Έναρξη εργασιών για το «Symposio» στην καρδιά της πόλης

Στο ολοκαίνουργιο restaurant bar της οδού Απόλλωνος, ο σεφ Αντώνης Πεχλιβανάκης παρουσιάζει μια μοντέρνα γευστική πρόταση με αναφορές στη διατροφή της αρχαίας Ελλάδας.

Έναρξη εργασιών για το «Symposio» στην καρδιά της πόλης

Στο ολοκαίνουργιο restaurant bar της οδού Απόλλωνος, ο σεφ Αντώνης Πεχλιβανάκης παρουσιάζει μια μοντέρνα γευστική πρόταση με αναφορές στην αρχαία ελληνική διατροφή. Ο ακρατισμός για παράδειγμα, το πρώτο από τα τρία κύρια γεύματα των αρχαίων Ελλήνων, που αποτελούνταν από ψωμί βουτηγμένο σε κρασί και συνοδευόταν από σύκα και ελιές, δίνει την έμπνευση για ένα πλατό με χειροποίητα ξεροτήγανα που γαρνίρεται με τρεις διαφορετικές μους (σύκου και κόκκινου κρασιού, φέτας με θυμάρι, πάστα ελιάς), γύρω από το οποίο ο σεφ χτίζει ένα μενού με πολλές και ενδιαφέρουσες προτάσεις: τσιπούρα μαριναρισμένη σε χυμούς εσπεριδοειδών και αφυδατωμένο κρεμμύδι, ζυμαρικά paccheri γεμισμένα με κιμά από αγριογούρουνο και κακαόσπορο, ρολάκι από μπούτι κοτόπουλου με πουρέ από ελαφρά καπνισμένο ρεβύθι με γλυκάνισο και κρεμμυδάκια εσαλότ μαγειρεμένα σε μπίρα από κεράσι. Η μπάρα μπαίνει στο παιχνίδι με διαδραστική διάθεση και ενδιαφέροντα κοκτέιλ από τον Άγγελο Κυπραίο, σαν το Terevinthos που αποτελεί μια ελληνική εκδοχή του Negroni με παλαιωμένο τσίπουρο και Campari αρωματισμένο με πίκλες από φύλλα αγριοφιστικιάς.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Για αμερικάνικα κρασιά στο Po'Boys

Βουτιά στον αμερικάνικο αμπελώνα, την Τετάρτη 19 Νοεμβρίου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
06/11/2025

Η cool αθηναϊκή πίτσα που παίζει ανάμεσα σε Νάπολη και Ρώμη

Ντελικάτη και τραγανή, συνδυάζοντας επιρροές, γράφει χιλιόμετρα στη ζυμαρένια γεύση.

Τα microbakeries της Αθήνας που φουρνίζουν και 'ποτίζουν'

Σάντουιτς, ζύμες, pastries αλλά και ποτά, πίτσες και μουσικές στους new age φούρνους της Αθήνας.

Το κοσμοπολίτικο fusion του αθηναϊκού κέντρου

Ο πολυβραβευμένος σεφ Παναγιώτης Γιακαλής μιξάρει Μεσόγειο και Ασία, στην πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση του 'Okio'.

Νέος Wine Director στο Makris Athens ο Γιάννης Καρακάσης MW

Ένα νέο κεφάλαιο στο food & wine fine dining εγκαινιάζει το βραβευμένο εστιατόριο.

Okio

Ένα κοσμοπολίτικο fusion Ελλάδας, Μεσογείου και Ιαπωνίας με την επιμέλεια του βραβευμένου Παναγιώτη Γιακαλή στην καρδιά της πόλης.

Μήπως αυτά είναι τα καλύτερα παϊδάκια της Αθήνας;

Είναι από αρνάκι γάλακτος που έρχεται εδώ από το Αγρίνιο ή τη Βόνιτσα, είναι τρυφερά κι εκφραστικά, κι έχουν σάρκα αέρινη και βαθιά κρεάτινη, χάρη στη σωστή ισορροπία ελαφρού dry aging, μαστόρικου σχαρίσματος και μετρημένου αρτύματος με αλατορίγανη και τίποτε άλλο.