Ώρα και πάλι για «Zillers»

Το αγαπημένο roof garden της Μητροπόλεως επιστρέφει δριμύτερο με τέσσερα fixed menus διά χειρός Παύλου Κυριάκη.

Ώρα και πάλι για «Zillers»

Το αγαπημένο roof garden της Μητροπόλεως επιστρέφει δριμύτερο τη Δευτέρα 1/6, έτοιμο να μας χαρίσει ξανά πανοραμικές βίστες στην Ακρόπολη και μοντέρνα γευστικά ενσταντανέ. Η δράση ξεκινά όπως πάντα από το πρωί, όμως ειδικά για το βράδυ, ο βραβευμένος σεφ του εστιατορίου Παύλος Κυριάκης έχει δημιουργήσει τέσσερα fixed menus που ταιριάζουν σε κάθε διάθεση και φέρουν το προσωπικό του αποτύπωμα. Στο vegetarian menu (€ 40) υπάρχει για παράδειγμα μια πολύ ενδιαφέρουσα σούπα ντομάτας με παγωτό από burrata και τραγανή μπρουσκέτα με λιαστή ντομάτα, στο μενού της ανακάλυψης (€ 40) μας περιμένει, ανάμεσα σε άλλα, το υπέροχο ταρτάρ λαβράκι, μαριναρισμένο με ελαιόλαδο και μοσχολέμονο, σαγκουίνι και ροζ ραπανάκι, ενώ το ελληνικό μενού (€ 50) προτείνει για κυρίως αρνίσια σέλα ψητή και ελαφρώς καπνιστή με μυρωδικά τηγανητό γλυκάδι, κρέμα λευκής μελιτζάνας και παστέλι με μπαχαρικά dukkah.

Όσοι πάλι προτιμήσουν το μεγάλο μενού γευσιγνωσίας (€ 60) θα απολαύσουν, ανάμεσα σε άλλα, ραβιόλι αστακού με τραγανά καρότα και μπισκ αρωματισμένη με μοσχολέμονο όπως και το εξαιρετικό λαβράκι με λευκά σπαράγγια, αρακά, καλοκαιρινή τρούφα και αμύγδαλα. Και τα τέσσερα μενού ξεκινούν με μια επιλογή από χειροποίητα ψωμιά που παρασκευάζονται στην κουζίνα και κλείνουν με ξεχωριστά επιδόρπια, που έχουν πλέον την υπογραφή του ταλαντούχου pastry chef Γιώργου Πλατινού.

Περισσότερες πληροφορίες

Zillers (The)

(ξεν. «The Zillers») Μητροπόλεως 54, κέντρο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Για αμερικάνικα κρασιά στο Po'Boys

Βουτιά στον αμερικάνικο αμπελώνα, την Τετάρτη 19 Νοεμβρίου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
06/11/2025

Η cool αθηναϊκή πίτσα που παίζει ανάμεσα σε Νάπολη και Ρώμη

Ντελικάτη και τραγανή, συνδυάζοντας επιρροές, γράφει χιλιόμετρα στη ζυμαρένια γεύση.

Τα microbakeries της Αθήνας που φουρνίζουν και 'ποτίζουν'

Σάντουιτς, ζύμες, pastries αλλά και ποτά, πίτσες και μουσικές στους new age φούρνους της Αθήνας.

Το κοσμοπολίτικο fusion του αθηναϊκού κέντρου

Ο πολυβραβευμένος σεφ Παναγιώτης Γιακαλής μιξάρει Μεσόγειο και Ασία, στην πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση του 'Okio'.

Νέος Wine Director στο Makris Athens ο Γιάννης Καρακάσης MW

Ένα νέο κεφάλαιο στο food & wine fine dining εγκαινιάζει το βραβευμένο εστιατόριο.

Okio

Ένα κοσμοπολίτικο fusion Ελλάδας, Μεσογείου και Ιαπωνίας με την επιμέλεια του βραβευμένου Παναγιώτη Γιακαλή στην καρδιά της πόλης.

Μήπως αυτά είναι τα καλύτερα παϊδάκια της Αθήνας;

Είναι από αρνάκι γάλακτος που έρχεται εδώ από το Αγρίνιο ή τη Βόνιτσα, είναι τρυφερά κι εκφραστικά, κι έχουν σάρκα αέρινη και βαθιά κρεάτινη, χάρη στη σωστή ισορροπία ελαφρού dry aging, μαστόρικου σχαρίσματος και μετρημένου αρτύματος με αλατορίγανη και τίποτε άλλο.