«Royal Monkey»: Γευστικό mix ‘n’ match διά χειρός Λιόκα

Αλλαγή σκυτάλης στην κουζίνα του όμορφου bar resto της Κηφισιάς. Τις γευστικές περιπέτειες του «βασιλιά πιθήκου» αφηγείται πλέον με fusion διαθέσεις ο πολύ καλός σεφ Γιάννης Λιόκας.

«Royal Monkey»: Γευστικό mix ‘n’ match διά χειρός Λιόκα

Μοιάζει να κουβαλά λίγη από την urban αύρα του κέντρου το πολύ όμορφο «Royal Monkey» που άνοιξε τον περασμένο Δεκέμβριο στην Κηφισιά. Ο χώρος αναπνέει σε στιλάτο colonial ύφος και σου επιτρέπει να καθίσεις ανάλογα με τη διάθεσή σου είτε στην μπροστινή αυλή που έχει πιο lounge χαρακτήρα είτε στο πιο εστιατορικό πίσω κομμάτι, που αυτή την εποχή είναι βέβαια εντελώς open air. Ανάμεσά τους η μακρόστενη μπάρα λειτουργεί σαν συνδετικός κρίκος και υποστηρίζει πλήρως τον bar-restaurant χαρακτήρα του μαγαζιού, με signature προτάσεις από τον ταλαντούχο bartender Αναστάσιο Τσάμη. Στα της γεύσης, τώρα, τα πράγματα μόλις άλλαξαν, καθώς στο τιμόνι βρίσκεται πλέον ο πολύ καλός σεφ Γιάννης Λιόκας, ο οποίος παρουσιάζει εδώ ένα διαφορετικό πρόσωπο σε σχέση με αυτό που μας είχε συνηθίσει μέχρι τώρα.

Και το κάνει με ιδιαίτερη όρεξη, δημιουργώντας ένα θαυμάσιο ρεπερτόριο μοντέρνων γεύσεων, πολύ ταιριαστό στο αρχικό concept του μαγαζιού που ακολουθεί τον «βασιλιά πίθηκο» κατά την περιπλάνησή του στα μήκη και τα πλάτη του κόσμου. Πείτε το κι ένα mix ‘n’ match μικρών και μεγαλύτερων πιάτων, με τονισμένο το ασιατικό στοιχείο, που προορίζονται κατά κύριο λόγο για τη μέση του τραπεζιού ή και για να συνοδεύουν κάποια από αυτά τα κοκτέιλ στην μπάρα. Δοκιμάσαμε αρκετά πιάτα, και όλα είχαν ως κοινό παρονομαστή μια νοστιμιά πολύ εκφραστική που δεν φοβάται καθόλου τις εντάσεις.

«Royal Monkey»: Γευστικό mix ‘n’ match διά χειρός Λιόκα - εικόνα 1

Το πολύ ενδιαφέρον ταρτάρ μοσχαριού με ατόφια γεύση κρέατος και τραγανά χειροποίητα τσιπς για μια επιπλέον υφή, τα πεντανόστιμα γιαπωνέζικα σουβλάκια yakitori με τρυφερό κοτόπουλο και ωραία καπνιστή αίσθηση και τα fish & chips μπακαλιάρου με το στεγνό και χρυσό τηγάνι φτιάχνουν δυνατή τριπλέτα για την αρχή. Η σαλάτα με μαρούλι που ψήνεται στη σχάρα και στολίζεται με κυβάκια καπνιστού μπέικον, πίκλες μουστάρδας και βινεγκρέτ αντσούγιας είναι μια πανέξυπνη ασιατική εκδοχή της Caesar’s και βγάζει νοστιμιά που αξίζει να χαρείτε, ενώ τα αφράτα αν και αρκετά ψωμένια bao buns προτείνονται με διάφορες γεμίσεις – ιδιαιτέρως δυνατή αυτή με αρνί μαριναρισμένο σε μίσο και πίκλα αγγουριού.

Στα κυρίως, το πολύ καλό μοσχαρίσιο brisket έρχεται συνοδεία βουτύρου αρωματισμένου με yuzu και παίζει ωραία μπάλα με το ζουμερό steak από Iberico, που σερβίρεται σε στιλ ταλιάτας, ενώ δεν λείπει και το έξυπνο κλείσιμο του ματιού προς το fast food με τραγανές μπουκιές κοτόπουλου που μαρινάρονται σε κεφίρ και σερβίρονται με καυτερή κορεάτικη σος.

«Royal Monkey»: Γευστικό mix ‘n’ match διά χειρός Λιόκα - εικόνα 2

Τη γλυκιά λήξη σφύριξε στην περίπτωσή μας ένα πολύ γευστικό μιλφέιγ με δύο ειδών σοκολάτες και θρυμματισμένα φύλλα σφολιάτας, ύστερα από πολλές επαναλήψεις του κοκτέιλ «Νο 2», που κέρδισε τις εντυπώσεις (και πολλά posts στα social) χάρη στον tiki χαρακτήρα του αλλά και το σερβίρισμα σε φαντεζί ποτήρι-φοίνικα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Στο Κουκάκι, για την ελληνική κουζίνα μιας άλλης εποχής

Με νοσταλγική διάθεση και σε ένα θεατρικό σκηνικό, δοκιμάζεις πιάτα με μνήμη και οικειότητα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΟΔΥΣΣΕΑς ΤΣΑΚΟς
24/11/2025

Το Simul γίνεται 10 ετών και ετοιμάζεται να το γιορτάσει

Το εστιατόριο του Νίκου Θωμά σβήνει δέκα κεράκια στην τούρτα της ζωής του και μεριμνά για γεύση και πάρτι, με δυο ξεχωριστά events, στις 2 και 9 Δεκεμβρίου.

Το εστιατόριο-ναυαρχίδα των ελληνικών θαλασσών εξακολουθεί να πλέει στα γαλήνια πελάγη της νοστιμιάς

Και ξεχωρίζει, για όλους τους σωστούς λόγους, πάντοτε με έναν ικανότατο καπετάνιο στο πηδάλιο της κουζίνας του.

Τι γεύση μας αφήνει η 'Ντίβα' του Κολωνακίου

Το σέξι και ατμοσφαιρικό μπιστρό της Πατριάρχου Ιωακείμ φέρει τη μαγειρική σφραγίδα του σεφ Δημήτρη Κατσάνου και σερβίρει νόστιμα ποτά της Bar Etiquette.

Προσκύνημα στο 'Sushimou', τον omakase ναό της Σκούφου

Στο sui generis εστιατόριο του Αντώνη Δρακουλαράκου, τα ψάρια εξακολουθούν να τραγουδούν, σε δείπνα ευστρόφως λιτά, οριακά τελετουργικά και βαθιά συγκινητικά.

"Libertine Drinkery": Ένα αυθεντικό urban στέκι

Στην καρδιά της Νέας Φιλαδέλφειας βρίσκεται ένα στέκι με καλό φαγητό, προσεγμένα cocktails και μια ατμόσφαιρα που κάνει τις καθημερινές να μοιάζουν λίγο καλύτερες.

Θωμάς Μάτσας και Αριστοτέλης Ζέρβας μαγειρεύουν για τον ένα χρόνο της 'Strigglaς'

Ο Θωμάς Μάτσας προσκαλεί στο Μαρούσι και την κουζίνα του τον σεφ Αριστοτέλη Ζέρβα, για μια δημιουργική βραδιά, με ένα 4 hands dinner και αρκετές εκπλήξεις.