6 νέα εστιατόρια που ομορφαίνουν τον γευστικό χάρτη της πόλης

Αφίξεων συνέχεια στο ξεκίνημα της νέας χρονιάς, από το κέντρο, το Παγκράτι και το Κολωνάκι μέχρι την Κηφισιά και τη Γλυφάδα.

6 νέα εστιατόρια που ομορφαίνουν τον γευστικό χάρτη της πόλης

Αφίξεων συνέχεια λίγο προτού υποδεχτούμε το 2020, από το κέντρο, το Παγκράτι και το Κολωνάκι μέχρι την Κηφισιά και τη Γλυφάδα.

Goya, Γλυφάδα

6 νέα εστιατόρια που ομορφαίνουν τον γευστικό χάρτη της πόλης - εικόνα 1

Το ολοκαίνουργιο restaurant bar που άνοιξε μόλις τις πόρτες του στη Γλυφάδα έχει τη σφραγίδα του ομίλου Σταθοκωστόπουλου και μας ταξιδεύει διακοσμητικά στους τροπικούς. Τις λατινοαμερικάνικες γεύσεις δημιουργεί ο γνωστός σεφ Πέτρος Συρίγος, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις εκλεκτές κοπές κρεάτων, αρκετές εκ των οποίων ωρίμανσης, ενώ την εικόνα συμπληρώνουν τα κοκτέιλ στη μπάρα, οι afro house μουσικές αλλά και κάποια live. Γρηγορίου Λαμπράκη 34, Γλυφάδα, 2109637120

Lost, Παγκράτι

6 νέα εστιατόρια που ομορφαίνουν τον γευστικό χάρτη της πόλης - εικόνα 2

Στιλάτος χώρος, που συνδυάζει το industrial ύφος με τις ρετρό αναφορές στη δημοφιλή πιάτσα της Αρχελάου. Οι πολυσυλλεκτικές γεύσεις έχουν επιρροές από διάφορες κουζίνες του κόσμου κι ενθαρρύνουν τη λογική της μοιρασιάς, συνοδεία μιας εκλεκτής συλλογής από μπίρες της ελληνικής μικροζυθοποιίας. Αρχελάου 7, Παγκράτι, 2107230832

Royal Monkey, Κηφισιά

6 νέα εστιατόρια που ομορφαίνουν τον γευστικό χάρτη της πόλης - εικόνα 3

Ένα όμορφο all day bar-restaurant σε colonial ύφος, «κρυμμένο» στην οδό Λεβίδου, αφηγείται τις ταξιδιωτικές εμπειρίες του βασιλιά πιθήκου στα μήκη και τα πλάτη του κόσμου. Σε ανάλογο fusion και πολυσυλλεκτικό ύφος βρίσκονται οι ιδιαίτερες γεύσεις με τη σφραγίδα του Ηλία Σκουλά αλλά και τα signature cocktails που δημιουργεί ο Αναστάσιος Τσάμης. Λεβίδου 11, Κηφισιά, 2108011679

Brasserie Lorraine, Κολωνάκι

6 νέα εστιατόρια που ομορφαίνουν τον γευστικό χάρτη της πόλης - εικόνα 4

Ένα ατμοσφαιρικό γαλλικό εστιατόριο με μοντέρνα αύρα από τον Γιώργο Μελισσάρη και τον Γιάννη Μωράκη στο χώρο του πάλαι ποτέ «Mohnblumchen» στη Δεξαμενή. Γεύσεις με κλασικό à la francaise πρόσημο, εκσυγχρονισμένες από τον σεφ και στενό συνεργάτη του Μιχάλη Νουρλόγλου, τον Παναγιώτη Ζώκο. Σπευσίππου 1A, Κολωνάκι, 2107243009

Stories, κέντρο

6 νέα εστιατόρια που ομορφαίνουν τον γευστικό χάρτη της πόλης - εικόνα 5

Με μεγάλα παράθυρα περιμετρικά, το rooftop εστιατόριο στην κορυφή του ξενοδοχείου «The Editor Athens» χαρίζει ωραία θέα στο αστικό τοπίο και urban ζεστασιά χάρη στο στοιχείο του φυσικού ξύλου που πρωταγωνιστεί. Επικεφαλής στην ανοιχτή κουζίνα ο ταλαντούχος σεφ Γιάννης Λιόκας, που προτείνει μοντέρνες ελληνικές γεύσεις με comfort χαρακτήρα κι έμφαση στις ποιοτικές πρώτες ύλες. Ξεν. «Editor Athens», Βορέου 5-7 & Καρόρη, Πλατεία Αγίας Ειρήνης, 2103311444

Ρόδακας, Μετς

6 νέα εστιατόρια που ομορφαίνουν τον γευστικό χάρτη της πόλης - εικόνα 6

Ένα παλιό σπίτι στην περιοχή του Μετς μετατράπηκε σε ξεχωριστό μικρό εστιατόριο, διατηρώντας ατόφια διακοσμητικά στοιχεία του παρελθόντος. Την αστική ατμόσφαιρα συμπληρώνουν οι ανάλογες γεύσεις, που επιμελείται ο γνωστός σεφ Γιάννης Στανίτσας και σερβίρονται σε τρία διαφορετικά δωμάτια με καλοστρωμένα τραπέζια. Κέλσου 10, Μετς, 2109216941

Περισσότερες πληροφορίες

Lost Athens

Αρχελάου 7, Παγκράτι
  • Εστιατόρια

Brasserie Lorraine

Σπευσίππου 1A, Κολωνάκι
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Για αμερικάνικα κρασιά στο Po'Boys

Βουτιά στον αμερικάνικο αμπελώνα, την Τετάρτη 19 Νοεμβρίου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
06/11/2025

Η cool αθηναϊκή πίτσα που παίζει ανάμεσα σε Νάπολη και Ρώμη

Ντελικάτη και τραγανή, συνδυάζοντας επιρροές, γράφει χιλιόμετρα στη ζυμαρένια γεύση.

Τα microbakeries της Αθήνας που φουρνίζουν και 'ποτίζουν'

Σάντουιτς, ζύμες, pastries αλλά και ποτά, πίτσες και μουσικές στους new age φούρνους της Αθήνας.

Το κοσμοπολίτικο fusion του αθηναϊκού κέντρου

Ο πολυβραβευμένος σεφ Παναγιώτης Γιακαλής μιξάρει Μεσόγειο και Ασία, στην πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση του 'Okio'.

Νέος Wine Director στο Makris Athens ο Γιάννης Καρακάσης MW

Ένα νέο κεφάλαιο στο food & wine fine dining εγκαινιάζει το βραβευμένο εστιατόριο.

Okio

Ένα κοσμοπολίτικο fusion Ελλάδας, Μεσογείου και Ιαπωνίας με την επιμέλεια του βραβευμένου Παναγιώτη Γιακαλή στην καρδιά της πόλης.

Μήπως αυτά είναι τα καλύτερα παϊδάκια της Αθήνας;

Είναι από αρνάκι γάλακτος που έρχεται εδώ από το Αγρίνιο ή τη Βόνιτσα, είναι τρυφερά κι εκφραστικά, κι έχουν σάρκα αέρινη και βαθιά κρεάτινη, χάρη στη σωστή ισορροπία ελαφρού dry aging, μαστόρικου σχαρίσματος και μετρημένου αρτύματος με αλατορίγανη και τίποτε άλλο.