Το «Horizon» σήκωσε πανιά στο Μικρολίμανο

Θυμίζοντας πολυτελές γιοτ, το all day resto bar μόλις έκανε πρεμιέρα στην αγαπημένη θαλασσινή περαντζάδα.

Το «Horizon» σήκωσε πανιά στο Μικρολίμανο

Καιρό το περιμέναμε το all day resto bar «Horizon» στο Μικρολίμανο, αλλά μόλις πριν λίγες ημέρες έκανε τελικά πρεμιέρα στην αγαπημένη θαλασσινή περαντζάδα. Με ατμόσφαιρα που παραπέμπει σε πολυτελές γιοτ, και απλωμένο σε τρία επίπεδα με πανοραμική θέα στη θάλασσα, μπαίνει στη δράση από νωρίς στον all day χώρο του ισογείου και συνεχίζει με πιο επίσημη διάθεση στο εστιατόριο του πρώτου ορόφου. Το μενού επιμελείται ο ταλαντούχος σεφ Γιάννης Στανίτσας, προτείνοντας μοντέρνες ελληνικές και μεσογειακές γεύσεις: στα ορεκτικά υπάρχουν για παράδειγμα λουκουμάδες ξινού τραχανά με γαρίδες και κρέμα πιπεριάς τσίλι, τηγανιτό καλαμάρι με φάβα Σαντορίνης και κρέμα λιαστής ντομάτας αλλά και γαρίδες Μικρολίμανο με σάλτσα ντομάτας και τηγανιτή φέτα με μυρωδικά, ενώ στα κύρια τον τόνο δίνουν ο μπακαλιάρος με πράσα και μαύρο σκόρδο, το νουά μαύρου χοίρου με πουρέ σελινόριζας και αλμυρή πραλίνα φουντουκιού, καθώς και κρεατικά, ζυμαρικά και ριζότι όπως αυτό με καραβίδα, φινόκιο και βούτυρο αστακού. Αργότερα μέσα στη σεζόν την εικόνα θα συμπληρώσει ένα cocktail bar στο rooftop.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Για αμερικάνικα κρασιά στο Po'Boys

Βουτιά στον αμερικάνικο αμπελώνα, την Τετάρτη 19 Νοεμβρίου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
06/11/2025

Η cool αθηναϊκή πίτσα που παίζει ανάμεσα σε Νάπολη και Ρώμη

Ντελικάτη και τραγανή, συνδυάζοντας επιρροές, γράφει χιλιόμετρα στη ζυμαρένια γεύση.

Τα microbakeries της Αθήνας που φουρνίζουν και 'ποτίζουν'

Σάντουιτς, ζύμες, pastries αλλά και ποτά, πίτσες και μουσικές στους new age φούρνους της Αθήνας.

Το κοσμοπολίτικο fusion του αθηναϊκού κέντρου

Ο πολυβραβευμένος σεφ Παναγιώτης Γιακαλής μιξάρει Μεσόγειο και Ασία, στην πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση του 'Okio'.

Νέος Wine Director στο Makris Athens ο Γιάννης Καρακάσης MW

Ένα νέο κεφάλαιο στο food & wine fine dining εγκαινιάζει το βραβευμένο εστιατόριο.

Okio

Ένα κοσμοπολίτικο fusion Ελλάδας, Μεσογείου και Ιαπωνίας με την επιμέλεια του βραβευμένου Παναγιώτη Γιακαλή στην καρδιά της πόλης.

Μήπως αυτά είναι τα καλύτερα παϊδάκια της Αθήνας;

Είναι από αρνάκι γάλακτος που έρχεται εδώ από το Αγρίνιο ή τη Βόνιτσα, είναι τρυφερά κι εκφραστικά, κι έχουν σάρκα αέρινη και βαθιά κρεάτινη, χάρη στη σωστή ισορροπία ελαφρού dry aging, μαστόρικου σχαρίσματος και μετρημένου αρτύματος με αλατορίγανη και τίποτε άλλο.