Το καρότο γιορτάζει στο «Βυζαντινό»

Ειδικά πιάτα φουλ του καρότου βρίσκουμε τον Μάρτιο και τον Απρίλιο στο all day εστιατόριο του «Hilton».

Το καρότο γιορτάζει στο «Βυζαντινό»

Ειδικά πιάτα φουλ του καρότου βρίσκουμε τον Μάρτιο και τον Απρίλιο στο all day εστιατόριο του «Hilton», που μας έχει συνηθίσει σε ενδιαφέροντα γευστικά αφιερώματα. Πλάι λοιπόν στον στάνταρ κατάλογο του «Βυζαντινού», μας περιμένουν αυτήν την εποχή ωραίες επιλογές για κάθε γούστο, σαν τις κροκέτες από καρότο και παστινάκι με ντιπ γιαουρτιού και ντιπ αβοκάντο, το χούμους με πολύχρωμα ψητά καρότα γλασαρισμένα με μέλι και μπαλσάμικο αλλά και μια σαλάτα από καρότο και παστινάκι με βουβαλίσια μοτσαρέλα, μάνγκο, σέλινο και βινεγκρέτ εσπεριδοειδών. Στα κυρίως βρίσκουμε ένα ριζότο καρότου με καραβίδες σοτέ καθώς και φιλέτο αρνιού με πολέντα καρότου και σος από πορτοκάλι και φασκόμηλο, ενώ το φινάλε έρχεται με ένα πολύ ενδιαφέρον επιδόρπιο από υφές καρότου με crémeux γιαουρτιού. Δεν λείπει μάλιστα και το συνοδευτικό κοκτέιλ Carrot Pleasure, που παντρεύει τη βότκα με χυμό καρότου, ροδάκινο και λάιμ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Για αμερικάνικα κρασιά στο Po'Boys

Βουτιά στον αμερικάνικο αμπελώνα, την Τετάρτη 19 Νοεμβρίου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
06/11/2025

Η cool αθηναϊκή πίτσα που παίζει ανάμεσα σε Νάπολη και Ρώμη

Ντελικάτη και τραγανή, συνδυάζοντας επιρροές, γράφει χιλιόμετρα στη ζυμαρένια γεύση.

Τα microbakeries της Αθήνας που φουρνίζουν και 'ποτίζουν'

Σάντουιτς, ζύμες, pastries αλλά και ποτά, πίτσες και μουσικές στους new age φούρνους της Αθήνας.

Το κοσμοπολίτικο fusion του αθηναϊκού κέντρου

Ο πολυβραβευμένος σεφ Παναγιώτης Γιακαλής μιξάρει Μεσόγειο και Ασία, στην πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση του 'Okio'.

Νέος Wine Director στο Makris Athens ο Γιάννης Καρακάσης MW

Ένα νέο κεφάλαιο στο food & wine fine dining εγκαινιάζει το βραβευμένο εστιατόριο.

Okio

Ένα κοσμοπολίτικο fusion Ελλάδας, Μεσογείου και Ιαπωνίας με την επιμέλεια του βραβευμένου Παναγιώτη Γιακαλή στην καρδιά της πόλης.

Μήπως αυτά είναι τα καλύτερα παϊδάκια της Αθήνας;

Είναι από αρνάκι γάλακτος που έρχεται εδώ από το Αγρίνιο ή τη Βόνιτσα, είναι τρυφερά κι εκφραστικά, κι έχουν σάρκα αέρινη και βαθιά κρεάτινη, χάρη στη σωστή ισορροπία ελαφρού dry aging, μαστόρικου σχαρίσματος και μετρημένου αρτύματος με αλατορίγανη και τίποτε άλλο.