Τι κάνει η «Μπιρμπίλω» στο Κολωνάκι;

Στην οδό Πλουτάρχου κατοικεί εδώ και λίγες ημέρες η όμορφη μοντέρνα ταβέρνα που παίρνει το όνομά της από μια παλιά επιτυχία του Τώνη Μαρούδα.

Τι κάνει η «Μπιρμπίλω» στο Κολωνάκι;

Στην οδό Πλουτάρχου κατοικεί εδώ και λίγες ημέρες η όμορφη μοντέρνα ταβέρνα που παίρνει το όνομά της από μια παλιά επιτυχία του Τώνη Μαρούδα. Η ζεστή ρετρό ατμόσφαιρα δένει ευχάριστα με τις γεύσεις που προτείνει η κουζίνα κι έχουν και αυτές νοσταλγική διάθεση με σύνθημα «φαγητό όπως παλιά». Αγιορείτικη μελιτζανοσαλάτα με καρύδι, κρητικά κάστανα στιφάδο, γραβιέρα σαγανάκι με ξύσμα λεμονιού, αργομαγειρεμένη ρεβυθάδα Σίφνου αλλά και ενδιαφέρουσες σαλάτες για την αρχή, ενώ η συνέχεια γράφεται με μαγειρευτά πιάτα ημέρας και κρεατικά στη σχάρα. Θα τα ταιριάξετε με ούζα, τσίπουρα και κάποια επιλεγμένα κρασιά του ελληνικού αμπελώνα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Ora' για 4-Hands Dinner με Έκτορα Μποτρίνι και Γιώργο Παπαζαχαρία

Μια ξεχωριστή γαστρονομική εμπειρία στο One&Only Aesthesis.

Το ουζερί-μύθος του αθηναϊκού κέντρου

Καλούδια του αφρού και του βυθού, αποστάγματα φίνα και ατμόσφαιρα ανεμελιάς συνθέτουν το σκηνικό στην πλατεία Βικτωρίας.

Γεύση και άρωμα Τήνου με το "Μικρό Καράβι" να πιάνει λιμάνι στη Γλυφάδα

Το βραβευμένο "Μικρό Καράβι", με καπετάνιο τον Αντώνη Ψάλτη, έδεσε στη Γλυφάδα για να στρώσει τα τραπέζια του Ark με τα πεντανόστιμα προϊόντα και τη γευστική παράδοση του αγαπημένου νησιού.

Όλα τα εστιατορικά νέα των νησιών γι' αυτό το καλοκαίρι

Σαλπάρουμε για τα ελληνικά πελάγη της γεύσης, με καπετάνιους τους σεφ που θα νοστιμίσουν το θέρος.

Τι μαγειρεύει ένας Κολομβιανός στην Αθήνα;

Σε ένα από τα πιο προνομιακά σημεία της Αθηναϊκής Ριβιέρας, θα ταξιδέψεις στη Λατινική Αμερική, με προσεγμένες nikkei και chifa προτάσεις.

Πάρτι με spritz και πίτσες στο κέντρο

Με την υπογραφή του Louza και του Mozz:art.