Στο Κολωνάκι μύρισε «Ciboulette»

Από τη γαλλική ονομασία του σχοινόπρασου παίρνει το όνομά του το ολοκαίνουργιο all day bistro που άνοιξε μόλις στην Πλουτάρχου.

Στο Κολωνάκι μύρισε «Ciboulette»

Από τη γαλλική ονομασία του σχοινόπρασου παίρνει το όνομά του το ολοκαίνουργιο all day bistro που δημιούργησε ο Γιώργος Ηλιού στην Πλουτάρχου, σε συνεργασία με τον γνωστό bartender Γιάννη Σαμαρά από το γειτονικό «Mai Tai». Το νέο βήμα του ταλαντούχου σεφ στη μετά «Poly Maggoo» εποχή μπαίνει σε δράση από νωρίς το πρωί με ενδιαφέρουσες tartines, μπρουσκέτες και σάντουιτς (όπως για παράδειγμα εκείνο με καπνιστό χοιρινό σβησμένο σε σιρόπι μαύρης μπύρας μαζί με αγγουράκι τουρσί, προβολόνε και κρέμα πιπεριάς Φλωρίνης), και συνεχίζει με πιάτα που συνδυάζουν ελληνικά, γαλλικά και μεσογειακά στοιχεία. Θα βρείτε για παράδειγμα κεφτέδες βιολογικών ρεβιθιών με κουρκουμά και μουστάρδα, καπνιστό χέλι Μεσολογγίου με κρέμα πατάτας και κάπαρη, όπως και σαλιγκάρια Βουργουνδίας σε μοσχαρίσιο ζωμό για την αρχή, ενώ η συνέχεια περιλαμβάνει πιάτα με κρέας ή ψάρι σαν τη σφυρίδα με κρέμα μπρόκολου και καραμελωμένο κόκκινο λάχανο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Για αμερικάνικα κρασιά στο Po'Boys

Βουτιά στον αμερικάνικο αμπελώνα, την Τετάρτη 19 Νοεμβρίου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
06/11/2025

Η cool αθηναϊκή πίτσα που παίζει ανάμεσα σε Νάπολη και Ρώμη

Ντελικάτη και τραγανή, συνδυάζοντας επιρροές, γράφει χιλιόμετρα στη ζυμαρένια γεύση.

Τα microbakeries της Αθήνας που φουρνίζουν και 'ποτίζουν'

Σάντουιτς, ζύμες, pastries αλλά και ποτά, πίτσες και μουσικές στους new age φούρνους της Αθήνας.

Το κοσμοπολίτικο fusion του αθηναϊκού κέντρου

Ο πολυβραβευμένος σεφ Παναγιώτης Γιακαλής μιξάρει Μεσόγειο και Ασία, στην πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση του 'Okio'.

Νέος Wine Director στο Makris Athens ο Γιάννης Καρακάσης MW

Ένα νέο κεφάλαιο στο food & wine fine dining εγκαινιάζει το βραβευμένο εστιατόριο.

Okio

Ένα κοσμοπολίτικο fusion Ελλάδας, Μεσογείου και Ιαπωνίας με την επιμέλεια του βραβευμένου Παναγιώτη Γιακαλή στην καρδιά της πόλης.

Μήπως αυτά είναι τα καλύτερα παϊδάκια της Αθήνας;

Είναι από αρνάκι γάλακτος που έρχεται εδώ από το Αγρίνιο ή τη Βόνιτσα, είναι τρυφερά κι εκφραστικά, κι έχουν σάρκα αέρινη και βαθιά κρεάτινη, χάρη στη σωστή ισορροπία ελαφρού dry aging, μαστόρικου σχαρίσματος και μετρημένου αρτύματος με αλατορίγανη και τίποτε άλλο.