Στο Κολωνάκι μύρισε «Ciboulette»

Από τη γαλλική ονομασία του σχοινόπρασου παίρνει το όνομά του το ολοκαίνουργιο all day bistro που άνοιξε μόλις στην Πλουτάρχου.

Στο Κολωνάκι μύρισε «Ciboulette»

Από τη γαλλική ονομασία του σχοινόπρασου παίρνει το όνομά του το ολοκαίνουργιο all day bistro που δημιούργησε ο Γιώργος Ηλιού στην Πλουτάρχου, σε συνεργασία με τον γνωστό bartender Γιάννη Σαμαρά από το γειτονικό «Mai Tai». Το νέο βήμα του ταλαντούχου σεφ στη μετά «Poly Maggoo» εποχή μπαίνει σε δράση από νωρίς το πρωί με ενδιαφέρουσες tartines, μπρουσκέτες και σάντουιτς (όπως για παράδειγμα εκείνο με καπνιστό χοιρινό σβησμένο σε σιρόπι μαύρης μπύρας μαζί με αγγουράκι τουρσί, προβολόνε και κρέμα πιπεριάς Φλωρίνης), και συνεχίζει με πιάτα που συνδυάζουν ελληνικά, γαλλικά και μεσογειακά στοιχεία. Θα βρείτε για παράδειγμα κεφτέδες βιολογικών ρεβιθιών με κουρκουμά και μουστάρδα, καπνιστό χέλι Μεσολογγίου με κρέμα πατάτας και κάπαρη, όπως και σαλιγκάρια Βουργουνδίας σε μοσχαρίσιο ζωμό για την αρχή, ενώ η συνέχεια περιλαμβάνει πιάτα με κρέας ή ψάρι σαν τη σφυρίδα με κρέμα μπρόκολου και καραμελωμένο κόκκινο λάχανο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας 2025: Save the date για τη μεγάλη γαστρονομική γιορτή!

Το "α", οι Χρυσοί Σκούφοι, τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας και η Τράπεζα Πειραιώς σάς προσκαλούν στον πιο δημοφιλή γαστρονομικό θεσμό της χρονιάς, για να γευτείτε προκλητικά μενού σε ειδικές τιμές στα βραβευμένα εστιατόρια της Ελλάδας!

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
11/09/2025

Σε αυτή την αυλή του Αιγάλεω ξέρουν τα πάντα για τον μεζέ

Ένα ανακαινισμένο παλιό προσφυγικό σπίτι σερβίρει προσιτές ελληνικές γεύσεις, σε ένα περιβάλλον απόλυτης χαλαρότητας.

Κάβος 1964

Κρυμμένη στις παρυφές της παλιάς Ε/Ο Κορίνθου - Επιδαύρου, η κλασική ψαροταβέρνα της οικογένειας Βλάσση παραμένει στον αφρό της ψαροφαγίας χάρη στην αγαπησιάρικη ατμόσφαιρα και την κορυφαία πρώτη ύλη, την οποία δε διστάζει να δει και με μοντέρνα ματιά.

Στην Αργυρούπολη υπάρχει ένα κρεατάδικο-έκπληξη

Αν είσαι λάτρης του καλού κρέατος και ψάχνεις το επόμενο στέκι σου, το Medouli Chop House είναι ο προορισμός που πρέπει να δοκιμάσεις.

Τα φεστιβάλ γεύσης που κάνουν νοστιμότερο το φθινόπωρο στην Αθήνα

Πίτσες και cocktails, burgers και κρασιά, μουσικές και guests κάνουν λίγο πιο νόστιμο και ενδιαφέρον το επόμενο διάστημα στην πόλη.

Τι είναι το 'Son Athens' που έρχεται σύντομα στην Ηλιούπολη

Ένα ιστορικό μαγαζί φεύγει, ένα σημαντικό new entry καταφθάνει για μια από τις πιο ζωντανές γειτονιές των ΝΠ.

Izakaya Sundays στο 'Mayan'

Τα κυριακάτικα μεσημέρια στο εστιατόριο του Σταμάτη Τσίλια έχουν γεύση ιαπωνικής "ταβέρνας".