Τσικνοπέμπτη αλλιώς στο Μουσείο της Ακρόπολης

Ένεκα της ημέρας, το εστιατόριο με την συναρπαστική θέα μένει ανοιχτό μέχρι αργά και βάζει στο μενού του μοσχομυριστές νοστιμιές.

Τσικνοπέμπτη αλλιώς στο Μουσείο της Ακρόπολης

Η Τσικνοπέμπτη έχει παραδοσιακά το δικό της εθιμοτυπικό στο πολύ όμορφο εστιατόριο του Μουσείου της Ακρόπολης με τη συναρπαστική θέα στον Ιερό Βράχο από τις μεγάλες τζαμαρίες. Κάνοντας την εξαίρεση στο σύνηθες ωράριο του, μας υποδέχεται στις 20/2 από τις 8 το βράδυ και μετά με ζωντανή μουσική κι ένα ειδικό μενού που τιμά την παράδοση γεμάτο επιλογές για να διαλέξουμε. Μιλφέιγ από φιλετάκια μοσχαρίσια με αφράτο ψωμί στη σχάρα, σαγανάκι κανταΐφι με γραβιέρα Κρήτης, μέλι θυμαρίσιο και φιστίκι Αιγίνης και άλλα ορεκτικά και σαλάτες κάνουν την αρχή και δίνουν πάσα σε κρεατονοστιμιές σαν τα αρνίσια παϊδάκια ή μπιφτέκια στη σχάρα, τα χοιρινά μπριζολάκια με πατάτες baby και χόρτα εποχής αλλά και μια ποικιλία από λουκάνικα ή κρεατικά για τις μεγάλες παρέες. Όσους δεν αγαπούν ιδιαίτερα το κρέας περιμένει ένα κοντοσούβλι λαχανικών με βινεγκρέτ από βαλσαμικό ξύδι, ενώ το γλυκό φινάλε έρχεται με παραδοσιακό γαλακτομπούρεκο. Οι κρατήσεις είναι απαραίτητες στο 2109000915 τις ημέρες και ώρες λειτουργίας του Μουσείου.

Περισσότερες πληροφορίες

Εστιατόριο Μουσείου Ακρόπολης

Διονυσίου Αρεοπαγίτου 15, Ακρόπολη
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Για αμερικάνικα κρασιά στο Po'Boys

Βουτιά στον αμερικάνικο αμπελώνα, την Τετάρτη 19 Νοεμβρίου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
06/11/2025

Η cool αθηναϊκή πίτσα που παίζει ανάμεσα σε Νάπολη και Ρώμη

Ντελικάτη και τραγανή, συνδυάζοντας επιρροές, γράφει χιλιόμετρα στη ζυμαρένια γεύση.

Τα microbakeries της Αθήνας που φουρνίζουν και 'ποτίζουν'

Σάντουιτς, ζύμες, pastries αλλά και ποτά, πίτσες και μουσικές στους new age φούρνους της Αθήνας.

Το κοσμοπολίτικο fusion του αθηναϊκού κέντρου

Ο πολυβραβευμένος σεφ Παναγιώτης Γιακαλής μιξάρει Μεσόγειο και Ασία, στην πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση του 'Okio'.

Νέος Wine Director στο Makris Athens ο Γιάννης Καρακάσης MW

Ένα νέο κεφάλαιο στο food & wine fine dining εγκαινιάζει το βραβευμένο εστιατόριο.

Okio

Ένα κοσμοπολίτικο fusion Ελλάδας, Μεσογείου και Ιαπωνίας με την επιμέλεια του βραβευμένου Παναγιώτη Γιακαλή στην καρδιά της πόλης.

Μήπως αυτά είναι τα καλύτερα παϊδάκια της Αθήνας;

Είναι από αρνάκι γάλακτος που έρχεται εδώ από το Αγρίνιο ή τη Βόνιτσα, είναι τρυφερά κι εκφραστικά, κι έχουν σάρκα αέρινη και βαθιά κρεάτινη, χάρη στη σωστή ισορροπία ελαφρού dry aging, μαστόρικου σχαρίσματος και μετρημένου αρτύματος με αλατορίγανη και τίποτε άλλο.