«Huaca»: Μετς σε ιαπωνο-περουβιανές συχνότητες

Μικρό, αλλά φτιαγμένο με ιδιαίτερο μεράκι είναι το πολύ ατμοσφαιρικό resto-bar που βρήκε πολύ πρόσφατα τη θέση του στην όλο και πιο ενδιαφέρουσα urban πιάτσα που σχηματίζεται στου Μετς.

«Huaca»: Μετς σε ιαπωνο-περουβιανές συχνότητες

Οι δημιουργοί του «Huaca», η Ειρήνη Μπέκα και ο Παναγιώτης Λογοθέτης, θέλησαν να εκφράσουν με το επιχειρηματικό τους ντεμπούτο την αγάπη τους για την ιαπωνο-περουβιανή κουζίνα, βάζοντας όμως στο παιχνίδι και τα ψαγμένα κοκτέιλ, τα οποία απολαμβάνεις καθισμένος αναπαυτικά στη μακριά μπάρα που διατρέχει το μαγαζί. Τριγύρω λίγα ψηλά τραπέζια, γιαπωνέζικες κερασιές στον έναν τοίχο, το μότο «Behave yourself» γραμμένο με neon φέγγει στο βάθος και στην ανοιχτή κουζίνα ακριβώς μπροστά σου tiradito, ceviche, causas και sushi έχουν την τιμητική τους.

«Huaca»: Μετς σε ιαπωνο-περουβιανές συχνότητες - εικόνα 1

Οι γεύσεις που επιμελείται ο ταλαντούχος Δημήτρης Κότσαλης –από την ομάδα του Χρόνη Δαμαλά– έχουν επίπεδο, κάτι που φαίνεται λ.χ. στα ατμιστά dumplings γαρίδας με τη φίνα και γυαλιστερή σάρκα ή το πολύ ισορροπημένο tiradito από μαγιάτικο, που δένει πρωτότυπα με αχλάδι και καψαλισμένη κινόα. Κάνοντας την αρχή, αξίζει ακόμη να επενδύσετε στις τραγανές causas με guacamole και μυρωδικά, όπως και στα πολύ νόστιμα γιαπωνέζικα σουβλάκια από μοσχαρίσιο Black Angus με φρέσκο κρεμμυδάκι και σουσάμι, που ντύνονται με διακριτικά γλυκιά σος.

«Huaca»: Μετς σε ιαπωνο-περουβιανές συχνότητες - εικόνα 2

Οι αρετές της κουζίνας φαίνονται ακόμη στο τερέν του sushi, με ορισμένες πολύ καλές signature προτάσεις, όπως το roll ελαφριάς τεμπούρας λευκού ψαριού που δροσίζεται με pico de gallo φράουλας, δίπλα ασφαλώς σε όλα τα κλασικά sashimi και nigiri. Από τη λίστα των signature cocktails που υπογράφει ο πολυβραβευμένος Άρης Χατζηαντωνίου του «MoMix», επιλέξαμε το σοφιστικέ Negro Daiquiri με πίκλα αχλαδιού και βαλσάμικο, που ταίριαξε ωραία με πολλές από τις γεύσεις, και γλυκαθήκαμε με το εξαίσιο φοντάν με τη ρευστή καρδιά από πράσινο τσάι συνοδεία καραμελάτης σος με yuzu.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Για αμερικάνικα κρασιά στο Po'Boys

Βουτιά στον αμερικάνικο αμπελώνα, την Τετάρτη 19 Νοεμβρίου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
06/11/2025

Η cool αθηναϊκή πίτσα που παίζει ανάμεσα σε Νάπολη και Ρώμη

Ντελικάτη και τραγανή, συνδυάζοντας επιρροές, γράφει χιλιόμετρα στη ζυμαρένια γεύση.

Τα microbakeries της Αθήνας που φουρνίζουν και 'ποτίζουν'

Σάντουιτς, ζύμες, pastries αλλά και ποτά, πίτσες και μουσικές στους new age φούρνους της Αθήνας.

Το κοσμοπολίτικο fusion του αθηναϊκού κέντρου

Ο πολυβραβευμένος σεφ Παναγιώτης Γιακαλής μιξάρει Μεσόγειο και Ασία, στην πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση του 'Okio'.

Νέος Wine Director στο Makris Athens ο Γιάννης Καρακάσης MW

Ένα νέο κεφάλαιο στο food & wine fine dining εγκαινιάζει το βραβευμένο εστιατόριο.

Okio

Ένα κοσμοπολίτικο fusion Ελλάδας, Μεσογείου και Ιαπωνίας με την επιμέλεια του βραβευμένου Παναγιώτη Γιακαλή στην καρδιά της πόλης.

Μήπως αυτά είναι τα καλύτερα παϊδάκια της Αθήνας;

Είναι από αρνάκι γάλακτος που έρχεται εδώ από το Αγρίνιο ή τη Βόνιτσα, είναι τρυφερά κι εκφραστικά, κι έχουν σάρκα αέρινη και βαθιά κρεάτινη, χάρη στη σωστή ισορροπία ελαφρού dry aging, μαστόρικου σχαρίσματος και μετρημένου αρτύματος με αλατορίγανη και τίποτε άλλο.