Ένας «Καρπός» φυτρώνει στο Μαρούσι

Τον χώρο του παλιού «Άνετον» στο Μαρούσι επέλεξαν ο σεφ Νίκος Σιγέρης και ο Νίκος Μάρκου για το επιχειρηματικό τους ντεμπούτο, το οποίο... καρποφορεί οσονούπω.

Ένας «Καρπός» φυτρώνει στο Μαρούσι

Τον χώρο του παλιού «Άνετον» στο Μαρούσι επέλεξαν ο σεφ Νίκος Σιγέρης και ο Νίκος Μάρκου για να κάνουν το επιχειρηματικό τους ντεμπούτο όπως το είχαν ονειρευτεί: ένα ζεστό εστιατόριο με ατμόσφαιρα που παραπέμπει σε φιλικό σπίτι. Δυο μεγάλα τραπέζια-αντίκες, ένας μπουφές στο πλάι, αλλά και φλοράλ ταπετσαρία στους τοίχους είναι κάποια από τα στοιχεία που υλοποιούν την αρχική ιδέα, ενώ στην ανοικτή κουζίνα ο σεφ αξιοποιεί με φαντασία προσεκτικά επιλεγμένες πρώτες ύλες από διάφορα μέρη της Ελλάδας. Τραχανοκεφτέδες με σύγκλινο, πιπεριά Φλωρίνης και βολάκι Άνδρου, λαχανοντολμάδες θαλασσινών με καπνιστό χέλι και χοιρομέρι, αλλά και γουρουνοπούλα με μπομπότα σχάρας, κάστανο και σιταρόχορτο είναι κάποια από τα πιάτα στο μενού του εστιατορίου, που ετοιμάζεται να καρποφορήσει την επόμενη εβδομάδα.

Στρατηγού Λέκκα 19, Μαρούσι, Τηλ.: 210 8068032

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Για αμερικάνικα κρασιά στο Po'Boys

Βουτιά στον αμερικάνικο αμπελώνα, την Τετάρτη 19 Νοεμβρίου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
06/11/2025

Η cool αθηναϊκή πίτσα που παίζει ανάμεσα σε Νάπολη και Ρώμη

Ντελικάτη και τραγανή, συνδυάζοντας επιρροές, γράφει χιλιόμετρα στη ζυμαρένια γεύση.

Τα microbakeries της Αθήνας που φουρνίζουν και 'ποτίζουν'

Σάντουιτς, ζύμες, pastries αλλά και ποτά, πίτσες και μουσικές στους new age φούρνους της Αθήνας.

Το κοσμοπολίτικο fusion του αθηναϊκού κέντρου

Ο πολυβραβευμένος σεφ Παναγιώτης Γιακαλής μιξάρει Μεσόγειο και Ασία, στην πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση του 'Okio'.

Νέος Wine Director στο Makris Athens ο Γιάννης Καρακάσης MW

Ένα νέο κεφάλαιο στο food & wine fine dining εγκαινιάζει το βραβευμένο εστιατόριο.

Okio

Ένα κοσμοπολίτικο fusion Ελλάδας, Μεσογείου και Ιαπωνίας με την επιμέλεια του βραβευμένου Παναγιώτη Γιακαλή στην καρδιά της πόλης.

Μήπως αυτά είναι τα καλύτερα παϊδάκια της Αθήνας;

Είναι από αρνάκι γάλακτος που έρχεται εδώ από το Αγρίνιο ή τη Βόνιτσα, είναι τρυφερά κι εκφραστικά, κι έχουν σάρκα αέρινη και βαθιά κρεάτινη, χάρη στη σωστή ισορροπία ελαφρού dry aging, μαστόρικου σχαρίσματος και μετρημένου αρτύματος με αλατορίγανη και τίποτε άλλο.