«Stories Urban Bistronomy»: Νόστιμα stories ανεβαίνουν στην Πλατεία Αγίας Ειρήνης

Νέες και πολύ ενδιαφέρουσες γευστικές ιστορίες ξεκίνησε μόλις να αφηγείται ο ταλαντούχος σεφ Γιάννης Λιόκας στο rooftop εστιατόριο, που κρύβεται στην κορυφή του καινούργιου ξενοδοχείου «Editor Athens».

«Stories Urban Bistronomy»: Νόστιμα stories ανεβαίνουν στην Πλατεία Αγίας Ειρήνης

Δυο βήματα από την Πλατεία Αγίας Ειρήνης, το rooftop εστιατόριο στο ολοκαίνουργιο ξενοδοχείο «Editor Athens» έχει τη speakeasy αύρα των νέων στεκιών που ακόμη δεν τα έχουν ανακαλύψει οι πολλοί. Εδώ πάνω μπορεί να σβήνει ο θόρυβος της πόλης, όμως η θέα στον αθηναϊκό ιστό και τον ιερό βράχο σού θυμίζει ότι βρίσκεσαι στην καρδιά της. Το ίδιο και η ατμόσφαιρα του μαγαζιού, που ποντάρει στην urban ζεστασιά δένοντας το φυσικό ξύλο σε διάφορες αποχρώσεις με τον ορείχαλκο και τις μπλε πινελιές στα ψηλόλιγνα φωτιστικά πάνω από τα τραπέζια ή τα αναπαυτικά σκαμπό μπροστά στην απ’ άκρη σ’ άκρη ανοιχτή κουζίνα. Όλα διαδραματίζονται μπροστά σου, με επικεφαλής τον ταλαντούχο σεφ Γιάννη Λιόκα, ο οποίος ενορχηστρώνει τα πάντα με ήρεμη ακρίβεια.

Οι γεύσεις υφαίνονται σε μοντέρνο ελληνικό καμβά και δεν ακολουθούν τον κλασικό διαχωρισμό σε πρώτα, κύρια κ.ο.κ., αφήνοντάς σε να επιλέξεις ελεύθερα ανάλογα με τη διάθεσή σου. Αν η πλάστιγγα γέρνει προς τη ζεστασιά της παράδοσης, αξίζει για παράδειγμα να κάνετε την αρχή με την εξαιρετική πρασοτυρόπιτα ή τους αλλιώτικους λαχανοντολμάδες με την ωραία γέμιση από προβατίνα, που ψήνονται στα κάρβουνα.

«Stories Urban Bistronomy»: Νόστιμα stories ανεβαίνουν στην Πλατεία Αγίας Ειρήνης - εικόνα 1

Αν, πάλι, ανήκετε στους πιο περιπετειώδεις, η τρυφερή και βαθιά νόστιμη σελινόριζα, που στεφανώνεται με κανθαρέλες και αρωματικά χόρτα, αλλά και τα πολύ καλά χτένια σε απρόοπτα ευτυχισμένο γάμο με ελαφρύ πουρέ φασολάδας και κονσομέ κρεμμυδιού είναι πιάτα-πρέπει. Το ίδιο και η ψιλοκομμένη βοδινή γλώσσα με μαγιονέζα τόνου και κάππαρη (μια «γαλανόλευκη» απόδοση του vitello tonnato), το μεστό surf ’n’ turf κριθαρότο με μοσχαρίσια ουρά και καραβίδα αλλά και ο φουλ του umami μαύρος χοίρος με κρέμα σελινόριζας, που γράφουν πολύ ενδιαφέρουσα συνέχεια.

Μοντέρνο ελληνικό χρώμα έχουν επίσης τα επιδόρπια, από το ρυζόγαλο με παγωτό από ανθόγαλα και καρύδια μέχρι τον αποδομημένο κι έξτρα αρωματικό μπακλαβά.

Μη χάσετε

«Stories Urban Bistronomy»: Νόστιμα stories ανεβαίνουν στην Πλατεία Αγίας Ειρήνης - εικόνα 2

Πρασοτυρόπιτα

Δεν χάνεται με τίποτε αυτή η θαυμάσια τάρτα από φίνο χωριάτικο φύλλο, που γεμίζεται με πράσο, φέτα και ακόμη πολλά χορταρικά και μυριστικά, τα οποία χαρίζουν φρέσκες πιπεράτες νότες.

Μαύρος χοίρος

Το τρυφερό κρέας ντύνεται με μια πλούσια σος από σόγια και πετιμέζι, που ξεχειλίζει από umami κι έρχεται κεντημένο με τσάτνεϊ καπνιστής πανσέτας, πίκλες από σιναπόσπορο και αρώνια, έχοντας για συνοδεία απαλή μους σελινόριζας.

Μπακλαβάς

Αγαπά να πειράζει το παραδοσιακό γλυκό ο σεφ, κι εδώ το σερβίρει σε μια ανοιχτή εκδοχή με τραγανά βουτυράτα φύλλα, που «συγκρατούν» ανάμεσά τους νόστιμα καραμελωμένα φρούτα κι έχουν για topping παγωτό κανέλα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας 2025: Save the date για τη μεγάλη γαστρονομική γιορτή!

Το "α", οι Χρυσοί Σκούφοι, τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας και η Τράπεζα Πειραιώς σάς προσκαλούν στον πιο δημοφιλή γαστρονομικό θεσμό της χρονιάς, για να γευτείτε προκλητικά μενού σε ειδικές τιμές στα βραβευμένα εστιατόρια της Ελλάδας!

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
11/09/2025

Σε αυτή την αυλή του Αιγάλεω ξέρουν τα πάντα για τον μεζέ

Ένα ανακαινισμένο παλιό προσφυγικό σπίτι σερβίρει προσιτές ελληνικές γεύσεις, σε ένα περιβάλλον απόλυτης χαλαρότητας.

Κάβος 1964

Κρυμμένη στις παρυφές της παλιάς Ε/Ο Κορίνθου - Επιδαύρου, η κλασική ψαροταβέρνα της οικογένειας Βλάσση παραμένει στον αφρό της ψαροφαγίας χάρη στην αγαπησιάρικη ατμόσφαιρα και την κορυφαία πρώτη ύλη, την οποία δε διστάζει να δει και με μοντέρνα ματιά.

Στην Αργυρούπολη υπάρχει ένα κρεατάδικο-έκπληξη

Αν είσαι λάτρης του καλού κρέατος και ψάχνεις το επόμενο στέκι σου, το Medouli Chop House είναι ο προορισμός που πρέπει να δοκιμάσεις.

Τα φεστιβάλ γεύσης που κάνουν νοστιμότερο το φθινόπωρο στην Αθήνα

Πίτσες και cocktails, burgers και κρασιά, μουσικές και guests κάνουν λίγο πιο νόστιμο και ενδιαφέρον το επόμενο διάστημα στην πόλη.

Τι είναι το 'Son Athens' που έρχεται σύντομα στην Ηλιούπολη

Ένα ιστορικό μαγαζί φεύγει, ένα σημαντικό new entry καταφθάνει για μια από τις πιο ζωντανές γειτονιές των ΝΠ.

Izakaya Sundays στο 'Mayan'

Τα κυριακάτικα μεσημέρια στο εστιατόριο του Σταμάτη Τσίλια έχουν γεύση ιαπωνικής "ταβέρνας".