί γεύσεις που πρέπει να δοκιμάσεις.

Πανσέληνος και φαγητό σε 16 ταράτσες του αθηναϊκού κέντρου

Η Πανσέληνος του Σεπτεμβρίου είναι εδώ και εμείς σου προτείνουμε 15+1 σημεία στα 'ορεινά' του κέντρου για να την απολαύσεις.