Μαγειρεύουμε enchiladas με κοτόπουλο αλά «Dos Hermanos»

Το αγαπημένο εστιατόριο της Κηφισιάς μοιράζεται μαζί μας μια από τις signature συνταγές του για σπιτική μαγειρική σε βέρο μεξικάνικο τέμπο.

Μαγειρεύουμε enchiladas με κοτόπουλο αλά «Dos Hermanos»

Αυτές τις ημέρες που μένουμε σπίτι και μέχρι να ανταμώσουμε ξανά στα αγαπημένα μας εστιατόρια, οι συνθήκες είναι ιδανικές για να μπούμε στην κουζίνα και να ακονίσουμε ή ακόμα και να ανακαλύψουμε τις μαγειρικές μας δεξιότητες. Γι’αυτό και εμείς δημιουργούμε μια καινούργια ενότητα στο site μας με συνταγές από αγαπημένους σεφ και εστιατόρια, μέσα από την οποία θα σας προσφέρουμε πολλές και διαφορετικές ιδέες για μαγειρική κατ’οίκον με ποικιλία και ενδιαφέρον. Ξεκινάμε λοιπόν με ένα νοερό γευστικό ταξίδι μέχρι το μακρινό Μεξικό, φτιάχνοντας τις signature enchiladas με κοτόπουλο που μας προτείνει ο Πίτερ Μαραγκός, chef και ιδιοκτήτης του πολύ δημοφιλούς μεξικάνικου εστιατορίου της Κηφισιάς «Dos Hermanos».

Enchiladas με κοτόπουλο

Υλικά (για 4 άτομα)

1 lt νερό με αλάτι και μαύρο πιπέρι
8 τορτίγιες καλαμποκιού
5 πιπεριές γκουαχίγιο, χωρίς ίνες και σπόρια, μουλιασμένες
5 πιπεριές άντσο, χωρίς ίνες και σπόρια, μουλιασμένες
1 ματσάκι φρέσκο κόλιαντρο, ψιλοκομμένο
½ κ. γλ. κύμινο
2 κ. σ. μηλόξιδο
1 κ. γλ. ρίγανη
1 λευκό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
½ κούπα λαρδί
150 γραμ. φρέσκο τυρί (τύπου ανθότυρο), τριμμένο
4 μπούτια κοτόπουλου
2 πατάτες μεγάλες
2 καρότα
1 αποφλοιωμένη ντομάτα, ψιλοκομμένη
1 κ. σ. πελτέ
αλατοπίπερο κατά βούληση

Εκτέλεση

Βράζουμε το κοτόπουλο με τις πατάτες και τα καρότα, προσθέτουμε αλάτι και μαύρο πιπέρι. Ξεψαχνίζουμε το κοτόπουλο και το κάνουμε λωρίδες, κόβουμε τις πατάτες σε κύβους και τα καρότα σε ροδέλες. Για να φτιάξουμε τη σάλσα: Τηγανίζουμε όλες τις πιπεριές στο λαρδί με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και την ντομάτα. Προσθέτουμε τη ρίγανη, το μηλόξιδο, τον πελτέ, αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε το ζωμό από το κοτόπουλο και το αφήνουμε να πάρει μια καλή βράση. Στη συνέχεια περνάμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ μέχρι να ενοποιηθούν. Βάζουμε το μείγμα σε κατσαρόλα και το αφήνουμε να βράσει για μισή ώρα σε χαμηλή φωτιά. Χωρίζουμε το μείγμα στα δύο. Στο πρώτο μισό προσθέτουμε το κοτόπουλο, τις πατάτες, τα καρότα, το κύμινο και το ψιλοκομμένο κόλιαντρο και το αφήνουμε να βράσει για δέκα λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Βουτάμε τις καλαμποκένιες τορτίγιες στο καυτό λαρδί και αμέσως μετά στη σάλσα που έχουμε κρατήσει. Τυλίγουμε τη γέμιση του κοτόπουλου σε κάθε τορτίγια. Πασπαλίζουμε τις τορτίγιες με το τριμμένο τυρί και προσθέτουμε λίγη σάλσα ακόμα και κόλιαντρο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ένα από τα πιο γαστρονομικά σουβλάκια της Αθήνας σερβίρεται ξανά για μια και μόνο νύχτα

Σήμερα 5/2, ο 'Μίμης' κάνει μια ειδική εμφάνιση επαναφέροντας το νεο-τραντίσιοναλ σουβλάκι το με καλά κρασιά σε ένα pop-up που αξίζει στάση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΛΕΝΑ ΓΚΟΒΑΡΗ
05/02/2026

Το πιο "cool χωριό" της πόλης σερβίρει μια αλέγρα λάτιν κουζίνα

Σε κάθε τραπέζι του στήνεται και μια μικρή fiesta.

Γιατί όλοι δίνουν ραντεβού στα micro-bakeries, Λίζα Κερμανίδου;

Η ταλαντούχα Θεσσαλονικιά pastry chef του λονδρέζικου πολυχώρου Pantechnicon πάτησε Αθήνα για να υπογράψει τις γεύσεις του φρεσκοφουρνισμένου No Crumbs, και μας μιλά για την τρέλα των micro bakeries, που έχουν έρθει, πράγματι, για να καλύψουν ένα κενό.

Τα καλύτερα εστιατόρια της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής για το 2026

Το εστιατόριο Khufu’s, στο οροπέδιο της Γκίζας κατέκτησε την κορυφή, στη φετινή λίστα.

Σε έναν πεζόδρομο της Καλλιθέας υπάρχει ένα μεζεδοπωλείο-έκπληξη

Τόσο η στεριά όσο και η θάλασσα δίνουν τον τόνο με δυσεύρετες νοστιμιές ενώ η σχάρα έχει την τιμητική της.

50 χρόνια Αθηνόραμα: Όταν η Αθήνα έτρωγε στην πιτσαρία Φαντάστικ

Ανατρέχουμε στο αρχείο των 50 χρόνων του αθηνοράματος και ξεχωρίζουμε στιγμιότυπα από τη βιωματική ιστορία του περιοδικού αλλά και της ίδιας της πόλης.

Εστιατόρια που φέρνουν την ελληνική κουζίνα στο προσκήνιο της αθηναϊκής γαστρονομίας

Σερβίρουν κάποιες από τις νοστιμότερες εκφράσεις της γαλανόλευκης γεύσης στην πόλη.