Ταξίδι στους premium τροπικούς της Αθήνας από το «Nikkei»

Απολαμβάνουμε κάθε μας επίσκεψη στη χειμωνιάτικη σάλα του «Nikkei», αγαπάμε όμως εξίσου, ίσως και λίγο περισσότερο, τη θερινή του κατοικία στον καταπράσινο κήπο στην Πλατεία Δεξαμενής, που είναι φέτος πιο εξωτική και όμορφη από ποτέ.

Ταξίδι στους premium τροπικούς της Αθήνας από το «Nikkei»

Απολαμβάνουμε κάθε μας επίσκεψη στη χειμωνιάτικη σάλα του «Nikkei», αγαπάμε όμως εξίσου, ίσως και λίγο περισσότερο, τη θερινή του κατοικία στον καταπράσινο κήπο στην Πλατεία Δεξαμενής, που είναι φέτος πιο εξωτική και όμορφη από ποτέ. Λουλούδια ξεπετάγονται από παντού, μπανανιές μπλέκονται στα ξύλα, η signature μπάρα-ανθοστόλιστο κλουβί τυλίχτηκε ολόκληρη με μοσχοβολιστό γιασεμί και η ατμόσφαιρα μέσα σε αυτό το δάσος με τα tropical διακοσμητικά στοιχεία, τους χρυσούς ελέφαντες, τα εντυπωσιακά φωτιστικά και τον «ουρανό» από πολύχρωμα νήματα αποτελεί, όπως πάντα, το εισιτήριο για να ταξιδέψουμε πολύ μακριά από την καλοκαιρινή Αθήνα.

Ο ταλαντούχος σεφ του «Nikkei» Σπύρος Μαυροειδής και η εξαιρετική barlady Μαίρη Ταλαιπώρου και πάλι στις επάλξεις, είναι έτοιμοι να μας ξεναγήσουν στη συναρπαστική ιαπωνο-περουβιανή κουζίνα με ολοκαίνουργιες γεύσεις και signature cocktails – για απολαυστικά pairings. Στα καινούργια αστέρια της κουζίνας βρίσκουμε π.χ. μια πολύ δροσιστική σαλάτα με vermicelli noodles, σπασμένα peanuts και καβούρι σε μπισκ, φανταστική gyoza με πουρέ από πιπεριές Aji Amarillo και μανιτάρια σιιτάκε, ένα ιδιαίτερα φίνο τιραντίτο τόνου με oyster sauce αλλά και πολύ εντυπωσιακά κυρίως, όπως το αρνί που ψήνεται σε φούρνο Josper, με κρούστα από πάνκο, κόλιαντρο και μαϊντανό.

Ταξίδι στους premium τροπικούς της Αθήνας από το «Nikkei» - εικόνα 1

Η μπάρα συντονίζεται στο παιχνίδι των γεύσεων με υπέροχες καλοκαιρινές προτάσεις, όπως η δική τους εκδοχή για το Negroni, που βασίζεται σε ένα ελαφρύ κομποτέ εποχικών φρούτων, ή το πληθωρικό Laguna Shimpe, με δική τους ανθράκωση κι έντονα αρώματα γιασεμιού και αγγουριού, αλλά και με μια ενισχυμένη συλλογή από εκλεκτές ετικέτες Pisco, κάποιες από τις οποίες παλαιώνουν σε ειδικά βαρελάκια.

Τα κομψά στρωμένα τραπέζια έχουν ιδιαίτερα αραιή διάταξη και κοσμούνται με tailor-made αντισηπτικά, οι έθνικ μουσικές είναι σε σωστή ένταση, που σου επιτρέπει να συνομιλήσεις με την παρέα σου, ενώ τα υπέροχα επιδόρπια, όπως ο σοκολατένιος βράχος με σάλτσα από κόκκινα φρούτα και σορμπέ μπίτερ σοκολάτας, βάζουν τη δική τους πινελιά σε μια ξεχωριστή βραδιά με τη σφραγίδα του «Nikkei» που σίγουρα θα θυμάσαι για καιρό.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Groovy Mango, το ταϊλανδέζικο του Νέου Κόσμου έχει την προσοχή μας

Φρέσκο και εξωτικά ενδιαφέρον, φέρνει εδώ και λίγους μήνες thai αέρα στη δραστήρια το τελευταίο διάστημα γειτονιά.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
09/09/2025

Το 'Cash' στην εποχή του Θάνου Στασινού

Aνανεωμένη αυλή και νέο γευστικό αφήγημα για το δημοφιλές bar restaurant των ΒΠ.

Το πρώτο Athens Asian Food Festival έρχεται στην Κυψέλη

Γεύσεις και εμπειρίες από Ιαπωνία, Κίνα, Κορέα, Ταϊλάνδη και άλλα μέρη, μαζί με DJ sets καταφθάνουν τον Οκτώβριο στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης.

Στο high end bistro που δε 'συμπαθεί' τους ντόπιους, τρως μενού με €49

Το αιωρούμενο -όπως αυτοαποκαλείται- μπιστρό "Monsieur Claude" σε (προ)καλεί να πετάξεις πάνω από υψηλές επιδόσεις γαστριμαργικής ευφυΐας, με πιλότο έναν τολμηρό μισελενάτο σεφ.

Piraeus Taste Festival: Ο Πειραιάς γιορτάζει τη γαστρονομία

Το 4ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ του Δήμου Πειραιά καταφθάνει στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Διόλου τυχαία, αυτή η αυλή του Θησείου έχει εξελιχθεί σε ένα αθηναϊκό χιτ

Μάλλον γνωρίζεις ήδη για ποιο μεζεδοπωλείο-σουξέ μιλάμε.

Για ψαγμένη κουζίνα στο σχεδόν κρυφό bistro του αθηναϊκού κέντρου

Στην καρδιά της πόλης και σε ένα speakeasy σημείο της, ο Νίκος Ζερβός δημιουργεί γεύσεις που πρέπει να δοκιμάσεις.