Μια βραδιά με τις γεύσεις της Θράκης στο «Χάι Λάιφ»

Το ιστορικό στέκι του Πειραιά που άνοιξε πολύ πρόσφατα ξανά τις πόρτες του, ξεκινά ένα ειδικό αφιέρωμα στους τοπικούς μεζέδες από κάθε μεριά της Ελλάδας.

Μια βραδιά με τις γεύσεις της Θράκης στο «Χάι Λάιφ»

Το ιστορικό στέκι του Πειραιά που άνοιξε πολύ πρόσφατα ξανά τις πόρτες του στην πλατεία Δημαρχείου, ξεκινά ένα ειδικό αφιέρωμα στους τοπικούς μεζέδες από κάθε μεριά της Ελλάδας. Πρώτη από τις συνολικά επτά προσκεκλημένες σεφ του executive chef του εστιατορίου Νίκου Φωτιάδη είναι η Ξένια Μπουζαρανίδου που έρχεται στις 10/12 με σπέσιαλ μεζέδες από την περιοχή της Θράκης. Ανάμεσα στις πολύ ξεχωριστές μικρές δημιουργίες που θα παρελάσουν έως τις 17/12 από τα τραπέζια του «Χάι Λάιφ» είναι ο εβρίτικος τραχανάς χωρίς γάλα, ζυμωμένος με λαχανικά, οι κολοκυθοκεφτέδες από κόκκινη κολοκύθα, τα γιαπράκια με ξινολάχανο, το θρακιώτικο μαντί και οι τζιγεροσαρμάδες, στα πλαίσια αυτής της πολύ ενδιαφέρουσας πρωτοβουλίας που θα συνεχιστεί τους επόμενους μήνες με γεύσεις της Μικράς Ασίας, της Πελοποννήσου και της Δυτικής Μακεδονίας.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Για αμερικάνικα κρασιά στο Po'Boys

Βουτιά στον αμερικάνικο αμπελώνα, την Τετάρτη 19 Νοεμβρίου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
06/11/2025

Η cool αθηναϊκή πίτσα που παίζει ανάμεσα σε Νάπολη και Ρώμη

Ντελικάτη και τραγανή, συνδυάζοντας επιρροές, γράφει χιλιόμετρα στη ζυμαρένια γεύση.

Τα microbakeries της Αθήνας που φουρνίζουν και 'ποτίζουν'

Σάντουιτς, ζύμες, pastries αλλά και ποτά, πίτσες και μουσικές στους new age φούρνους της Αθήνας.

Το κοσμοπολίτικο fusion του αθηναϊκού κέντρου

Ο πολυβραβευμένος σεφ Παναγιώτης Γιακαλής μιξάρει Μεσόγειο και Ασία, στην πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση του 'Okio'.

Νέος Wine Director στο Makris Athens ο Γιάννης Καρακάσης MW

Ένα νέο κεφάλαιο στο food & wine fine dining εγκαινιάζει το βραβευμένο εστιατόριο.

Okio

Ένα κοσμοπολίτικο fusion Ελλάδας, Μεσογείου και Ιαπωνίας με την επιμέλεια του βραβευμένου Παναγιώτη Γιακαλή στην καρδιά της πόλης.

Μήπως αυτά είναι τα καλύτερα παϊδάκια της Αθήνας;

Είναι από αρνάκι γάλακτος που έρχεται εδώ από το Αγρίνιο ή τη Βόνιτσα, είναι τρυφερά κι εκφραστικά, κι έχουν σάρκα αέρινη και βαθιά κρεάτινη, χάρη στη σωστή ισορροπία ελαφρού dry aging, μαστόρικου σχαρίσματος και μετρημένου αρτύματος με αλατορίγανη και τίποτε άλλο.