Καλοκαιρινό pop up από τον «Βασίλαινα»

Το ιστορικό εστιατόριο της Αθήνας βγάζει τραπεζάκια έξω, μεταμορφώνοντας την πλατεία Μαδρίτης σε κατάφυτη καλοκαιρινή αυλή, με παρεΐστικη λογική και αναβιωμένα classics από τα 100 χρόνια γαστρονομικής παρουσίας του.

Καλοκαιρινό pop up από τον «Βασίλαινα»

Βόλτα στο πάρκο μας βγάζει ο «Βασίλαινας» με το «Vasilainas Parkside», το καλοκαιρινό project με το οποίο γιορτάζει όχι μόνο τα 100 χρόνια του στην γαστρονομική σκηνή της Αθήνας, αλλά και την αγάπη της πόλης για τα πάρκα και τις πλατείες της. Έτσι, στολίζει την πλατεία Μαδρίτης με φωτεινές γιρλάντες, φουντωτές γλάστρες και βότσαλο στο δάπεδο, για να σκορπίσει ατμόσφαιρα παλιάς Αθήνας και να μας καλέσει να ζήσουμε εμπειρία αγνής καλοκαιρινής αίσθησης σε uptown μοντέρνο μείγμα ξεκινώντας λίγο πριν τη δύση του ήλιο με δροσιστικά aperitivo, συνοδεία χορταστικών tapas, και παραμένοντας ανοιχτό μέχρι τα μεσάνυχτα.

Πίσω από έναν φυσικό πράσινο «τοίχο», προστατευμένοι από τον θόρυβο της πόλης και συνοδεία κορυφαίων κρασιών των ελληνικών αμπελώνων, θα δοκιμάσουμε πολλές διαφορετικές εκδοχές δημιουργικής θαλασσινής παλέτας με πιάτα φτιαγμένα «για τη μέση» και σχεδιασμένα για μοίρασμα, αλλά και ένα εμπνευσμένο summer retouch σε κλασικές γεύσεις, με την υπογραφή του chef Μανώλη Γαρνέλη. Μπακαλιάροι, λαβράκια, γαρίδες, καλαμάρια και χταπόδια μπλέκονται στο μενού με ορεκτικές προτάσεις θαλασσινής ωμοφαγίας, ενώ ταλιάτες Black Angus, αφράτα σουτζουκάκια, και το σήμα-κατατεθέν αυγό με τρούφα, απάκι και πατάτα Νάξου, συμπληρώνουν το γευστικό παλμαρέ.

Περισσότερες πληροφορίες

Βασίλαινας

Βρασίδα 13, Ιλίσια
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το 'Αναψυκτήριο' φέρνει διαφορετική γεύση στη Γλυφάδα

Το νέο εστιατόριο των ΝΠ έχει νοσταλγική εσάνς, πανέμορφο χώρο και πιάτα γεμάτα οικεία νοστιμιά.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
22/12/2025

Rick's

Το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της Κηφισιάς αντλεί έμπνευση από τα νεοϋορκέζικα steakhouses και τα μπολιάζει με πληθωρικές εκδοχές κλασικών της γαλλικής μπιστρό παράδοσης, σε ένα καλοφαγικό μιξ που γοητεύει με την θέρμη και την ατμόσφαιρά του.

Η ορδή των micro-bakeries …και το τέλος της μπαγκέτας;

Νεο-αρτοποιοί γεμίζουν τα ράφια με ζυμάρια μακράς ωρίμανσης και οργανικά αλεύρια, αφήνοντας τη μπαγκέτα εκτός παιχνιδιού, οι νέοι δεν αγοράζουν ψωμί καθημερινά, και το προκάτ sliced bread κερδίζει έδαφος.

Το Πιάτο της Εβδομάδας: Χταπόδι alla Luciana στο Mercato

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.

Η Ιρλανδία του σεφ Angelo Vagiotis

Ο μεγαλωμένος στη Λιβαδειά αλλά ξενιτεμένος στην Ιρλανδία σεφ του "The Pullman Restaurant", που στεγάζεται σε δύο βαγόνια του Orient Express στο "Glenlo Abbey Hotel & Estate" του Galway, μας ξεναγεί στη θετή πατρίδα του.

La Pasteria & Make-A-Wish: Η ιταλική γεύση συναντά τη δύναμη της ευχής

Μια από τις πιο δημοφιλείς αλυσίδες ιταλικής κουζίνας στην Ελλάδα συνεχίζει τη συνεργασία της με το Make-A-Wish (Κάνε Μια Ευχή Ελλάδος) συνδυάζοντας την απόλαυση μιας απλής εξόδου για φαγητό με την προσφορά.

"Ydoron": τι γεύση έχει το μοναδικό steak house ψαριού της Αθήνας;

Μια διαφορετική πρόταση κάνει ο ταλαντούχος σεφ Νίκος Αποστολάκης, στεγάζοντας την κουλτούρα της ωρίμανσης των ψαριών σε ένα ατμοσφαιρικό οίκημα επί της Ερμού στο Μοναστηράκι.