«Ark»: Ένα κοσμοπολίτικο θέρετρο πάνω στη θάλασσα

Μόλις μισή ώρα από το κέντρο της Αθήνας και από την υπέροχη βεράντα του «Ark» έχουμε κιόλας ταξιδέψει σε κάποιο κοσμοπολίτικο θέρετρο της Κυανής Ακτής.

«Ark»: Ένα κοσμοπολίτικο θέρετρο πάνω στη θάλασσα

Μόλις μισή ώρα από το κέντρο της Αθήνας και από την υπέροχη βεράντα του «Ark» έχουμε κιόλας ταξιδέψει σε κάποιο κοσμοπολίτικο θέρετρο της Κυανής Ακτής. Είναι ξεχωριστός αυτός ο all day χώρος του ομίλου Παπαθεοχάρη στα Αστέρια Γλυφάδας, σε ένα από τα πιο ωραία τοπία της Αττικής, με θαλασσινή θέα στον Σαρωνικό κι ένα υπέροχο ντεκόρ, που αποπνέει αύρα χαλαρής πολυτέλειας, με υπέροχες πολυθρόνες και φωτιστικά, άνετους λευκούς καναπέδες, πολλούς πίνακες και φυτά.

Τα τραπέζια στρώνονται κομψά, σε πιο αραιή διάταξη πλέον και πληρώντας ασφαλώς όλους τους νέους κανονισμούς, και μας υποδέχονται από νωρίς το πρωί μέχρις αργά για καφέ, ποτό και φυσικά τις σπέσιαλ «γαλανόλευκες» γεύσεις διά χειρός του σπουδαίου και πολυβραβευμένου σεφ Γιάννη Μπαξεβάνη. Η καλύτερη στιγμή για να το επισκεφθείτε και να χαρείτε σπεσιαλιτέ όπως η χορτόπιτα σε φύλλο φτιαγμένο από χαρούπι με τα αρωματικά χόρτα του σεφ και ξύγαλο ή η σαλάτα κάβουρα και ξελουριαστού μπακαλιάρου σε ζελέ από τσάι και σαφράν, ψίχα αβγοτάραχο και θαλασσινή σάλτσα άσπρου κρασιού είναι ασφαλώς η ώρα που ο γαλάζιος ορίζοντας βάφεται στα χρώματα του ηλιοβασιλέματος και το τοπίο γίνεται απλώς μαγικό.

«Ark»: Ένα κοσμοπολίτικο θέρετρο πάνω στη θάλασσα - εικόνα 1

Το all day παζλ της απόλαυσης συμπληρώνουν τα σπέσιαλ πιάτα του brunch κάθε σαββατοκύριακο, με πρώτο και καλύτερο το πικάντικο πεϊνιρλί, που ψήνεται στον ξυλόφουρνο, ενώ ο κήπος του «Ark» υποδέχτηκε μόλις το γνωστό μπαρ του Κολωνακίου «El Raval» για ένα καλοκαιρινό pop up διαρκείας με πολλά signature cocktails και bar bites.

Περισσότερες πληροφορίες

Ark

Γρ. Λαμπράκη 2, Αστέρια Γλυφάδας
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Onuki Athens

Η ξεχωριστή ιαπωνική κουζίνα του Σταμάτη Σκριάπα κάνει αίσιο ποδαρικό στο πολυαναμενόμενο "The Ilisian" που ανάβει σταδιακά τα φώτα του.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
05/02/2026

Ένα από τα πιο γαστρονομικά σουβλάκια της Αθήνας σερβίρεται ξανά για μια και μόνο νύχτα

Σήμερα 5/2, ο 'Μίμης' κάνει μια ειδική εμφάνιση επαναφέροντας το νεο-τραντίσιοναλ σουβλάκι το με καλά κρασιά σε ένα pop-up που αξίζει στάση.

Το πιο "cool χωριό" της πόλης σερβίρει μια αλέγρα λάτιν κουζίνα

Σε κάθε τραπέζι του στήνεται και μια μικρή fiesta.

Γιατί όλοι δίνουν ραντεβού στα micro-bakeries, Λίζα Κερμανίδου;

Η ταλαντούχα Θεσσαλονικιά pastry chef του λονδρέζικου πολυχώρου Pantechnicon πάτησε Αθήνα για να υπογράψει τις γεύσεις του φρεσκοφουρνισμένου No Crumbs, και μας μιλά για την τρέλα των micro bakeries, που έχουν έρθει, πράγματι, για να καλύψουν ένα κενό.

Τα καλύτερα εστιατόρια της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής για το 2026

Το εστιατόριο Khufu’s, στο οροπέδιο της Γκίζας κατέκτησε την κορυφή, στη φετινή λίστα.

Σε έναν πεζόδρομο της Καλλιθέας υπάρχει ένα μεζεδοπωλείο-έκπληξη

Τόσο η στεριά όσο και η θάλασσα δίνουν τον τόνο με δυσεύρετες νοστιμιές ενώ η σχάρα έχει την τιμητική της.

50 χρόνια Αθηνόραμα: Όταν η Αθήνα έτρωγε στην πιτσαρία Φαντάστικ

Ανατρέχουμε στο αρχείο των 50 χρόνων του αθηνοράματος και ξεχωρίζουμε στιγμιότυπα από τη βιωματική ιστορία του περιοδικού αλλά και της ίδιας της πόλης.