«Island» σταθερά στο θρόνο του

Τo all time classic brand της αθηναϊκής ριβιέρας υποδέχεται το καλοκαίρι σαν σε premium νησί, χτυπώντας στο σέικερ μοντέρνες πολυσυλλεκτικές γεύσεις και διάθεση για safe partying.

«Island» σταθερά στο θρόνο του

Η εξαιρετική ατμόσφαιρα είναι διαχρονικά το πρώτο πιάτο που απολαμβάνεις στο εμβληματικό club restaurant των αδερφών Πανά, που έχτισε το μύθο της αθηναϊκής ριβιέρας. Αυτό το από κάθε άποψη διαφορετικό καλοκαίρι μπορεί να έφερε πλάι στην είσοδο έναν αυτόματο ψηφιακό μετρητή ατόμων που εισέρχονται στο χώρο ή να έσπειρε με λόντζες το κεντρικό κομμάτι μπροστά από το DJ booth, προκειμένου να αποφεύγεται ο συνωστισμός όσων θέλουν να απολαύσουν το ποτό τους, η αίσθηση ωστόσο πως η βραδιά σου θα κυλήσει σαν σε Greek chic διακοπές παραμένει δυνατή και αναλλοίωτη.

Στο τιμόνι της κουζίνας βρίσκεται ο έμπειρος σεφ Νίκος Σκλήρας, ο οποίος έχει καθιερώσει στο πέρασμα του χρόνου ένα μενού πολυσυλλεκτικής λογικής που μπορεί να ικανοποιήσει διαφορετικές διαθέσεις. Στα ορεκτικά, η φέτα σε παραδοσιακό φύλλο, μια γευστική προίκα από το μενού του πάλαι ποτέ αδελφού «Central», σε μια ωραία εκδοχή με σαρκώδη κρούστα, θυμαρίσιο μέλι και πιπεράτο τυρί, συγκατοικεί, για παράδειγμα, με πολλά και καλοφτιαγμένα ωμά, όπως το new style Wagyu beef τατάκι ή το ταρτάρ κιτρινόπτερου τόνου με αβοκάντο, αλλά και τα πολύ καλά βουτυράτα χτένια με fregola sarda και φινόκιο.

Η συνέχεια φέρνει ωραία ζυμαρικά όπως τα φρέσκα ραβιόλι με παρμεζάνα, ρικότα και σος από πεκορίνο με τρούφα ή ένα σωστό ριζότο με τα θαλασσινά του σχεδόν ζωντανά, να υπογραμμίζουν τις πολύ καλές πρώτες ύλες που μπαίνουν στο μαγαζί. Αυτό φαίνεται στο ιδιαιτέρως πλούσιο sushi section του «Island», με πολλές σπέσιαλ προτάσεις, φαίνεται όμως και στα κύρια πιάτα, από το ολόφρεσκο αλανιάρικο λαβράκι με την απολαυστικά τραγανή πέτσα μέχρι το εξαίσιο Wagyu με υφές τοπιναμπούρ που προτείνεται με συνοδεία ελαφριάς μπεαρνέζ.

«Island» σταθερά στο θρόνο του - εικόνα 1

Η μπάρα, με επικεφαλής τον Δημήτρη Καββαδά, προτείνει signature cocktails που δένουν τα ελληνικά αποστάγματα και αρώματα με τις μοριακές τεχνικές, ενώ ο γλυκός επίλογος γράφεται με πολύ καλά επιδόρπια σαν τη δροσερή κρέμα λεμονιού και το πανάλαφρο caramel pudding που δεν θέλεις να τελειώσει.

Περισσότερες πληροφορίες

Island Athens Riviera

27ο χλμ. Λεωφ. Αθηνών-Σουνίου, Βάρκιζα
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Groovy Mango, το ταϊλανδέζικο του Νέου Κόσμου έχει την προσοχή μας

Φρέσκο και εξωτικά ενδιαφέρον, φέρνει εδώ και λίγους μήνες thai αέρα στη δραστήρια το τελευταίο διάστημα γειτονιά.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
09/09/2025

Το 'Cash' στην εποχή του Θάνου Στασινού

Aνανεωμένη αυλή και νέο γευστικό αφήγημα για το δημοφιλές bar restaurant των ΒΠ.

Το πρώτο Athens Asian Food Festival έρχεται στην Κυψέλη

Γεύσεις και εμπειρίες από Ιαπωνία, Κίνα, Κορέα, Ταϊλάνδη και άλλα μέρη, μαζί με DJ sets καταφθάνουν τον Οκτώβριο στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης.

Στο high end bistro που δε 'συμπαθεί' τους ντόπιους, τρως μενού με €49

Το αιωρούμενο -όπως αυτοαποκαλείται- μπιστρό "Monsieur Claude" σε (προ)καλεί να πετάξεις πάνω από υψηλές επιδόσεις γαστριμαργικής ευφυΐας, με πιλότο έναν τολμηρό μισελενάτο σεφ.

Piraeus Taste Festival: Ο Πειραιάς γιορτάζει τη γαστρονομία

Το 4ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ του Δήμου Πειραιά καταφθάνει στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Διόλου τυχαία, αυτή η αυλή του Θησείου έχει εξελιχθεί σε ένα αθηναϊκό χιτ

Μάλλον γνωρίζεις ήδη για ποιο μεζεδοπωλείο-σουξέ μιλάμε.

Για ψαγμένη κουζίνα στο σχεδόν κρυφό bistro του αθηναϊκού κέντρου

Στην καρδιά της πόλης και σε ένα speakeasy σημείο της, ο Νίκος Ζερβός δημιουργεί γεύσεις που πρέπει να δοκιμάσεις.