Μια αυλή που μοσχοβολά «Dirty Ginger» στο Χαλάνδρι

Με ανανεωμένη διάθεση και καινούργιες γεύσεις υποδέχεται το καλοκαίρι το «Dirty Ginger» στην «κρυμμένη» open air αυλή του.

Μια αυλή που μοσχοβολά «Dirty Ginger» στο Χαλάνδρι

Ο Νίκος Μαούνης ξέρει να δημιουργεί μαγαζιά με χαρακτήρα και προσωπικότητα και το «Dirty Ginger» στο Χαλάνδρι δεν αποτελεί εξαίρεση. Ο χώρος επί της Ανδρέα Παπανδρέου που επέλεξε μαζί με την Έφη Γιαλούση για το comeback του τόσο αγαπημένου στεκιού θυμίζει το σπίτι ενός μπον βιβέρ ταξιδιώτη και καταφέρνει μεμιάς να σε κάνει κομμάτι του. Παλιές δερμάτινες βαλίτσες γεμάτες βιβλία, ρετρό ραδιόφωνα αραδιασμένα το ένα πάνω στο άλλο, τραπέζια σε στρογγυλές λότζες από τη μία μεριά, εντυπωσιακή μπάρα σε βαθύ μπλε χρώμα από την άλλη, και στα μεγάλα ατού η πολύ ατμοσφαιρική open air αυλή που μόλις άνοιξε διάπλατα για το πρώτο καλοκαίρι του μαγαζιού στη νέα του έδρα. Εδώ, κάτω από τα πολύχρωμα λαμπιόνια, η ατμόσφαιρα αλλάζει και θυμίζει γλυκό καλοκαιράκι σε νησί.

Ο κατάλογος, που τυπώνεται ασφαλώς καθημερινά σε χαρτί μιας χρήσης, συμβαδίζει με τη signature χαλαρή διάθεση των «Ginger» και κάνει μια σειρά προτάσεις που θα ταιριάξουν και σε όσους θέλουν να φάνε κανονικά αλλά και σε όσους ψάχνουν ένα καλό συνοδευτικό για το ποτό τους που ξεφεύγει από την πεπατημένη. Ό,τι δοκίμασα ήταν καλοφτιαγμένο και νόστιμο. Η σαλάτα με τρίχρωμη κινόα και σος τζίντζερ έχει για παράδειγμα στο πλάι ωραίες «τελείες» από αβοκάντο που της δίνουν δροσιά, το σεβίτσε από λαβράκι έρχεται με καλοζυγισμένες εντάσεις από τσίλι, κόλιαντρο και φρούτα του πάθους, ενώ στα ζεστά ορεκτικά η φέτα τυλίγεται σε τραγανή κρούστα από πάνκο έχοντας για παρέα πολύ καλή χειροποίητη μαρμελάδα πιπεριάς και τα bao buns έρχονται με καλή και αφράτη ζύμη, γεμισμένα με πολύ νόστιμο μαδημένο χοιρινό και καπνιστό γιαούρτι.

Μια αυλή που μοσχοβολά «Dirty Ginger» στο Χαλάνδρι - εικόνα 1

Και σε αυτά να μείνετε μια χαρά θα είστε, αν όμως πεινάτε κομμάτι παραπάνω, θα βρείτε ακόμα 6-7 ριζότι και πάστα, αλλά και μια σειρά από προτάσεις σε κρεατικά καλής ποιότητας, σαν το τρυφερό ψαρονέφρι που αγκαλιάζεται από ελαφριά σάλτσα γκοργκοντζόλας. Όσο για τα γλυκά που επιμελείται ασφαλώς η Έφη, είναι σιγουράκια που αξίζει να απολαύσετε και μόνα τους, από τη διάσημη πάβλοβα της με φρέσκιες φράουλες μέχρι την κρέμα καραμελέ που ξυπνά αναμνήσεις από τα παλιά και γαρνίρεται με τραγανό μάνγκο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η cool αθηναϊκή πίτσα που παίζει ανάμεσα σε Νάπολη και Ρώμη

Ντελικάτη και τραγανή, συνδυάζοντας επιρροές, γράφει χιλιόμετρα στη ζυμαρένια γεύση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΕΩΡΓΙΑ ΑΝΔΡΩΝΗ
06/11/2025

Τα microbakeries της Αθήνας που φουρνίζουν και 'ποτίζουν'

Σάντουιτς, ζύμες, pastries αλλά και ποτά, πίτσες και μουσικές στους new age φούρνους της Αθήνας.

Το κοσμοπολίτικο fusion του αθηναϊκού κέντρου

Ο πολυβραβευμένος σεφ Παναγιώτης Γιακαλής μιξάρει Μεσόγειο και Ασία, στην πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση του 'Okio'.

Νέος Wine Director στο Makris Athens ο Γιάννης Καρακάσης MW

Ένα νέο κεφάλαιο στο food & wine fine dining εγκαινιάζει το βραβευμένο εστιατόριο.

Okio

Ένα κοσμοπολίτικο fusion Ελλάδας, Μεσογείου και Ιαπωνίας με την επιμέλεια του βραβευμένου Παναγιώτη Γιακαλή στην καρδιά της πόλης.

Μήπως αυτά είναι τα καλύτερα παϊδάκια της Αθήνας;

Είναι από αρνάκι γάλακτος που έρχεται εδώ από το Αγρίνιο ή τη Βόνιτσα, είναι τρυφερά κι εκφραστικά, κι έχουν σάρκα αέρινη και βαθιά κρεάτινη, χάρη στη σωστή ισορροπία ελαφρού dry aging, μαστόρικου σχαρίσματος και μετρημένου αρτύματος με αλατορίγανη και τίποτε άλλο.

Ο Γιάννης Μαρινόπουλος νέος Executive Chef στο 5άστερο Vathi Cove της Θάσου

Ο βραβευμένος σεφ αλλάζει έδρα αλλά συνεχίζει στα γνώριμα, δημιουργικά και νόστιμα, μονοπάτια, πάντοτε στο νησί του.