«Huaca»: Μετς σε ιαπωνο-περουβιανές συχνότητες

Μικρό, αλλά φτιαγμένο με ιδιαίτερο μεράκι είναι το πολύ ατμοσφαιρικό resto-bar που βρήκε πολύ πρόσφατα τη θέση του στην όλο και πιο ενδιαφέρουσα urban πιάτσα που σχηματίζεται στου Μετς.

«Huaca»: Μετς σε ιαπωνο-περουβιανές συχνότητες

Οι δημιουργοί του «Huaca», η Ειρήνη Μπέκα και ο Παναγιώτης Λογοθέτης, θέλησαν να εκφράσουν με το επιχειρηματικό τους ντεμπούτο την αγάπη τους για την ιαπωνο-περουβιανή κουζίνα, βάζοντας όμως στο παιχνίδι και τα ψαγμένα κοκτέιλ, τα οποία απολαμβάνεις καθισμένος αναπαυτικά στη μακριά μπάρα που διατρέχει το μαγαζί. Τριγύρω λίγα ψηλά τραπέζια, γιαπωνέζικες κερασιές στον έναν τοίχο, το μότο «Behave yourself» γραμμένο με neon φέγγει στο βάθος και στην ανοιχτή κουζίνα ακριβώς μπροστά σου tiradito, ceviche, causas και sushi έχουν την τιμητική τους.

«Huaca»: Μετς σε ιαπωνο-περουβιανές συχνότητες - εικόνα 1

Οι γεύσεις που επιμελείται ο ταλαντούχος Δημήτρης Κότσαλης –από την ομάδα του Χρόνη Δαμαλά– έχουν επίπεδο, κάτι που φαίνεται λ.χ. στα ατμιστά dumplings γαρίδας με τη φίνα και γυαλιστερή σάρκα ή το πολύ ισορροπημένο tiradito από μαγιάτικο, που δένει πρωτότυπα με αχλάδι και καψαλισμένη κινόα. Κάνοντας την αρχή, αξίζει ακόμη να επενδύσετε στις τραγανές causas με guacamole και μυρωδικά, όπως και στα πολύ νόστιμα γιαπωνέζικα σουβλάκια από μοσχαρίσιο Black Angus με φρέσκο κρεμμυδάκι και σουσάμι, που ντύνονται με διακριτικά γλυκιά σος.

«Huaca»: Μετς σε ιαπωνο-περουβιανές συχνότητες - εικόνα 2

Οι αρετές της κουζίνας φαίνονται ακόμη στο τερέν του sushi, με ορισμένες πολύ καλές signature προτάσεις, όπως το roll ελαφριάς τεμπούρας λευκού ψαριού που δροσίζεται με pico de gallo φράουλας, δίπλα ασφαλώς σε όλα τα κλασικά sashimi και nigiri. Από τη λίστα των signature cocktails που υπογράφει ο πολυβραβευμένος Άρης Χατζηαντωνίου του «MoMix», επιλέξαμε το σοφιστικέ Negro Daiquiri με πίκλα αχλαδιού και βαλσάμικο, που ταίριαξε ωραία με πολλές από τις γεύσεις, και γλυκαθήκαμε με το εξαίσιο φοντάν με τη ρευστή καρδιά από πράσινο τσάι συνοδεία καραμελάτης σος με yuzu.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας 2025: Save the date για τη μεγάλη γαστρονομική γιορτή!

Το "α", οι Χρυσοί Σκούφοι, τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας και η Τράπεζα Πειραιώς σάς προσκαλούν στον πιο δημοφιλή γαστρονομικό θεσμό της χρονιάς, για να γευτείτε προκλητικά μενού σε ειδικές τιμές στα βραβευμένα εστιατόρια της Ελλάδας!

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
11/09/2025

Σε αυτή την αυλή του Αιγάλεω ξέρουν τα πάντα για τον μεζέ

Ένα ανακαινισμένο παλιό προσφυγικό σπίτι σερβίρει προσιτές ελληνικές γεύσεις, σε ένα περιβάλλον απόλυτης χαλαρότητας.

Κάβος 1964

Κρυμμένη στις παρυφές της παλιάς Ε/Ο Κορίνθου - Επιδαύρου, η κλασική ψαροταβέρνα της οικογένειας Βλάσση παραμένει στον αφρό της ψαροφαγίας χάρη στην αγαπησιάρικη ατμόσφαιρα και την κορυφαία πρώτη ύλη, την οποία δε διστάζει να δει και με μοντέρνα ματιά.

Στην Αργυρούπολη υπάρχει ένα κρεατάδικο-έκπληξη

Αν είσαι λάτρης του καλού κρέατος και ψάχνεις το επόμενο στέκι σου, το Medouli Chop House είναι ο προορισμός που πρέπει να δοκιμάσεις.

Τα φεστιβάλ γεύσης που κάνουν νοστιμότερο το φθινόπωρο στην Αθήνα

Πίτσες και cocktails, burgers και κρασιά, μουσικές και guests κάνουν λίγο πιο νόστιμο και ενδιαφέρον το επόμενο διάστημα στην πόλη.

Τι είναι το 'Son Athens' που έρχεται σύντομα στην Ηλιούπολη

Ένα ιστορικό μαγαζί φεύγει, ένα σημαντικό new entry καταφθάνει για μια από τις πιο ζωντανές γειτονιές των ΝΠ.

Izakaya Sundays στο 'Mayan'

Τα κυριακάτικα μεσημέρια στο εστιατόριο του Σταμάτη Τσίλια έχουν γεύση ιαπωνικής "ταβέρνας".