Μαγειρεύουμε enchiladas με κοτόπουλο αλά «Dos Hermanos»

Το αγαπημένο εστιατόριο της Κηφισιάς μοιράζεται μαζί μας μια από τις signature συνταγές του για σπιτική μαγειρική σε βέρο μεξικάνικο τέμπο.

Μαγειρεύουμε enchiladas με κοτόπουλο αλά «Dos Hermanos»

Αυτές τις ημέρες που μένουμε σπίτι και μέχρι να ανταμώσουμε ξανά στα αγαπημένα μας εστιατόρια, οι συνθήκες είναι ιδανικές για να μπούμε στην κουζίνα και να ακονίσουμε ή ακόμα και να ανακαλύψουμε τις μαγειρικές μας δεξιότητες. Γι’αυτό και εμείς δημιουργούμε μια καινούργια ενότητα στο site μας με συνταγές από αγαπημένους σεφ και εστιατόρια, μέσα από την οποία θα σας προσφέρουμε πολλές και διαφορετικές ιδέες για μαγειρική κατ’οίκον με ποικιλία και ενδιαφέρον. Ξεκινάμε λοιπόν με ένα νοερό γευστικό ταξίδι μέχρι το μακρινό Μεξικό, φτιάχνοντας τις signature enchiladas με κοτόπουλο που μας προτείνει ο Πίτερ Μαραγκός, chef και ιδιοκτήτης του πολύ δημοφιλούς μεξικάνικου εστιατορίου της Κηφισιάς «Dos Hermanos».

Enchiladas με κοτόπουλο

Υλικά (για 4 άτομα)

1 lt νερό με αλάτι και μαύρο πιπέρι
8 τορτίγιες καλαμποκιού
5 πιπεριές γκουαχίγιο, χωρίς ίνες και σπόρια, μουλιασμένες
5 πιπεριές άντσο, χωρίς ίνες και σπόρια, μουλιασμένες
1 ματσάκι φρέσκο κόλιαντρο, ψιλοκομμένο
½ κ. γλ. κύμινο
2 κ. σ. μηλόξιδο
1 κ. γλ. ρίγανη
1 λευκό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
½ κούπα λαρδί
150 γραμ. φρέσκο τυρί (τύπου ανθότυρο), τριμμένο
4 μπούτια κοτόπουλου
2 πατάτες μεγάλες
2 καρότα
1 αποφλοιωμένη ντομάτα, ψιλοκομμένη
1 κ. σ. πελτέ
αλατοπίπερο κατά βούληση

Εκτέλεση

Βράζουμε το κοτόπουλο με τις πατάτες και τα καρότα, προσθέτουμε αλάτι και μαύρο πιπέρι. Ξεψαχνίζουμε το κοτόπουλο και το κάνουμε λωρίδες, κόβουμε τις πατάτες σε κύβους και τα καρότα σε ροδέλες. Για να φτιάξουμε τη σάλσα: Τηγανίζουμε όλες τις πιπεριές στο λαρδί με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και την ντομάτα. Προσθέτουμε τη ρίγανη, το μηλόξιδο, τον πελτέ, αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε το ζωμό από το κοτόπουλο και το αφήνουμε να πάρει μια καλή βράση. Στη συνέχεια περνάμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ μέχρι να ενοποιηθούν. Βάζουμε το μείγμα σε κατσαρόλα και το αφήνουμε να βράσει για μισή ώρα σε χαμηλή φωτιά. Χωρίζουμε το μείγμα στα δύο. Στο πρώτο μισό προσθέτουμε το κοτόπουλο, τις πατάτες, τα καρότα, το κύμινο και το ψιλοκομμένο κόλιαντρο και το αφήνουμε να βράσει για δέκα λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Βουτάμε τις καλαμποκένιες τορτίγιες στο καυτό λαρδί και αμέσως μετά στη σάλσα που έχουμε κρατήσει. Τυλίγουμε τη γέμιση του κοτόπουλου σε κάθε τορτίγια. Πασπαλίζουμε τις τορτίγιες με το τριμμένο τυρί και προσθέτουμε λίγη σάλσα ακόμα και κόλιαντρο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τι είναι το 'Son Athens' που έρχεται σύντομα στην Ηλιούπολη

Ένα ιστορικό μαγαζί φεύγει, ένα σημαντικό new entry καταφθάνει για μια από τις πιο ζωντανές γειτονιές των ΝΠ.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
10/09/2025

Izakaya Sundays στο 'Mayan'

Τα κυριακάτικα μεσημέρια στο εστιατόριο του Σταμάτη Τσίλια έχουν γεύση ιαπωνικής "ταβέρνας".

Groovy Mango, το ταϊλανδέζικο του Νέου Κόσμου έχει την προσοχή μας

Φρέσκο και εξωτικά ενδιαφέρον, φέρνει εδώ και λίγους μήνες thai αέρα στη δραστήρια το τελευταίο διάστημα γειτονιά.

Το 'Cash' στην εποχή του Θάνου Στασινού

Aνανεωμένη αυλή και νέο γευστικό αφήγημα για το δημοφιλές bar restaurant των ΒΠ.

Το πρώτο Athens Asian Food Festival έρχεται στην Κυψέλη

Γεύσεις και εμπειρίες από Ιαπωνία, Κίνα, Κορέα, Ταϊλάνδη και άλλα μέρη, μαζί με DJ sets καταφθάνουν τον Οκτώβριο στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης.

Στο high end bistro που δε 'συμπαθεί' τους ντόπιους, τρως μενού με €49

Το αιωρούμενο -όπως αυτοαποκαλείται- μπιστρό "Monsieur Claude" σε (προ)καλεί να πετάξεις πάνω από υψηλές επιδόσεις γαστριμαργικής ευφυΐας, με πιλότο έναν τολμηρό μισελενάτο σεφ.

Piraeus Taste Festival: Ο Πειραιάς γιορτάζει τη γαστρονομία

Το 4ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ του Δήμου Πειραιά καταφθάνει στα τέλη Σεπτεμβρίου.