«Artisanal Lounge & Gardens»: Γιορτές με νέες γεύσεις

Στο πολύ όμορφο bar restaurant της Κηφισιάς είναι ήδη Χριστούγεννα, ενώ ο ταλαντούχος σεφ Δημήτρης Δημητριάδης προτείνει νέες σπεσιαλιτέ που αναπλάθουν την παράδοση με μοντέρνο πνεύμα.

«Artisanal Lounge & Gardens»: Γιορτές με νέες γεύσεις

Αν και συνήθως επιλέγω τον πιο uptempo χώρο της orangerie, εκείνο το απόγευμα της Κυριακής που βρέθηκα στο «Artisanal» προτίμησα να καθίσω στην επάνω σάλα του ατμοσφαιρικού κηφισιώτικου αρχοντικού που στεγάζει το bar restaurant του Φώτη Σεργουλόπουλου και του Βαγγέλη Γερασίμου. Αυτήν την εποχή το απόλυτα θεατράλε μικροσύμπαν που έπλασε το γνωστό αρχιτεκτονικό δίδυμο Γιώργος Γαβαλάς και Γιάννης Μουρίκης κοσμούν εντυπωσιακές προσωπογραφίες του Θωμά Τουρναβίτη, ενώ ολόκληρος ο χώρος έχει μόλις φορέσει τα γιορτινά του. Μιλάμε όπως πάντα για ένα στολισμό-υπερπαραγωγή, ό,τι πρέπει για τις γιορτινές μας εξόδους.

«Artisanal Lounge & Gardens»: Γιορτές με νέες γεύσεις - εικόνα 1

Ο σεφ Δημήτρης Δημητριάδης έχει βρει έναν πολύ δικό του τρόπο να αναπλάθει τις γεύσεις της παράδοσης, περνώντας τες από ένα σύγχρονο μαγειρικό φίλτρο μεν, χωρίς να τις κάνει αγνώριστες δε. Χαρακτηριστικό παράδειγμα τα θαλασσινά σουτζουκάκια που φτιάχνει με γαρίδα και χταπόδι, ένα πιάτο-παρακαταθήκη από την περσινή χρονιά που το «Artisanal» διακρίθηκε με Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας και διατηρείται και στο ολοκαίνουργιο μενού του εστιατορίου. Νέες σπεσιαλιτέ που ακολουθούν αυτό το μοτίβο είναι οι φανταστικοί λαχανοντολμάδες με τρυφερό λάχανο savoy και φίνο αυγολέμονο σελινόριζας που κρύβουν μέσα τους μια γέμιση από ορτύκι και μανιτάρι, όπως και το ξεχωριστό παστίτσιο που φτιάχνεται με πρόβειο κρέας και χοντρό χειροποίητο μακαρόνι.

«Artisanal Lounge & Gardens»: Γιορτές με νέες γεύσεις - εικόνα 2

Αν πάντως έπρεπε να ξεχωρίσω ένα από τα φετινά πιάτα θα επέλεγα τη σουπιά: κομμένη σε πλατιές ταλιατέλες σκεπάζει ένα εξαίσιο ριζότο στο στιλ του σπανακόρυζου, αφήνοντας μια μακρά επίγευση στο μεσοδιάστημα στεριάς και θάλασσας. Το κουνουπίδι σε τρεις υφές –κους κους, κρέμα και το «φιλέτο» σε στιλ steak- πάλι, με την πολύ ενδιαφέρουσα σάλτσα από καρότο και κάρι, εκπέμπει σε δημιουργικές vegan συχνότητες, ενώ ακόμα καλύτερα από πέρυσι είναι τα επιδόρπια.

«Artisanal Lounge & Gardens»: Γιορτές με νέες γεύσεις - εικόνα 3

Το «εικονικό» μανταρίνι κάθεται πάνω σε πολύ αρωματική μανταρινόπιτα, ενώ η κολοκυθόπιτα μετατρέπεται σε φίνο και φαντεζί επιδόρπιο με παστέλι κολοκυθόσπορου και σορμπέ σαγκουίνι με γλυκάνισο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας 2025: Save the date για τη μεγάλη γαστρονομική γιορτή!

Το "α", οι Χρυσοί Σκούφοι, τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας και η Τράπεζα Πειραιώς σάς προσκαλούν στον πιο δημοφιλή γαστρονομικό θεσμό της χρονιάς, για να γευτείτε προκλητικά μενού σε ειδικές τιμές στα βραβευμένα εστιατόρια της Ελλάδας!

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
11/09/2025

Σε αυτή την αυλή του Αιγάλεω ξέρουν τα πάντα για τον μεζέ

Ένα ανακαινισμένο παλιό προσφυγικό σπίτι σερβίρει προσιτές ελληνικές γεύσεις, σε ένα περιβάλλον απόλυτης χαλαρότητας.

Κάβος 1964

Κρυμμένη στις παρυφές της παλιάς Ε/Ο Κορίνθου - Επιδαύρου, η κλασική ψαροταβέρνα της οικογένειας Βλάσση παραμένει στον αφρό της ψαροφαγίας χάρη στην αγαπησιάρικη ατμόσφαιρα και την κορυφαία πρώτη ύλη, την οποία δε διστάζει να δει και με μοντέρνα ματιά.

Στην Αργυρούπολη υπάρχει ένα κρεατάδικο-έκπληξη

Αν είσαι λάτρης του καλού κρέατος και ψάχνεις το επόμενο στέκι σου, το Medouli Chop House είναι ο προορισμός που πρέπει να δοκιμάσεις.

Τα φεστιβάλ γεύσης που κάνουν νοστιμότερο το φθινόπωρο στην Αθήνα

Πίτσες και cocktails, burgers και κρασιά, μουσικές και guests κάνουν λίγο πιο νόστιμο και ενδιαφέρον το επόμενο διάστημα στην πόλη.

Τι είναι το 'Son Athens' που έρχεται σύντομα στην Ηλιούπολη

Ένα ιστορικό μαγαζί φεύγει, ένα σημαντικό new entry καταφθάνει για μια από τις πιο ζωντανές γειτονιές των ΝΠ.

Izakaya Sundays στο 'Mayan'

Τα κυριακάτικα μεσημέρια στο εστιατόριο του Σταμάτη Τσίλια έχουν γεύση ιαπωνικής "ταβέρνας".