Comfort γεύσεις με εξωτικό κοσμοπολιτισμό στο «Coyoacan Playa»

Το μεξικάνικο hot-spot του Θησείου πιάνει ξαπλώστρα στο Varkiza Resort και παρουσιάζει τον καλοκαιρινό του εαυτό σε έναν χώρο με boho-cosmopolitan αισθητική, ανεβασμένα beats και πειραγμένες comfort γεύσεις.

Comfort γεύσεις με εξωτικό κοσμοπολιτισμό στο «Coyoacan Playa»

Τα υπόκωφα beats σε αγκαλιάζουν ήδη από την είσοδο της πλαζ Βάρκιζας, το beach-side σκηνικό ξεδιπλώνεται προτού καν φτάσεις στην πόρτα του, η επιβλητική φιγούρα της Φρίντα Κάλο στην υποδοχή, όμως, είναι αυτή που σε βεβαιώνει ότι βρίσκεσαι στο σωστό σημείο: Απαλή boho ατμόσφαιρα, γήινες λεπτομέρειες, παντοκρατορία του ξύλου και της άμμου και όμορφα σχοινένια πλεκτά κυριαρχούν στη διακόσμηση του Στράτου Χιωτέλη, ενώ δροσερό crowd, ανεβασμένα beats από το υψηλού επιπέδου ηχοσύστημα, αλλά και ένα διάχυτο party mood απλώνονται στους τρεις χώρους του μαγνητικού αυτού νέου venue: Δίπλα στο bar και μέσα στο εντυπωσιακό του booth, ο DJ δίνει ρυθμό στα CoyoSunset sessions που υποδέχονται το ηλιοβασίλεμα καθημερινά, μπροστά του πλούσια πλεκτά χαλιά δίνουν lounge αίσθηση στο stage, κι απέναντί του απλώνονται τα αφράτα sunbeds, με αποστάσεις άνεσης και ασφάλειας, αλλά και ο χώρος του εστιατορίου σε εποπτικό, υπερυψωμένο deck, με προνομιακή θέση για χάζι στη Σαρωνίδα.

Comfort γεύσεις με εξωτικό κοσμοπολιτισμό στο «Coyoacan Playa» - εικόνα 1

Φωλιασμένος στην αγκαλιά του Varkiza Resort, ο Σαρωνικός ενέπνευσε το σεφ Παναγιώτη Μουτσόπουλο να ανοίξει τους γευστικούς ορίζοντες του «Coyoacan», εμπλουτίζοντας τη μεξικάνικη βάση του με μεσογειακές αναφορές, αλλά και ιδιαίτερη έμφαση στη θάλασσα: από tostadas μέχρι αστακομακαρονάδα κι από king crab legs μέχρι χταπόδι με φάβα και αγιολί. Το μενού είναι προσανατολισμένο σε sharing λογική, με μπόλικα ορεκτικά και πιάτα μέσης, και ηγέτη, φυσικά, το γκουακαμόλε, που έρχεται αφράτο, με ορεκτικά βοτανικά αρώματα και ισορροπία.

Comfort γεύσεις με εξωτικό κοσμοπολιτισμό στο «Coyoacan Playa» - εικόνα 2

Με ζουμερό δάγκωμα και δροσερή ένταση από το μανταρίνι, το σεβίτσε με ψάρι ημέρας έρχεται στο τραπέζι κουβαλώντας μαζί του το καλοκαίρι ολόκληρο, ενώ το ραγού ουράς μοσχαριού με παπαρδέλες κρύβει στη στιβαρή μπουκιά του μια φινετσάτη comfort ζεστασιά. Προορισμένες για best seller, πάντως, είναι οι γαρίδες τεμπούρα, με την ανάλαφρη κι ορεκτική πανάδα τους να αποκαλύπτει την αφράτη σάρκα του θαλασσινού στην μπουκιά, σε ένα fun κι ανάλαφρο πιάτο κομμένο και ραμμένο όχι μόνο για τη σάλα του εστιατορίου (στην οποία την εμπειρία απογειώνει το αστεράτο σέρβις), αλλά και για την ξαπλώστρα, δυο βήματα πιο κει.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τι είναι το 'Son Athens' που έρχεται σύντομα στην Ηλιούπολη

Ένα ιστορικό μαγαζί φεύγει, ένα σημαντικό new entry καταφθάνει για μια από τις πιο ζωντανές γειτονιές των ΝΠ.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
10/09/2025

Izakaya Sundays στο 'Mayan'

Τα κυριακάτικα μεσημέρια στο εστιατόριο του Σταμάτη Τσίλια έχουν γεύση ιαπωνικής "ταβέρνας".

Groovy Mango, το ταϊλανδέζικο του Νέου Κόσμου έχει την προσοχή μας

Φρέσκο και εξωτικά ενδιαφέρον, φέρνει εδώ και λίγους μήνες thai αέρα στη δραστήρια το τελευταίο διάστημα γειτονιά.

Το 'Cash' στην εποχή του Θάνου Στασινού

Aνανεωμένη αυλή και νέο γευστικό αφήγημα για το δημοφιλές bar restaurant των ΒΠ.

Το πρώτο Athens Asian Food Festival έρχεται στην Κυψέλη

Γεύσεις και εμπειρίες από Ιαπωνία, Κίνα, Κορέα, Ταϊλάνδη και άλλα μέρη, μαζί με DJ sets καταφθάνουν τον Οκτώβριο στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης.

Στο high end bistro που δε 'συμπαθεί' τους ντόπιους, τρως μενού με €49

Το αιωρούμενο -όπως αυτοαποκαλείται- μπιστρό "Monsieur Claude" σε (προ)καλεί να πετάξεις πάνω από υψηλές επιδόσεις γαστριμαργικής ευφυΐας, με πιλότο έναν τολμηρό μισελενάτο σεφ.

Piraeus Taste Festival: Ο Πειραιάς γιορτάζει τη γαστρονομία

Το 4ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ του Δήμου Πειραιά καταφθάνει στα τέλη Σεπτεμβρίου.