«Royal Monkey»: Γευστικό mix ‘n’ match διά χειρός Λιόκα

Αλλαγή σκυτάλης στην κουζίνα του όμορφου bar resto της Κηφισιάς. Τις γευστικές περιπέτειες του «βασιλιά πιθήκου» αφηγείται πλέον με fusion διαθέσεις ο πολύ καλός σεφ Γιάννης Λιόκας.

«Royal Monkey»: Γευστικό mix ‘n’ match διά χειρός Λιόκα

Μοιάζει να κουβαλά λίγη από την urban αύρα του κέντρου το πολύ όμορφο «Royal Monkey» που άνοιξε τον περασμένο Δεκέμβριο στην Κηφισιά. Ο χώρος αναπνέει σε στιλάτο colonial ύφος και σου επιτρέπει να καθίσεις ανάλογα με τη διάθεσή σου είτε στην μπροστινή αυλή που έχει πιο lounge χαρακτήρα είτε στο πιο εστιατορικό πίσω κομμάτι, που αυτή την εποχή είναι βέβαια εντελώς open air. Ανάμεσά τους η μακρόστενη μπάρα λειτουργεί σαν συνδετικός κρίκος και υποστηρίζει πλήρως τον bar-restaurant χαρακτήρα του μαγαζιού, με signature προτάσεις από τον ταλαντούχο bartender Αναστάσιο Τσάμη. Στα της γεύσης, τώρα, τα πράγματα μόλις άλλαξαν, καθώς στο τιμόνι βρίσκεται πλέον ο πολύ καλός σεφ Γιάννης Λιόκας, ο οποίος παρουσιάζει εδώ ένα διαφορετικό πρόσωπο σε σχέση με αυτό που μας είχε συνηθίσει μέχρι τώρα.

Και το κάνει με ιδιαίτερη όρεξη, δημιουργώντας ένα θαυμάσιο ρεπερτόριο μοντέρνων γεύσεων, πολύ ταιριαστό στο αρχικό concept του μαγαζιού που ακολουθεί τον «βασιλιά πίθηκο» κατά την περιπλάνησή του στα μήκη και τα πλάτη του κόσμου. Πείτε το κι ένα mix ‘n’ match μικρών και μεγαλύτερων πιάτων, με τονισμένο το ασιατικό στοιχείο, που προορίζονται κατά κύριο λόγο για τη μέση του τραπεζιού ή και για να συνοδεύουν κάποια από αυτά τα κοκτέιλ στην μπάρα. Δοκιμάσαμε αρκετά πιάτα, και όλα είχαν ως κοινό παρονομαστή μια νοστιμιά πολύ εκφραστική που δεν φοβάται καθόλου τις εντάσεις.

«Royal Monkey»: Γευστικό mix ‘n’ match διά χειρός Λιόκα - εικόνα 1

Το πολύ ενδιαφέρον ταρτάρ μοσχαριού με ατόφια γεύση κρέατος και τραγανά χειροποίητα τσιπς για μια επιπλέον υφή, τα πεντανόστιμα γιαπωνέζικα σουβλάκια yakitori με τρυφερό κοτόπουλο και ωραία καπνιστή αίσθηση και τα fish & chips μπακαλιάρου με το στεγνό και χρυσό τηγάνι φτιάχνουν δυνατή τριπλέτα για την αρχή. Η σαλάτα με μαρούλι που ψήνεται στη σχάρα και στολίζεται με κυβάκια καπνιστού μπέικον, πίκλες μουστάρδας και βινεγκρέτ αντσούγιας είναι μια πανέξυπνη ασιατική εκδοχή της Caesar’s και βγάζει νοστιμιά που αξίζει να χαρείτε, ενώ τα αφράτα αν και αρκετά ψωμένια bao buns προτείνονται με διάφορες γεμίσεις – ιδιαιτέρως δυνατή αυτή με αρνί μαριναρισμένο σε μίσο και πίκλα αγγουριού.

Στα κυρίως, το πολύ καλό μοσχαρίσιο brisket έρχεται συνοδεία βουτύρου αρωματισμένου με yuzu και παίζει ωραία μπάλα με το ζουμερό steak από Iberico, που σερβίρεται σε στιλ ταλιάτας, ενώ δεν λείπει και το έξυπνο κλείσιμο του ματιού προς το fast food με τραγανές μπουκιές κοτόπουλου που μαρινάρονται σε κεφίρ και σερβίρονται με καυτερή κορεάτικη σος.

«Royal Monkey»: Γευστικό mix ‘n’ match διά χειρός Λιόκα - εικόνα 2

Τη γλυκιά λήξη σφύριξε στην περίπτωσή μας ένα πολύ γευστικό μιλφέιγ με δύο ειδών σοκολάτες και θρυμματισμένα φύλλα σφολιάτας, ύστερα από πολλές επαναλήψεις του κοκτέιλ «Νο 2», που κέρδισε τις εντυπώσεις (και πολλά posts στα social) χάρη στον tiki χαρακτήρα του αλλά και το σερβίρισμα σε φαντεζί ποτήρι-φοίνικα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

"Βεργιώτικο"

Μυσταγωγική κρεατοφαγία στη σπηλιά

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
08/12/2025

Το πιάτο της εβδομάδας: Σολομός με στρατσιατέλα στο Matsuhisa Athens

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.

Νέος σεφ στα εστιατόρια 'Barbarossa' ο Αθανάσιος Κακαράς

Αλλαγή καπετάνιου στο πηδάλιο της γευστικής διεργασίας για τα δημοφιλή εστιατόρια Πάρου και Αθήνας.

Στον Χολαργό, για ένα εστιατόριο που τιμά την πεμπτουσία του ελληνικού τραπεζιού

Στο επίκεντρο της γευστικής διεργασίας εδώ ο μεζές, με εκλεκτές πρώτες ύλες του, που προέρχονται από μικρούς παραγωγούς από κάθε γωνιά της χώρας.

Το κομψό brunch του InterContinental Athens επαναναπροσδιορίζει το στυλ

Πρόσφατα ανανεωμένο, το "Artlounge" στο λόμπι του ξενοδοχείου υποδέχεται τους επισκέπτες σε έναν χώρο όπου η σύγχρονη αισθητική συναντά την υψηλή φιλοξενία, δημιουργώντας το απόλυτο περιβάλλον για να ξεκινήσει η μέρα με γεύση και στιλ.

Nonnas Athens

Ο γνωστός και από την τηλεόραση σεφ Ηλίας Κιαζόλι κάνει το πρώτο επιχειρηματικό του βήμα σε κεντρικότατο σημείο της Πλάκας, όμως οι "Nonnas" του χρειάζονται σαφέστερη ταυτότητα και λίγη παραπάνω χάρη, για να εξασφαλίσουν το στίγμα τους στην περιοχή.