«Royal Monkey»: Γευστικό mix ‘n’ match διά χειρός Λιόκα

Αλλαγή σκυτάλης στην κουζίνα του όμορφου bar resto της Κηφισιάς. Τις γευστικές περιπέτειες του «βασιλιά πιθήκου» αφηγείται πλέον με fusion διαθέσεις ο πολύ καλός σεφ Γιάννης Λιόκας.

«Royal Monkey»: Γευστικό mix ‘n’ match διά χειρός Λιόκα

Μοιάζει να κουβαλά λίγη από την urban αύρα του κέντρου το πολύ όμορφο «Royal Monkey» που άνοιξε τον περασμένο Δεκέμβριο στην Κηφισιά. Ο χώρος αναπνέει σε στιλάτο colonial ύφος και σου επιτρέπει να καθίσεις ανάλογα με τη διάθεσή σου είτε στην μπροστινή αυλή που έχει πιο lounge χαρακτήρα είτε στο πιο εστιατορικό πίσω κομμάτι, που αυτή την εποχή είναι βέβαια εντελώς open air. Ανάμεσά τους η μακρόστενη μπάρα λειτουργεί σαν συνδετικός κρίκος και υποστηρίζει πλήρως τον bar-restaurant χαρακτήρα του μαγαζιού, με signature προτάσεις από τον ταλαντούχο bartender Αναστάσιο Τσάμη. Στα της γεύσης, τώρα, τα πράγματα μόλις άλλαξαν, καθώς στο τιμόνι βρίσκεται πλέον ο πολύ καλός σεφ Γιάννης Λιόκας, ο οποίος παρουσιάζει εδώ ένα διαφορετικό πρόσωπο σε σχέση με αυτό που μας είχε συνηθίσει μέχρι τώρα.

Και το κάνει με ιδιαίτερη όρεξη, δημιουργώντας ένα θαυμάσιο ρεπερτόριο μοντέρνων γεύσεων, πολύ ταιριαστό στο αρχικό concept του μαγαζιού που ακολουθεί τον «βασιλιά πίθηκο» κατά την περιπλάνησή του στα μήκη και τα πλάτη του κόσμου. Πείτε το κι ένα mix ‘n’ match μικρών και μεγαλύτερων πιάτων, με τονισμένο το ασιατικό στοιχείο, που προορίζονται κατά κύριο λόγο για τη μέση του τραπεζιού ή και για να συνοδεύουν κάποια από αυτά τα κοκτέιλ στην μπάρα. Δοκιμάσαμε αρκετά πιάτα, και όλα είχαν ως κοινό παρονομαστή μια νοστιμιά πολύ εκφραστική που δεν φοβάται καθόλου τις εντάσεις.

«Royal Monkey»: Γευστικό mix ‘n’ match διά χειρός Λιόκα - εικόνα 1

Το πολύ ενδιαφέρον ταρτάρ μοσχαριού με ατόφια γεύση κρέατος και τραγανά χειροποίητα τσιπς για μια επιπλέον υφή, τα πεντανόστιμα γιαπωνέζικα σουβλάκια yakitori με τρυφερό κοτόπουλο και ωραία καπνιστή αίσθηση και τα fish & chips μπακαλιάρου με το στεγνό και χρυσό τηγάνι φτιάχνουν δυνατή τριπλέτα για την αρχή. Η σαλάτα με μαρούλι που ψήνεται στη σχάρα και στολίζεται με κυβάκια καπνιστού μπέικον, πίκλες μουστάρδας και βινεγκρέτ αντσούγιας είναι μια πανέξυπνη ασιατική εκδοχή της Caesar’s και βγάζει νοστιμιά που αξίζει να χαρείτε, ενώ τα αφράτα αν και αρκετά ψωμένια bao buns προτείνονται με διάφορες γεμίσεις – ιδιαιτέρως δυνατή αυτή με αρνί μαριναρισμένο σε μίσο και πίκλα αγγουριού.

Στα κυρίως, το πολύ καλό μοσχαρίσιο brisket έρχεται συνοδεία βουτύρου αρωματισμένου με yuzu και παίζει ωραία μπάλα με το ζουμερό steak από Iberico, που σερβίρεται σε στιλ ταλιάτας, ενώ δεν λείπει και το έξυπνο κλείσιμο του ματιού προς το fast food με τραγανές μπουκιές κοτόπουλου που μαρινάρονται σε κεφίρ και σερβίρονται με καυτερή κορεάτικη σος.

«Royal Monkey»: Γευστικό mix ‘n’ match διά χειρός Λιόκα - εικόνα 2

Τη γλυκιά λήξη σφύριξε στην περίπτωσή μας ένα πολύ γευστικό μιλφέιγ με δύο ειδών σοκολάτες και θρυμματισμένα φύλλα σφολιάτας, ύστερα από πολλές επαναλήψεις του κοκτέιλ «Νο 2», που κέρδισε τις εντυπώσεις (και πολλά posts στα social) χάρη στον tiki χαρακτήρα του αλλά και το σερβίρισμα σε φαντεζί ποτήρι-φοίνικα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η ορδή των micro-bakeries …και το τέλος της μπαγκέτας;

Νεο-αρτοποιοί γεμίζουν τα ράφια με ζυμάρια μακράς ωρίμανσης και οργανικά αλεύρια, αφήνοντας τη μπαγκέτα εκτός παιχνιδιού, οι νέοι δεν αγοράζουν ψωμί καθημερινά, και το προκάτ sliced bread κερδίζει έδαφος.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
22/12/2025

Το Πιάτο της Εβδομάδας: Χταπόδι alla Luciana στο Mercato

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.

Η Ιρλανδία του σεφ Angelo Vagiotis

Ο μεγαλωμένος στη Λιβαδειά αλλά ξενιτεμένος στην Ιρλανδία σεφ του "The Pullman Restaurant", που στεγάζεται σε δύο βαγόνια του Orient Express στο "Glenlo Abbey Hotel & Estate" του Galway, μας ξεναγεί στη θετή πατρίδα του.

La Pasteria & Make-A-Wish: Η ιταλική γεύση συναντά τη δύναμη της ευχής

Μια από τις πιο δημοφιλείς αλυσίδες ιταλικής κουζίνας στην Ελλάδα συνεχίζει τη συνεργασία της με το Make-A-Wish (Κάνε Μια Ευχή Ελλάδος) συνδυάζοντας την απόλαυση μιας απλής εξόδου για φαγητό με την προσφορά.

"Ydoron": τι γεύση έχει το μοναδικό steak house ψαριού της Αθήνας;

Μια διαφορετική πρόταση κάνει ο ταλαντούχος σεφ Νίκος Αποστολάκης, στεγάζοντας την κουλτούρα της ωρίμανσης των ψαριών σε ένα ατμοσφαιρικό οίκημα επί της Ερμού στο Μοναστηράκι.

Εορταστικά μενού, απογευματινό τσάι και βραδιές όπερας με την υπογραφή της Μεγάλης Βρεταννίας

Με μια παλέτα εμπειριών που συνδυάζουν υψηλή γαστρονομία, μουσική και διαχρονική πολυτέλεια, η Μεγάλη Βρεταννία μετατρέπει τις γιορτές σε μια εμπειρία που μένει αξέχαστη.

Λαμπερές γιορτές στο εστιατόριο "Colonial"

Ο πιο λαμπερός μήνας της χρονιάς μάς οδηγεί προς τα νότια, για να γιορτάσουμε μοναδικά τις φωτεινές μέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς στον στολισμένο χώρο του εστιατορίου στο Golf Γλυφάδας.