Νέος αέρας ψαροφαγικής ελεγκάντσας στο Νέο Ψυχικό από το «Σαρδελάκι»

Φρέσκο αέρα κομψής ψαροφαγίας φέρνει στο Νέο Ψυχικό η οικογένεια του «Σαρδελάκι», που μετά το στέκι της Γλυφάδας πιάνει πόστο στα βόρεια προάστια για να παρουσιάσει μια καινούργια, αναβαθμισμένη εκδοχή της.

Νέος αέρας ψαροφαγικής ελεγκάντσας στο Νέο Ψυχικό από το «Σαρδελάκι»

Φρέσκο αέρα κομψής ψαροφαγίας φέρνει στο Νέο Ψυχικό η οικογένεια του «Σαρδελάκι», που μετά το στέκι της Γλυφάδας πιάνει πόστο στα βόρεια προάστια για να παρουσιάσει μια καινούργια, αναβαθμισμένη εκδοχή της. Ατμοσφαιρικό mood και ζεστή φιλοξενία επικρατούν στη σάλα, που αναπνέει σε έναν ανάλαφρο καμβά, με ήρεμα χρώματα και όμορφα φωτιστικά αλλά και άνετες τζαμαρίες να δημιουργούν αίσθηση καταστρώματος ταιριαστή με το θαλασσινό πνεύμα της κουζίνας.

Εκεί, έχοντας βρει λιμάνι ύστερα από μακρά προϋπηρεσία στο Μεγανήσι, ο σεφ Θρασύβουλος Μίτσουλης πλέκει μια νέα γευστική πρόταση για το «Σαρδελάκι», καθώς ανανεώνει παραδοσιακά μπεστ σέλερ της ψαροφαγικής μπράντας των νοτίων και τα εμπλουτίζει με δικές του προτάσεις. Οι παντρεμένες ψητές σαρδέλες λ.χ., πιάτο-υπογραφή για τα απανταχού «Σαρδελάκια», έχουν κι εδώ την τιμητική τους, δίπλα στα αέρινα μαρινάτα θαλασσινά και στις αφράτες αλοιφές και σαλάτες, η κουζίνα όμως ξανοίγεται και στα πελάγη της ωμοφαγίας, με λαβράκι σεβίτσε και σολομό ταρτάρ να πλασάρονται δίπλα σε ολόφρεσκες γυαλιστερές, κυδώνια και άλλα όστρακα.

Νέος αέρας ψαροφαγικής ελεγκάντσας στο Νέο Ψυχικό από το «Σαρδελάκι» - εικόνα 1

Παράλληλα κριθαρότο θαλασσινών και ριζότο καραβίδας προσθέτουν γευστική αβρότητα στο τραπέζι, λαβράκια, χταπόδια, καλαμάρια αλλά και μπλε καβούρια, χτένια και σολομοί προικίζονται με τα αρώματα της σχάρας, ενώ τηγανιές θαλασσινών με καραβιδοουρές, γαρίδες και καλαμάρια μπαίνουν στη σέντρα για παρεΐστικες συνάξεις, κλείνοντας το μάτι στην προσεγμένη κάβα και την ευρεία λίστα αποσταγμάτων.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Groovy Mango, το ταϊλανδέζικο του Νέου Κόσμου έχει την προσοχή μας

Φρέσκο και εξωτικά ενδιαφέρον, φέρνει εδώ και λίγους μήνες thai αέρα στη δραστήρια το τελευταίο διάστημα γειτονιά.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
09/09/2025

Το 'Cash' στην εποχή του Θάνου Στασινού

Aνανεωμένη αυλή και νέο γευστικό αφήγημα για το δημοφιλές bar restaurant των ΒΠ.

Το πρώτο Athens Asian Food Festival έρχεται στην Κυψέλη

Γεύσεις και εμπειρίες από Ιαπωνία, Κίνα, Κορέα, Ταϊλάνδη και άλλα μέρη, μαζί με DJ sets καταφθάνουν τον Οκτώβριο στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης.

Στο high end bistro που δε 'συμπαθεί' τους ντόπιους, τρως μενού με €49

Το αιωρούμενο -όπως αυτοαποκαλείται- μπιστρό "Monsieur Claude" σε (προ)καλεί να πετάξεις πάνω από υψηλές επιδόσεις γαστριμαργικής ευφυΐας, με πιλότο έναν τολμηρό μισελενάτο σεφ.

Piraeus Taste Festival: Ο Πειραιάς γιορτάζει τη γαστρονομία

Το 4ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ του Δήμου Πειραιά καταφθάνει στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Διόλου τυχαία, αυτή η αυλή του Θησείου έχει εξελιχθεί σε ένα αθηναϊκό χιτ

Μάλλον γνωρίζεις ήδη για ποιο μεζεδοπωλείο-σουξέ μιλάμε.

Για ψαγμένη κουζίνα στο σχεδόν κρυφό bistro του αθηναϊκού κέντρου

Στην καρδιά της πόλης και σε ένα speakeasy σημείο της, ο Νίκος Ζερβός δημιουργεί γεύσεις που πρέπει να δοκιμάσεις.