
Δεν υπάρχουν πολλά γλυκοπωλεία που εξειδικεύονται στο προφιτερόλ και σίγουρα υπάρχουν ακόμη λιγότερα που συναρμολογούν το γλυκό μπροστά σου σε ένα ανοιχτό εργαστήρι. Το νεότερο «αδερφάκι» του διάσημου Choureal της Θεσσαλονίκης έχει ήδη μυήσει τους Αθηναίους στη μυσταγωγία της παρασκευής του αγαπημένου γαλλικού γλυκού. Όλα ξεκινούν από την κρίσιμη απόφαση του μεγέθους του μπολ, ανάμεσα στο ατομικό, το μεσαίο και το οικογενειακό, κι έπειτα εστιάζεις στα εξαιρετικά του σουδάκια, αφράτα και τραγανά όσο χρειάζεται, τα οποία γεμίζεις με παγωτό ή κρέμα πατισερί με βανίλια Μαδαγασκάρης. Η δυσκολία έρχεται στην επιλογή της σοκολάτας που θα «ντύσει» το προφιτερόλ, αφού υπάρχουν δέκα διαφορετικές εναλλακτικές που βασίζονται στην εκλεκτή παλέτα της Valrhona.
Από αρωματική bitter και πληθωρική πραλίνα φουντουκιού μέχρι την πιο ιδιαίτερη σοκολάτα με γλυκόριζα και ακατέργαστη ζάχαρη, καθεμία έχει το δικό της χαρακτήρα και υφή. Στο πεδίο των toppings μπορείς να παίξεις με αναμενόμενο μπισκότο αλλά και φρέσκα φρούτα ή ακόμη και μαρμελάδα. Στο Choureal θα ανακαλύψεις, τέλος, χειροποίητα γλυκά στο ύφος του προφιτερόλ, όπως paris brest με κρέμα ή σοκολάτα, ατομικά σου αλλά και ποικιλία από ολόφρεσκα εκλέρ.
Διομείας 2-4 & Ερμού, κέντρο | 2103317883 | Choureal - Choux & Profiterole