«PatPong»: Ταϊλάνδη για όλους

Καλοφτιαγμένες γεύσεις σε χαρούμενη ατμόσφαιρα και τιμές που σου επιτρέπουν να το κάνεις στέκι σου σερβίρει το thai resto που μετοίκησε πρόσφατα από το Κολωνάκι στην καυτή περαντζάδα της πλατείας Αγίας Ειρήνης.

«PatPong»: Ταϊλάνδη για όλους

Στην καρδιά της πόλης κατοικεί πλέον το ταϊλανδέζικο εστιατόριο του Γιώργου Μελισσάρη και του Γιάννη Μωράκη που πρωτογνωρίσαμε στο Κολωνάκι. Το δραστήριο επιχειρηματικό δίδυμο είχε την ωραία ιδέα να το μεταφέρει στην πλατεία Αγίας Ειρήνης, σε μια από κάθε άποψη πιο βατή εκδοχή που του πάει πολύ. Μονάχα τα κρακελέ φωτιστικά κάνουν link με το παρελθόν στη νέα του έδρα, που αναπνέει σε ύφος πατιναρισμένης exotica, με ξύλινα δοκάρια στο ταβάνι πάνω απ’ τα λίγα τραπέζια και tribal μοτίβα στον (άριστο) εξαερισμό που διατρέχει την ανοιχτή κουζίνα.

Το «PatPong» στη νέα του εποχή είναι ανοιχτόκαρδο, ζεστό, πολύχρωμο και χαλαρό, και το μενού που επιμελείται ο ταλαντούχος σεφ Σπύρος Μαυροειδής από το αδερφό «Nikkei» σταχυολογεί χαρακτηριστικές ταϊλανδέζικες γεύσεις, καλοφτιαγμένες και σε τιμές διόλου «εξωτικές» – τις δοκιμάζεις είτε επιτόπου είτε to go.

«PatPong»: Ταϊλάνδη για όλους - εικόνα 1

Πολύ ορεκτική η σαλάτα με πράσινα φασόλια, έχει ωραία φρεσκάδα χάρη στα φύλλα δυόσμου και αποκτά ενδιαφέρον με το τραγανό φουντούκι. Τα φινετσάτα dumplings έρχονται με πολύ καλή γέμιση από γαρίδες και κοτόπουλο, ενώ το τηγάνι πραγματικά φυσάει στα εξαιρετικά corn fritters με τεμπούρα καλαμποκιού και μαγιονέζα yuzu kosho για κάψα τόσο όσο. Το ταϊλανδέζικο «παρών» δίνουν ασφαλώς οι σούπες tom, όπως εκείνη με γαρίδα, μανιτάρια, γκαλανγκάλ, καφίρ λάιμ, πιπεριές τσίλι και γάλα καρύδας που συνδυάζει ευχάριστα την κάψα με τη γλύκα και σε κάνει να ιδρώνεις όσο χρειάζεται, αλλά και ένα πολύ καλό pad thai με νούγιες ρυζιού, φύτρες φασολιού, αβγό, πούδρα τσίλι, λάιμ, φρέσκο κρεμμύδι και τόφου.

«PatPong»: Ταϊλάνδη για όλους - εικόνα 2

Αξίζει ακόμα να δώσετε βάση στις ενδιαφέρουσες συνταγές με κάρι: το πράσινο συνδυάζεται με μοσχάρι, μελιτζάνα και γάλα καρύδας εκπέμποντας σε πιο γλυκές συχνότητες, το κόκκινο παντρεύεται πρωτότυπα με πάπια και λίτσι, ενώ το κίτρινο με τηγανητά νουντλς αβγού και πίκλες μουστάρδας σε μια από τις πιο ξεχωριστές σπεσιαλιτέ του καταλόγου. Φινάλε δροσερό, εξωτικό και πολύ καλό με σορμπέ καρύδας, φιστικοβούτυρο και καραμελωμένους ξηρούς καρπούς, σερβιρισμένο εντυπωσιακά σε καρύδα κομμένη στη μέση.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Για αμερικάνικα κρασιά στο Po'Boys

Βουτιά στον αμερικάνικο αμπελώνα, την Τετάρτη 19 Νοεμβρίου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
06/11/2025

Η cool αθηναϊκή πίτσα που παίζει ανάμεσα σε Νάπολη και Ρώμη

Ντελικάτη και τραγανή, συνδυάζοντας επιρροές, γράφει χιλιόμετρα στη ζυμαρένια γεύση.

Τα microbakeries της Αθήνας που φουρνίζουν και 'ποτίζουν'

Σάντουιτς, ζύμες, pastries αλλά και ποτά, πίτσες και μουσικές στους new age φούρνους της Αθήνας.

Το κοσμοπολίτικο fusion του αθηναϊκού κέντρου

Ο πολυβραβευμένος σεφ Παναγιώτης Γιακαλής μιξάρει Μεσόγειο και Ασία, στην πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση του 'Okio'.

Νέος Wine Director στο Makris Athens ο Γιάννης Καρακάσης MW

Ένα νέο κεφάλαιο στο food & wine fine dining εγκαινιάζει το βραβευμένο εστιατόριο.

Okio

Ένα κοσμοπολίτικο fusion Ελλάδας, Μεσογείου και Ιαπωνίας με την επιμέλεια του βραβευμένου Παναγιώτη Γιακαλή στην καρδιά της πόλης.

Μήπως αυτά είναι τα καλύτερα παϊδάκια της Αθήνας;

Είναι από αρνάκι γάλακτος που έρχεται εδώ από το Αγρίνιο ή τη Βόνιτσα, είναι τρυφερά κι εκφραστικά, κι έχουν σάρκα αέρινη και βαθιά κρεάτινη, χάρη στη σωστή ισορροπία ελαφρού dry aging, μαστόρικου σχαρίσματος και μετρημένου αρτύματος με αλατορίγανη και τίποτε άλλο.