Comfort γεύσεις με εξωτικό κοσμοπολιτισμό στο «Coyoacan Playa»

Το μεξικάνικο hot-spot του Θησείου πιάνει ξαπλώστρα στο Varkiza Resort και παρουσιάζει τον καλοκαιρινό του εαυτό σε έναν χώρο με boho-cosmopolitan αισθητική, ανεβασμένα beats και πειραγμένες comfort γεύσεις.

Comfort γεύσεις με εξωτικό κοσμοπολιτισμό στο «Coyoacan Playa»

Τα υπόκωφα beats σε αγκαλιάζουν ήδη από την είσοδο της πλαζ Βάρκιζας, το beach-side σκηνικό ξεδιπλώνεται προτού καν φτάσεις στην πόρτα του, η επιβλητική φιγούρα της Φρίντα Κάλο στην υποδοχή, όμως, είναι αυτή που σε βεβαιώνει ότι βρίσκεσαι στο σωστό σημείο: Απαλή boho ατμόσφαιρα, γήινες λεπτομέρειες, παντοκρατορία του ξύλου και της άμμου και όμορφα σχοινένια πλεκτά κυριαρχούν στη διακόσμηση του Στράτου Χιωτέλη, ενώ δροσερό crowd, ανεβασμένα beats από το υψηλού επιπέδου ηχοσύστημα, αλλά και ένα διάχυτο party mood απλώνονται στους τρεις χώρους του μαγνητικού αυτού νέου venue: Δίπλα στο bar και μέσα στο εντυπωσιακό του booth, ο DJ δίνει ρυθμό στα CoyoSunset sessions που υποδέχονται το ηλιοβασίλεμα καθημερινά, μπροστά του πλούσια πλεκτά χαλιά δίνουν lounge αίσθηση στο stage, κι απέναντί του απλώνονται τα αφράτα sunbeds, με αποστάσεις άνεσης και ασφάλειας, αλλά και ο χώρος του εστιατορίου σε εποπτικό, υπερυψωμένο deck, με προνομιακή θέση για χάζι στη Σαρωνίδα.

Comfort γεύσεις με εξωτικό κοσμοπολιτισμό στο «Coyoacan Playa» - εικόνα 1

Φωλιασμένος στην αγκαλιά του Varkiza Resort, ο Σαρωνικός ενέπνευσε το σεφ Παναγιώτη Μουτσόπουλο να ανοίξει τους γευστικούς ορίζοντες του «Coyoacan», εμπλουτίζοντας τη μεξικάνικη βάση του με μεσογειακές αναφορές, αλλά και ιδιαίτερη έμφαση στη θάλασσα: από tostadas μέχρι αστακομακαρονάδα κι από king crab legs μέχρι χταπόδι με φάβα και αγιολί. Το μενού είναι προσανατολισμένο σε sharing λογική, με μπόλικα ορεκτικά και πιάτα μέσης, και ηγέτη, φυσικά, το γκουακαμόλε, που έρχεται αφράτο, με ορεκτικά βοτανικά αρώματα και ισορροπία.

Comfort γεύσεις με εξωτικό κοσμοπολιτισμό στο «Coyoacan Playa» - εικόνα 2

Με ζουμερό δάγκωμα και δροσερή ένταση από το μανταρίνι, το σεβίτσε με ψάρι ημέρας έρχεται στο τραπέζι κουβαλώντας μαζί του το καλοκαίρι ολόκληρο, ενώ το ραγού ουράς μοσχαριού με παπαρδέλες κρύβει στη στιβαρή μπουκιά του μια φινετσάτη comfort ζεστασιά. Προορισμένες για best seller, πάντως, είναι οι γαρίδες τεμπούρα, με την ανάλαφρη κι ορεκτική πανάδα τους να αποκαλύπτει την αφράτη σάρκα του θαλασσινού στην μπουκιά, σε ένα fun κι ανάλαφρο πιάτο κομμένο και ραμμένο όχι μόνο για τη σάλα του εστιατορίου (στην οποία την εμπειρία απογειώνει το αστεράτο σέρβις), αλλά και για την ξαπλώστρα, δυο βήματα πιο κει.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το 'Αναψυκτήριο' φέρνει διαφορετική γεύση στη Γλυφάδα

Το νέο εστιατόριο των ΝΠ έχει νοσταλγική εσάνς, πανέμορφο χώρο και πιάτα γεμάτα οικεία νοστιμιά.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
22/12/2025

Rick's

Το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της Κηφισιάς αντλεί έμπνευση από τα νεοϋορκέζικα steakhouses και τα μπολιάζει με πληθωρικές εκδοχές κλασικών της γαλλικής μπιστρό παράδοσης, σε ένα καλοφαγικό μιξ που γοητεύει με την θέρμη και την ατμόσφαιρά του.

Η ορδή των micro-bakeries …και το τέλος της μπαγκέτας;

Νεο-αρτοποιοί γεμίζουν τα ράφια με ζυμάρια μακράς ωρίμανσης και οργανικά αλεύρια, αφήνοντας τη μπαγκέτα εκτός παιχνιδιού, οι νέοι δεν αγοράζουν ψωμί καθημερινά, και το προκάτ sliced bread κερδίζει έδαφος.

Το Πιάτο της Εβδομάδας: Χταπόδι alla Luciana στο Mercato

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.

Η Ιρλανδία του σεφ Angelo Vagiotis

Ο μεγαλωμένος στη Λιβαδειά αλλά ξενιτεμένος στην Ιρλανδία σεφ του "The Pullman Restaurant", που στεγάζεται σε δύο βαγόνια του Orient Express στο "Glenlo Abbey Hotel & Estate" του Galway, μας ξεναγεί στη θετή πατρίδα του.

La Pasteria & Make-A-Wish: Η ιταλική γεύση συναντά τη δύναμη της ευχής

Μια από τις πιο δημοφιλείς αλυσίδες ιταλικής κουζίνας στην Ελλάδα συνεχίζει τη συνεργασία της με το Make-A-Wish (Κάνε Μια Ευχή Ελλάδος) συνδυάζοντας την απόλαυση μιας απλής εξόδου για φαγητό με την προσφορά.

"Ydoron": τι γεύση έχει το μοναδικό steak house ψαριού της Αθήνας;

Μια διαφορετική πρόταση κάνει ο ταλαντούχος σεφ Νίκος Αποστολάκης, στεγάζοντας την κουλτούρα της ωρίμανσης των ψαριών σε ένα ατμοσφαιρικό οίκημα επί της Ερμού στο Μοναστηράκι.