«Ταβέρνα 37»: «Γαλανόλευκες» σπεσιαλιτέ στο «Four Seasons»

Η πολύ κομψή «Ταβέρνα 37» του «Four Seasons Astir Palace Hotel Athens» προσφέρει την τέλεια αφορμή για να απολαύσουμε στιγμές πολύτιμης καλοκαιρινής χαλάρωσης στην αγκαλιά του συναρπαστικού θερέτρου.

«Ταβέρνα 37»: «Γαλανόλευκες» σπεσιαλιτέ στο «Four Seasons»

Η πολύ κομψή «Ταβέρνα 37» του «Four Seasons Astir Palace Hotel Athens» προσφέρει την τέλεια αφορμή για να απολαύσουμε στιγμές πολύτιμης καλοκαιρινής χαλάρωσης στην αγκαλιά του συναρπαστικού θερέτρου, που ξεκίνησε πέρυσι τη λειτουργία του στην εμβληματική χερσόνησο του Αστέρα. Κρυμμένη σε ένα από τα πιο όμορφα και χαρισματικά σημεία του συγκροτήματος και «φιλοτεχνημένη» από το πολύ γνωστό αρχιτεκτονικό γραφείο K-Studio σε σοφιστικέ, χαλαρό ύφος, αυτή η new style ταβέρνα εναρμονίζεται απόλυτα στο περιβάλλον και στρώνει τα τραπέζια της ακριβώς εκεί όπου σκάει το κύμα.

Το μενού που προτείνει ο ταλαντούχος σεφ Θοδωρής Καρίνος έχει στην καρδιά του τις κλασικές ελληνικές γεύσεις, δοσμένες όμως σε ένα πιο μοντέρνο αμπαλάζ, με ιδιαίτερη φροντίδα για τις εκλεκτές πρώτες ύλες. Έτσι λ.χ. τα γεμιστά αποδομούνται σε ένα εξαίσιο ριζότο με μέντα και μους φέτας, ο μουσακάς προτείνεται σε μια signature εκδοχή με σιγομαγειρεμένο μοσχάρι και αφρό από μπεσαμέλ, ενώ δεν λείπουν πολλές και διαφορετικές προτάσεις για τους λάτρεις της θάλασσας, όπως το πολύ φίνο καρπάτσιο από λαβράκι με λεπτές φέτες από αβγοτάραχο ή η αστακομακαρονάδα-μπεστ σέλερ του μαγαζιού.

«Ταβέρνα 37»: «Γαλανόλευκες» σπεσιαλιτέ στο «Four Seasons» - εικόνα 1

Η εντυπωσιακή βιτρίνα γεμίζει καθημερινά με ολόφρεσκα ψάρια που ψήνονται με μαεστρία στη σχάρα, ενώ στο τέλος καταφθάνει ένα προφιτερόλ –πραγματικός πειρασμός– με σου που φτιάχνουν οι ίδιοι αλλά και καραμελωμένα φουντούκια.

Περισσότερες πληροφορίες

Taverna 37

(ξεν. «Four Seasons Astir Palace Hotel Athens»), Απόλλωνος 40, Βουλιαγμένη
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το 'Cash' στην εποχή του Θάνου Στασινού

Aνανεωμένη αυλή και νέο γευστικό αφήγημα για το δημοφιλές bar restaurant των ΒΠ.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
09/09/2025

Το πρώτο Athens Asian Food Festival έρχεται στην Κυψέλη

Γεύσεις και εμπειρίες από Ιαπωνία, Κίνα, Κορέα, Ταϊλάνδη και άλλα μέρη, μαζί με DJ sets καταφθάνουν τον Οκτώβριο στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης.

Στο high end bistro που δε 'συμπαθεί' τους ντόπιους, τρως μενού με €49

Το αιωρούμενο -όπως αυτοαποκαλείται- μπιστρό "Monsieur Claude" σε (προ)καλεί να πετάξεις πάνω από υψηλές επιδόσεις γαστριμαργικής ευφυΐας, με πιλότο έναν τολμηρό μισελενάτο σεφ.

Piraeus Taste Festival: Ο Πειραιάς γιορτάζει τη γαστρονομία

Το 4ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ του Δήμου Πειραιά καταφθάνει στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Διόλου τυχαία, αυτή η αυλή του Θησείου έχει εξελιχθεί σε ένα αθηναϊκό χιτ

Μάλλον γνωρίζεις ήδη για ποιο μεζεδοπωλείο-σουξέ μιλάμε.

Για ψαγμένη κουζίνα στο σχεδόν κρυφό bistro του αθηναϊκού κέντρου

Στην καρδιά της πόλης και σε ένα speakeasy σημείο της, ο Νίκος Ζερβός δημιουργεί γεύσεις που πρέπει να δοκιμάσεις.

Πανσέληνος και φαγητό σε 16 ταράτσες του αθηναϊκού κέντρου

Η Πανσέληνος του Σεπτεμβρίου είναι εδώ και εμείς σου προτείνουμε 15+1 σημεία στα 'ορεινά' του κέντρου για να την απολαύσεις.