«Cesar»: Το Symposio at Ark μας προσκαλεί σε ροδίτικο τραπέζι

Δυνατή γεύση από την ανερχόμενη κουζίνα της Ρόδου μάς προσφέρει το 3ο Symposio at Ark. Κοντά μας στις 5/3 ο ταλαντούχος σεφ Σταύρος Κουστένης, για να μας παρουσιάσει το grushi, την πίτσα στιφάδο και τις υπόλοιπες ανατρεπτικές σπεσιαλιτέ του. 

«Cesar»: Το Symposio at Ark μας προσκαλεί σε ροδίτικο τραπέζι

Συνεχίζει δυναμικά το ταξίδι του στα γοητευτικά νερά της μοντέρνας ελληνικής γαστρονομίας το 3ο Symposio at Ark, που διοργανώνουν από κοινού το πολυτελές εστιατόριο της Γλυφάδας και το «αθηνόραμα», με την ευγενική χορηγία της ελληνικής αλυσίδας Metro Cash & Carry και του Ούζου 12. Μετά την Κέρκυρα και την Ελούντα, το πρωτοποριακό φεστιβάλ, που φέρνει στην Αθήνα βραβευμένα εστιατόρια από όλη την Ελλάδα, στρέφει τους προβολείς του στην ανερχόμενη μοντέρνα κουζίνα της Ρόδου.

Έχουμε γράψει πολλές φορές γι’ αυτήν τη σεμνή γαστρονομική επανάσταση που συντελείται στο Νησί των Ιπποτών, κάτι που αποτυπώνεται τόσο στους Χρυσούς Σκούφους όσο και στα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας του «αθηνοράματος». Όλο και πιο συστηματικά, οι σεφ του νησιού ανατρέχουν στις παραδοσιακές συνταγές, αναζητούν συχνά ξεχασμένες τοπικές πρώτες ύλες και παρουσιάζουν εξαιρετικές μοντέρνες δημιουργίες, με έμπνευση από τη ροδίτικη κουζίνα.

«Cesar»: Το Symposio at Ark μας προσκαλεί σε ροδίτικο τραπέζι - εικόνα 1

Ο νεαρός σεφ Σταύρος Κουστένης μπορεί να έχει καταγωγή από τη Δημητσάνα, ωστόσο έχει καταφέρει τα τελευταία χρόνια να δημιουργήσει μια πολύ ενδιαφέρουσα εστία μοντέρνας ελληνικής γεύσης στην Ακρόπολη της Λίνδου. Στο βραβευμένο εστιατόριο «Cesar» με την πολύ ατμοσφαιρική βεράντα, που εποπτεύει το ροδίτικο τοπίο, παρουσιάζει πολύ ξεχωριστές σπεσιαλιτέ με ελληνική χροιά, αναφορές στην τοπική κουζίνα αλλά και κοσμοπολίτικες δημιουργικές πινελιές, που εμπνέονται από τη Μεσόγειο και την Ασία.

Το grushi, ήτοι γαρίδα τεμπούρα με ταραμά, sushi rice τυλιγμένο σε αμπελόφυλλο και ντιπ γιαουρτιού αρωματισμένο με ουασάμπι –ή αλλιώς αυτό που θα ονομάζαμε Greek sushi–, είναι το signature πιάτο του και δεν θα μπορούσε να λείπει από το πολύ πλούσιο μενού που έχει ετοιμάσει ειδικά για τη βραδιά. Δίπλα του θα ανακαλύψετε επίσης την πολύ ξεχωριστή πίτσα στιφάδο στα κάρβουνα, το ανατρεπτικό σεβίτσε τσιπούρας φρικασέ και άλλα πολλά – όλα μάλιστα προορισμένα να μπουν στη μέση του τραπεζιού, που θα αναδίνει μεθυστικά, μοντέρνα ροδίτικα αρώματα.

Κρατήσεις online στο www.symposioatark.gr.

«Cesar»: Το Symposio at Ark μας προσκαλεί σε ροδίτικο τραπέζι - εικόνα 2

Δείτε το μενού που ετοιμάζει το «Cesar» για την Πέμπτη 5/3

Welcome drink
Ούζο 12

Καλωσόρισμα
Τάκος από ροδίτικη λαδόπιτα
γύρος τόνου, πίκλα κρεμμύδι και καλοκαιρινός πελτές

«Οι μεζέδες»
Πίτσα στιφάδο στα κάρβουνα
μοσχαρίσια ουρά μπρεζέ, τυρί Comte, καλοκαιρινή τρούφα, κρεμμυδάκια στιφάδο

Μουσακάς
«Nτάμπλινγκ» με μοσχαρίσιο κιμά ραγού, κρέμα καπνιστής μελιτζάνας, γιαούρτι μοσχοκάρυδο, ντοματίνια κονφί

Σεβίτσε τσιπούρας φρικασέ
Κρέμα μαρουλιού, λάδι μάραθου, ξινόγαλο, σκόνη αβγοτάραχου

Γεμιστά
Ρολάκια κολοκύθι, πλιγουροσαλάτα, smoothie χωριάτικης σαλάτας, κρέμα κατσικίσιας φέτας

Grushi
Αμπελόφυλλα, γαρίδα τεμπούρα, κρέμα ταραμά, ρύζι ατμού, γιαούρτι ουασάμπι

Vitello tonnato
Μοσχαρίσιο μεδούλι, πικάντικο ταρτάρ τόνου, σος αντζούγια, καππαρόκλαδο τουρσί

Επιδόρπιο
Μπακλαβάς: καραμελωμένα φύλλα, παγωτό κανέλα, αφρός καρύδι, μους φιστίκι, αλατισμένη καραμέλα

Τιμή: € 35/άτομο

Το μενού ακολουθεί τη φιλοσοφία του μοιράσματος σε κάθε τραπέζι και οι ποσότητες διαμορφώνονται ανάλογα με τα άτομα.

Η Νο 1 αλυσίδα χονδρικής στην Ελλάδα METRO Cash & Carry υποστηρίζει για τρίτη χρονιά το γαστρονομικό φεστιβάλ Symposio at Ark με ποιοτικές πρώτες ύλες.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τι είναι το 'Son Athens' που έρχεται σύντομα στην Ηλιούπολη

Ένα ιστορικό μαγαζί φεύγει, ένα σημαντικό new entry καταφθάνει για μια από τις πιο ζωντανές γειτονιές των ΝΠ.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
10/09/2025

Izakaya Sundays στο 'Mayan'

Τα κυριακάτικα μεσημέρια στο εστιατόριο του Σταμάτη Τσίλια έχουν γεύση ιαπωνικής "ταβέρνας".

Groovy Mango, το ταϊλανδέζικο του Νέου Κόσμου έχει την προσοχή μας

Φρέσκο και εξωτικά ενδιαφέρον, φέρνει εδώ και λίγους μήνες thai αέρα στη δραστήρια το τελευταίο διάστημα γειτονιά.

Το 'Cash' στην εποχή του Θάνου Στασινού

Aνανεωμένη αυλή και νέο γευστικό αφήγημα για το δημοφιλές bar restaurant των ΒΠ.

Το πρώτο Athens Asian Food Festival έρχεται στην Κυψέλη

Γεύσεις και εμπειρίες από Ιαπωνία, Κίνα, Κορέα, Ταϊλάνδη και άλλα μέρη, μαζί με DJ sets καταφθάνουν τον Οκτώβριο στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης.

Στο high end bistro που δε 'συμπαθεί' τους ντόπιους, τρως μενού με €49

Το αιωρούμενο -όπως αυτοαποκαλείται- μπιστρό "Monsieur Claude" σε (προ)καλεί να πετάξεις πάνω από υψηλές επιδόσεις γαστριμαργικής ευφυΐας, με πιλότο έναν τολμηρό μισελενάτο σεφ.

Piraeus Taste Festival: Ο Πειραιάς γιορτάζει τη γαστρονομία

Το 4ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ του Δήμου Πειραιά καταφθάνει στα τέλη Σεπτεμβρίου.