«Island» σταθερά στο θρόνο του

Τo all time classic brand της αθηναϊκής ριβιέρας υποδέχεται το καλοκαίρι σαν σε premium νησί, χτυπώντας στο σέικερ μοντέρνες πολυσυλλεκτικές γεύσεις και διάθεση για safe partying.

«Island» σταθερά στο θρόνο του

Η εξαιρετική ατμόσφαιρα είναι διαχρονικά το πρώτο πιάτο που απολαμβάνεις στο εμβληματικό club restaurant των αδερφών Πανά, που έχτισε το μύθο της αθηναϊκής ριβιέρας. Αυτό το από κάθε άποψη διαφορετικό καλοκαίρι μπορεί να έφερε πλάι στην είσοδο έναν αυτόματο ψηφιακό μετρητή ατόμων που εισέρχονται στο χώρο ή να έσπειρε με λόντζες το κεντρικό κομμάτι μπροστά από το DJ booth, προκειμένου να αποφεύγεται ο συνωστισμός όσων θέλουν να απολαύσουν το ποτό τους, η αίσθηση ωστόσο πως η βραδιά σου θα κυλήσει σαν σε Greek chic διακοπές παραμένει δυνατή και αναλλοίωτη.

Στο τιμόνι της κουζίνας βρίσκεται ο έμπειρος σεφ Νίκος Σκλήρας, ο οποίος έχει καθιερώσει στο πέρασμα του χρόνου ένα μενού πολυσυλλεκτικής λογικής που μπορεί να ικανοποιήσει διαφορετικές διαθέσεις. Στα ορεκτικά, η φέτα σε παραδοσιακό φύλλο, μια γευστική προίκα από το μενού του πάλαι ποτέ αδελφού «Central», σε μια ωραία εκδοχή με σαρκώδη κρούστα, θυμαρίσιο μέλι και πιπεράτο τυρί, συγκατοικεί, για παράδειγμα, με πολλά και καλοφτιαγμένα ωμά, όπως το new style Wagyu beef τατάκι ή το ταρτάρ κιτρινόπτερου τόνου με αβοκάντο, αλλά και τα πολύ καλά βουτυράτα χτένια με fregola sarda και φινόκιο.

Η συνέχεια φέρνει ωραία ζυμαρικά όπως τα φρέσκα ραβιόλι με παρμεζάνα, ρικότα και σος από πεκορίνο με τρούφα ή ένα σωστό ριζότο με τα θαλασσινά του σχεδόν ζωντανά, να υπογραμμίζουν τις πολύ καλές πρώτες ύλες που μπαίνουν στο μαγαζί. Αυτό φαίνεται στο ιδιαιτέρως πλούσιο sushi section του «Island», με πολλές σπέσιαλ προτάσεις, φαίνεται όμως και στα κύρια πιάτα, από το ολόφρεσκο αλανιάρικο λαβράκι με την απολαυστικά τραγανή πέτσα μέχρι το εξαίσιο Wagyu με υφές τοπιναμπούρ που προτείνεται με συνοδεία ελαφριάς μπεαρνέζ.

«Island» σταθερά στο θρόνο του - εικόνα 1

Η μπάρα, με επικεφαλής τον Δημήτρη Καββαδά, προτείνει signature cocktails που δένουν τα ελληνικά αποστάγματα και αρώματα με τις μοριακές τεχνικές, ενώ ο γλυκός επίλογος γράφεται με πολύ καλά επιδόρπια σαν τη δροσερή κρέμα λεμονιού και το πανάλαφρο caramel pudding που δεν θέλεις να τελειώσει.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η cool αθηναϊκή πίτσα που παίζει ανάμεσα σε Νάπολη και Ρώμη

Ντελικάτη και τραγανή, συνδυάζοντας επιρροές, γράφει χιλιόμετρα στη ζυμαρένια γεύση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΕΩΡΓΙΑ ΑΝΔΡΩΝΗ
06/11/2025

Τα microbakeries της Αθήνας που φουρνίζουν και 'ποτίζουν'

Σάντουιτς, ζύμες, pastries αλλά και ποτά, πίτσες και μουσικές στους new age φούρνους της Αθήνας.

Το κοσμοπολίτικο fusion του αθηναϊκού κέντρου

Ο πολυβραβευμένος σεφ Παναγιώτης Γιακαλής μιξάρει Μεσόγειο και Ασία, στην πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση του 'Okio'.

Νέος Wine Director στο Makris Athens ο Γιάννης Καρακάσης MW

Ένα νέο κεφάλαιο στο food & wine fine dining εγκαινιάζει το βραβευμένο εστιατόριο.

Okio

Ένα κοσμοπολίτικο fusion Ελλάδας, Μεσογείου και Ιαπωνίας με την επιμέλεια του βραβευμένου Παναγιώτη Γιακαλή στην καρδιά της πόλης.

Μήπως αυτά είναι τα καλύτερα παϊδάκια της Αθήνας;

Είναι από αρνάκι γάλακτος που έρχεται εδώ από το Αγρίνιο ή τη Βόνιτσα, είναι τρυφερά κι εκφραστικά, κι έχουν σάρκα αέρινη και βαθιά κρεάτινη, χάρη στη σωστή ισορροπία ελαφρού dry aging, μαστόρικου σχαρίσματος και μετρημένου αρτύματος με αλατορίγανη και τίποτε άλλο.

Ο Γιάννης Μαρινόπουλος νέος Executive Chef στο 5άστερο Vathi Cove της Θάσου

Ο βραβευμένος σεφ αλλάζει έδρα αλλά συνεχίζει στα γνώριμα, δημιουργικά και νόστιμα, μονοπάτια, πάντοτε στο νησί του.