«PatPong»: Ταϊλάνδη για όλους

Καλοφτιαγμένες γεύσεις σε χαρούμενη ατμόσφαιρα και τιμές που σου επιτρέπουν να το κάνεις στέκι σου σερβίρει το thai resto που μετοίκησε πρόσφατα από το Κολωνάκι στην καυτή περαντζάδα της πλατείας Αγίας Ειρήνης.

«PatPong»: Ταϊλάνδη για όλους

Στην καρδιά της πόλης κατοικεί πλέον το ταϊλανδέζικο εστιατόριο του Γιώργου Μελισσάρη και του Γιάννη Μωράκη που πρωτογνωρίσαμε στο Κολωνάκι. Το δραστήριο επιχειρηματικό δίδυμο είχε την ωραία ιδέα να το μεταφέρει στην πλατεία Αγίας Ειρήνης, σε μια από κάθε άποψη πιο βατή εκδοχή που του πάει πολύ. Μονάχα τα κρακελέ φωτιστικά κάνουν link με το παρελθόν στη νέα του έδρα, που αναπνέει σε ύφος πατιναρισμένης exotica, με ξύλινα δοκάρια στο ταβάνι πάνω απ’ τα λίγα τραπέζια και tribal μοτίβα στον (άριστο) εξαερισμό που διατρέχει την ανοιχτή κουζίνα.

Το «PatPong» στη νέα του εποχή είναι ανοιχτόκαρδο, ζεστό, πολύχρωμο και χαλαρό, και το μενού που επιμελείται ο ταλαντούχος σεφ Σπύρος Μαυροειδής από το αδερφό «Nikkei» σταχυολογεί χαρακτηριστικές ταϊλανδέζικες γεύσεις, καλοφτιαγμένες και σε τιμές διόλου «εξωτικές» – τις δοκιμάζεις είτε επιτόπου είτε to go.

«PatPong»: Ταϊλάνδη για όλους - εικόνα 1

Πολύ ορεκτική η σαλάτα με πράσινα φασόλια, έχει ωραία φρεσκάδα χάρη στα φύλλα δυόσμου και αποκτά ενδιαφέρον με το τραγανό φουντούκι. Τα φινετσάτα dumplings έρχονται με πολύ καλή γέμιση από γαρίδες και κοτόπουλο, ενώ το τηγάνι πραγματικά φυσάει στα εξαιρετικά corn fritters με τεμπούρα καλαμποκιού και μαγιονέζα yuzu kosho για κάψα τόσο όσο. Το ταϊλανδέζικο «παρών» δίνουν ασφαλώς οι σούπες tom, όπως εκείνη με γαρίδα, μανιτάρια, γκαλανγκάλ, καφίρ λάιμ, πιπεριές τσίλι και γάλα καρύδας που συνδυάζει ευχάριστα την κάψα με τη γλύκα και σε κάνει να ιδρώνεις όσο χρειάζεται, αλλά και ένα πολύ καλό pad thai με νούγιες ρυζιού, φύτρες φασολιού, αβγό, πούδρα τσίλι, λάιμ, φρέσκο κρεμμύδι και τόφου.

«PatPong»: Ταϊλάνδη για όλους - εικόνα 2

Αξίζει ακόμα να δώσετε βάση στις ενδιαφέρουσες συνταγές με κάρι: το πράσινο συνδυάζεται με μοσχάρι, μελιτζάνα και γάλα καρύδας εκπέμποντας σε πιο γλυκές συχνότητες, το κόκκινο παντρεύεται πρωτότυπα με πάπια και λίτσι, ενώ το κίτρινο με τηγανητά νουντλς αβγού και πίκλες μουστάρδας σε μια από τις πιο ξεχωριστές σπεσιαλιτέ του καταλόγου. Φινάλε δροσερό, εξωτικό και πολύ καλό με σορμπέ καρύδας, φιστικοβούτυρο και καραμελωμένους ξηρούς καρπούς, σερβιρισμένο εντυπωσιακά σε καρύδα κομμένη στη μέση.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας 2025: Save the date για τη μεγάλη γαστρονομική γιορτή!

Το "α", οι Χρυσοί Σκούφοι, τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας και η Τράπεζα Πειραιώς σάς προσκαλούν στον πιο δημοφιλή γαστρονομικό θεσμό της χρονιάς, για να γευτείτε προκλητικά μενού σε ειδικές τιμές στα βραβευμένα εστιατόρια της Ελλάδας!

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
11/09/2025

Σε αυτή την αυλή του Αιγάλεω ξέρουν τα πάντα για τον μεζέ

Ένα ανακαινισμένο παλιό προσφυγικό σπίτι σερβίρει προσιτές ελληνικές γεύσεις, σε ένα περιβάλλον απόλυτης χαλαρότητας.

Κάβος 1964

Κρυμμένη στις παρυφές της παλιάς Ε/Ο Κορίνθου - Επιδαύρου, η κλασική ψαροταβέρνα της οικογένειας Βλάσση παραμένει στον αφρό της ψαροφαγίας χάρη στην αγαπησιάρικη ατμόσφαιρα και την κορυφαία πρώτη ύλη, την οποία δε διστάζει να δει και με μοντέρνα ματιά.

Στην Αργυρούπολη υπάρχει ένα κρεατάδικο-έκπληξη

Αν είσαι λάτρης του καλού κρέατος και ψάχνεις το επόμενο στέκι σου, το Medouli Chop House είναι ο προορισμός που πρέπει να δοκιμάσεις.

Τα φεστιβάλ γεύσης που κάνουν νοστιμότερο το φθινόπωρο στην Αθήνα

Πίτσες και cocktails, burgers και κρασιά, μουσικές και guests κάνουν λίγο πιο νόστιμο και ενδιαφέρον το επόμενο διάστημα στην πόλη.

Τι είναι το 'Son Athens' που έρχεται σύντομα στην Ηλιούπολη

Ένα ιστορικό μαγαζί φεύγει, ένα σημαντικό new entry καταφθάνει για μια από τις πιο ζωντανές γειτονιές των ΝΠ.

Izakaya Sundays στο 'Mayan'

Τα κυριακάτικα μεσημέρια στο εστιατόριο του Σταμάτη Τσίλια έχουν γεύση ιαπωνικής "ταβέρνας".